jeník1 píše:Ono to tam není, protože se to dělat nemusí.
Pokud tam nejsou hydroštely ,tak by se to mělo dělat určitě ,protože se ta vůle ,nebo naopak nevůle sama nevyřeší !!!!!!
Podotýkám jen samostatně mechanicky štelovatelné koníky

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
jeník1 píše:Ono to tam není, protože se to dělat nemusí.
Mara87 píše:No, to si nejsem jist. Proti Fiatu nic nemam ale mam dojem ze nektere veci delaji jen proto aby se mohli posr...
Jinak na Fiat nedam dopustit.
1nekros1 píše:A ako to mo 16v hhmmmmm?
Jarouš píše:Částečně se dost pleteš, tyto šáde včetně šícího stroje (Fafen) měly archaickou konstrukci ventilového rozvodu OHV (vačka někde v polovině bloku motoru pod ventilama a přenost pohybu přes tyčku a vahadlo na ventil (spousta dílčích segmentů = možnost vniku vůlí vysoká). Tam se to muselo štelovat skoro pořád. Fiat už (snad) od konce 60-tých let používá pohon rozvodu OHC, kdy je vačka nad ventily v hlavě motoru a přenos pohybu je přímo na ventil s vymezovací podložkou. A toto je i případ 1.2 a 1.4 8V FIRE v GP. 1.4 16V má hydroštěly. Z osobní zkušenosti můžu říct, že jsem zatím ventily na Punu nikdy neseřizoval a to mám najeto 160 tisíc. Podle proměření při 100 tkm (výměn rozvodů) - předepsané hodnoty vůlí. Obecně lze říct, to snad nikdo neseřizuje, jen když je nějaký problém.
O tom, že nadměrná nebo malá vůle se nevyřeší sama se určitě nepřulukynen píše:Jarouš píše:Částečně se dost pleteš, tyto šáde včetně šícího stroje (Fafen) měly archaickou konstrukci ventilového rozvodu OHV (vačka někde v polovině bloku motoru pod ventilama a přenost pohybu přes tyčku a vahadlo na ventil (spousta dílčích segmentů = možnost vniku vůlí vysoká). Tam se to muselo štelovat skoro pořád. Fiat už (snad) od konce 60-tých let používá pohon rozvodu OHC, kdy je vačka nad ventily v hlavě motoru a přenos pohybu je přímo na ventil s vymezovací podložkou. A toto je i případ 1.2 a 1.4 8V FIRE v GP. 1.4 16V má hydroštěly. Z osobní zkušenosti můžu říct, že jsem zatím ventily na Punu nikdy neseřizoval a to mám najeto 160 tisíc. Podle proměření při 100 tkm (výměn rozvodů) - předepsané hodnoty vůlí. Obecně lze říct, to snad nikdo neseřizuje, jen když je nějaký problém.
Ano máš pravdu v systému rozvodu ,tem jsem neupřesňoval ,nepřišlo mi to zásadní ,moje chyba.
Jen jsem podotýkal ,že se vůle nebo nevůle sama nevyřeší a možnost zaklepání ventilu zmenší vůli.
Je to o systému ladění vůle a né rozvodu OHV OHC .
Pokud máš informace o tom ,že se nedělají od výrobce tak pak je to jasné