Spotřeba oleje
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Re: Spotřeba oleje
Vidim , že toto je choroba GP , tiez som ju menil 

Fiat Grande Punto 1,2 Dynamic 2008
Aktuálne mám spotrebu oleja cca 300ml na 1000 km pre jazdu v meste (1.2l 8V motor).
Išiel som na výlet cca 700 km po diaľnici, väčšinu času 3500-4000 otáčok, pár krát som dlhšie úseky mal plyn na podlahe takmer 6000 otáčok a 150 kmh.
S obavami som po výlete kontroloval hladinu oleja, na moje prekvapenie z oleja neubudlo nič, pred aj po výlete som mal hladinu cca 4mm od maxima, nechápem
.
Išiel som na výlet cca 700 km po diaľnici, väčšinu času 3500-4000 otáčok, pár krát som dlhšie úseky mal plyn na podlahe takmer 6000 otáčok a 150 kmh.
S obavami som po výlete kontroloval hladinu oleja, na moje prekvapenie z oleja neubudlo nič, pred aj po výlete som mal hladinu cca 4mm od maxima, nechápem

pEvo píše: ↑pát říj 12, 2018 11:54 Aktuálne mám spotrebu oleja cca 300ml na 1000 km pre jazdu v meste (1.2l 8V motor).
S obavami som po výlete kontroloval hladinu oleja, na moje prekvapenie z oleja neubudlo nič, pred aj po výlete som mal hladinu cca 4mm od maxima, nechápem.
Čauko, pokud jedeš delší tratě tak je spotřeba skoro nulová mám to samé. Pokud jezdím po městě starty studený motor tak dolívám taky zhruba 3 deci na 1000km. Při delší trati za 1000km nedoleju skoro nic, jestli doliju do 1 deci tak je to moc. Hold delší jízdy dělá motru lépe. A to mám 1.4 8v
Grande Punto 1.4 8v 57Kw Dynamic
Ja som zistil v čom bol u mňa problém. Pracujem na kopci, celkom strmom, 5-6 km dlhá kľukatá cesta. Cestou dole mám samozrejme zaradenú rýchlosť, brzdenie motorom a studený motor nejdú spolu dokopy.
Teraz som skúšal chodiť dole kopcom s vyhodenou rýchlosťou a za 2 mesiace minimálny úbytok oleja. Akurát zase trpia brzdy, neviem čo je horšie
.
Teraz som skúšal chodiť dole kopcom s vyhodenou rýchlosťou a za 2 mesiace minimálny úbytok oleja. Akurát zase trpia brzdy, neviem čo je horšie

pEvo píše: ↑ned dub 28, 2019 15:45 Ja som zistil v čom bol u mňa problém. Pracujem na kopci, celkom strmom, 5-6 km dlhá kľukatá cesta. Cestou dole mám samozrejme zaradenú rýchlosť, brzdenie motorom a studený motor nejdú spolu dokopy.
Teraz som skúšal chodiť dole kopcom s vyhodenou rýchlosťou a za 2 mesiace minimálny úbytok oleja. Akurát zase trpia brzdy, neviem čo je horšie.
Ano pokud máš zařazeno a jedeš z kopce tak se motor při určitých otáčkách vypne neřeknu přesně při kolika. Toď otázka co se ti víc vyplatí zda koupit za 1000,- kč brzdové desky nebo za 100,- každý druhý měsíc olej
Grande Punto 1.4 8v 57Kw Dynamic
- RadovanRakovicky
- kolemjdoucí
Aj tak mi je zahadou ze tieto Punta tak trpia na ubytky oleja...ja co som mal doteraz auta (kazde 8 rokov cca) tak ani jedno mi nezozralo viac ako 1-2mm z rysky po 2 rokoch. A vyzera ze aj sucasne Punto mi nezerie olej vobec. Ved tie agregaty maju uplne standardne piestne kruzky ako kazdy atmo motor, a pokial to tesni aj zhora od ventilov aj zdola cez kruzky, nevidim dovod na ubytky oleja typu 3 deci na 1000km. Tak teraz bud spravil konstrukcnu chybu uz samotny FIAT v nespravnom rozmere stieracich kruzkov, alebo ma motor chybu - netesnost - miernu stratu kompresie
Grande Punto 1.4 8V r.v.2013 Lounge
Ta spotřeba oleje je problém u všech automobilek.
Je to jednoduchý hledají se všude úspory a snižuje tření v motoru.
Ruku v ruce se stím snižuje i přítlak kroužků na stěnu válců.
Jinak italský motory jsou postaveny s větší vůlí pístů ve válci, jsou stavěný na větší zátěž, takže kdo motor bere u huby tak olej nebere.
Je to jednoduchý hledají se všude úspory a snižuje tření v motoru.
Ruku v ruce se stím snižuje i přítlak kroužků na stěnu válců.
Jinak italský motory jsou postaveny s větší vůlí pístů ve válci, jsou stavěný na větší zátěž, takže kdo motor bere u huby tak olej nebere.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
Re: RE: Re: Spotřeba oleje
Mne sa spotreba oleja vyriešila úpravou štýlu jazdy

Ale toto som nepochopil vôbec.... Ako sa môže motor pri zaradenej rýchlosti vypnúť....a podľa čoho a ako sa zase zapne?Fido162 píše:Ano pokud máš zařazeno a jedeš z kopce tak se motor při určitých otáčkách vypne neřeknu přesně při kolika.

Delas machry a hajzly mas na chodbe...
Pokazdy kdyz sundas nohu z plynu se motor 'chcipne' a opet zacne bezet kdyz pridas plyn nebo kdyz otacky spadnou pod 1500 rpm.
Pokazdy kdyz sundas nohu z plynu se motor 'chcipne' a opet zacne bezet kdyz pridas plyn nebo kdyz otacky spadnou pod 1500 rpm.
GP 1.4 Tjet
Ty si adept na nobelovu cenu za debilitu?