maty píše:koukal jsem se včera pod přistrojovku-mělo by to tam byt zakryté-plastem ,ale nejspí? v ramci ?etření není a asi ani nikdo to nemá.Pomohl by v tomto případě i kryt motoru?(kolik stojí a da se instalovat na 1,2l??Kdy? mrzne tak i ukazatel teploty chlazení se mi ani po 15-20min jizdy nezvedne na polovinu.Problem je pouze kdy? venku mrzne,jinak to ukazuje v pořadku.Teplo do auta taky moc nejde....
K tomu studenému vzduchu: Jsou 2 mo?nosti, Jedna je, ?e někde chybí nějaká ucpávka/průchodka kabelů v motorové přepá?ce, taky se mohlo stát, ?e je jen ?patně nasazená. Druhá mo?nost je, ?e přívodní vzduch nejde komplet přes výměnník topení a tím pádem se ho část neohřeje. Pravděpodobněj?í se mi jeví ta první mo?nost, proto?e směrem k řadicí páce nefouká topení ani normálně.
Pod přístrojovku je ke koupení před spolujezdce protihlukový kryt, který se dává standartně jen na diesela. Ten v?ak nijak neovlivňuje proudění vzduchu, musí? hledat díru
Co se týče krytů pod motor a na kapotu, tak ty mám komplet, je pravda, ?e se motor zahřeje rychleji. Ale těch 15-20 minut u? je hodně i na nezakrytovaný motor. To spí? vypadá na vadný termostat. Já mám po 20 minutách jízdy v autě těch 25°C, na které jsem to nastavil. (my?leno v těchto dnech, při venkovních teplotách kolem 0 a? -5 °C).