Vzduchový filter
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Kdy? jsem si zpětně pročetl toto téma, chtěl bych se vrátit ke vzduchovým filtrům Simota - http://www.simota.cz/simota
Myslím, ?e co se týká konstrukce, neměl by být oproti KN nějaký rozdíl. A cena je prakticky poloviční -
http://www.simota.cz/simota/eshop/1-1-P ... -F-I-05-10
Jen jsem z textu stránek nabyl dojmu, ?e filtry nejsou při koupi naolejované. Tak jsem mailem vznesl dotaz a kupodivu mi bylo sděleno, ?e se mohou pou?ít i nenaolejované (to bych tedy nezkou?el). Tak?e k němu přikoupiz celou čistící sadu i s olejem = cca 450 Kč.
POřád o bavlněném filtru uva?uju v jakékoliv podobě, a? u? v podobě vlo?ky či kitu (ala gawry).
Myslím, ?e co se týká konstrukce, neměl by být oproti KN nějaký rozdíl. A cena je prakticky poloviční -
http://www.simota.cz/simota/eshop/1-1-P ... -F-I-05-10
Jen jsem z textu stránek nabyl dojmu, ?e filtry nejsou při koupi naolejované. Tak jsem mailem vznesl dotaz a kupodivu mi bylo sděleno, ?e se mohou pou?ít i nenaolejované (to bych tedy nezkou?el). Tak?e k němu přikoupiz celou čistící sadu i s olejem = cca 450 Kč.
POřád o bavlněném filtru uva?uju v jakékoliv podobě, a? u? v podobě vlo?ky či kitu (ala gawry).
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Dů?o a i pro ostatní.
Rozhodl jsem se filtr Simota objednat a vyzkou?et. Naolejuju si ho ale. JInak jsem se byl na Simoty kouknout u nas v jednom shopu. Osahal jsem ho ard.. A kvalita prupletu se mi zda dokonce lepsi ne? u KaN. Zpracovaní pěkné a pevné. Ceny jsou super...tak?e sem ho objednal a uvidíme.
Rozhodl jsem se filtr Simota objednat a vyzkou?et. Naolejuju si ho ale. JInak jsem se byl na Simoty kouknout u nas v jednom shopu. Osahal jsem ho ard.. A kvalita prupletu se mi zda dokonce lepsi ne? u KaN. Zpracovaní pěkné a pevné. Ceny jsou super...tak?e sem ho objednal a uvidíme.
Nýní: Alfa Romeo GT, 1.9 16v JTDM 110kw
EX: GP 1,4 16v SPORT 3D,
Asi do té vlo?ky taky půjdu. Kvalita jak pí?e? bude jistě dobrá a do ceny KN se vejdu i s čistící sadou a olejem.Kriss píše:Rozhodl jsem se filtr Simota objednat a vyzkou?et. Naolejuju si ho ale. JInak jsem se byl na Simoty kouknout u nas v jednom shopu. Osahal jsem ho ard.. A kvalita prupletu se mi zda dokonce lepsi ne? u KaN. Zpracovaní pěkné a pevné. Ceny jsou super...tak?e sem ho objednal a uvidíme.
(a budu ho mít modrého jako dony

Renault Captur 130 HP
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Já sem objednal konicky filtr pro muj kit sání.
http://www.simota.cz/simota/eshop/5-1-U ... -universal
http://www.simota.cz/simota/eshop/5-1-U ... -universal
Nýní: Alfa Romeo GT, 1.9 16v JTDM 110kw
Jak jsem se dočetl. bavlněné filtry Simota nejsou jako nové při koupi naimpregnovány, tak?e je třeba zakoupit zrovna olej nebo celou čistící sadu.Du?an píše:Kdy? jsem si zpětně pročetl toto téma, chtěl bych se vrátit ke vzduchovým filtrům Simota
Na stránkách tuningshop jako prodejního webu Simota.cz nabízejí čistící sadu Simota za 449,- Kč (s 200 ml olejem) a čistící sadu KN (s 350 ml olejem) za 390,- Kč. Tak?e bych na simo?ácký filtr koupil tu KN sadu, která je cenově výhodněj?í a tomu filtru Simota jistě nebude vadit, ?e "bude nosit značkové KN-kové oblečení".

Renault Captur 130 HP
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim ze mu to vadit nebude...sice bude mit nasobe konkurenci
ale dost sem cet ze si kluci nato strikaj normalni silikonovej olej a mejou to v jarovy vode a jezdej dal... je to sice prasecina ale cesti tuneri takovydle veci moc neresej
navic buhvi co vtech ´´znackovejch pixlach je ?´´

granďák 1.9 M-Jet 96kw sport červeňák : ) ňáký koně navic ,fólie,K§N,samolepka GP fans : ) a čoud za zadkem : )))
..akorát, ?e KN filtry mají červenou filtrační tkaninu a impregnační olej je taky červeně zbarvený. Po praní se kontroluje "dostatečnost" a stejnoměrnost impregnační vrstvy sytě červeným zabarvením filtru. (kdo má analytické váhy, mů?e kontorolovat váhový přírustek oleje, tu?ím 2 g)Du?an píše:Jak jsem se dočetl. bavlněné filtry Simota nejsou jako nové při koupi naimpregnovány, tak?e je třeba zakoupit zrovna olej nebo celou čistící sadu.Du?an píše:Kdy? jsem si zpětně pročetl toto téma, chtěl bych se vrátit ke vzduchovým filtrům Simota
Na stránkách tuningshop jako prodejního webu Simota.cz nabízejí čistící sadu Simota za 449,- Kč (s 200 ml olejem) a čistící sadu KN (s 350 ml olejem) za 390,- Kč. Tak?e bych na simo?ácký filtr koupil tu KN sadu, která je cenově výhodněj?í a tomu filtru Simota jistě nebude vadit, ?e "bude nosit značkové KN-kové oblečení".![]()

Myslím, ?e na zeleném filtru Simota udělá sytý odstín i nepatrné mno?ství červeného KN oleje a kontrola bude obtí?něj?í.

GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Dost, pral jsem ho minulý týden, kdy? uschnul, byl do rů?ova, po nastříkání temně červený.Du?an píše:Jak moc se li?í barva bavlny před a po impregnaci u KN?
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Jarou?i, jezdil jsi s nim i v zimě nebo jsi dával zpět standartní airbox? Zajímalo by mě co kit na zimní podmínky..Jarou? píše:Dost, pral jsem ho minulý týden, kdy? uschnul, byl do rů?ova, po nastříkání temně červený.Du?an píše:Jak moc se li?í barva bavlny před a po impregnaci u KN?
GP 1.4 16V Dynamic 5D, šedá Chemical, 16"
Ahoj Honzo°, na zimu jsem dal původní box, proto?e ten slaný bordel se dostával skoro v?ude. Nechtěl jsem, a? mi to ?ere ty hliníkové trubky. Jinak myslím, ?e samotnému fitru zima nevadí, jen je třeba dobrého umístění, a? nemá mo?nost ani za extrémních okolností nabrat vodu. Ale to platí v?eobecně.Honza° píše:Jarou?i, jezdil jsi s nim i v zimě nebo jsi dával zpět standartní airbox? Zajímalo by mě co kit na zimní podmínky..Jarou? píše:Dost, pral jsem ho minulý týden, kdy? uschnul, byl do rů?ova, po nastříkání temně červený.Du?an píše:Jak moc se li?í barva bavlny před a po impregnaci u KN?
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Dnes jsem instaloval bavlněnou vlo?ku do airboxu Simota. Jak u? tu bylo psáno, i přes ni bylo vidět. Ten simo?ácký olej je zbarven jen mírně do modra, tak?e nějaká výrazná změna barvy po nastříkání ani nenastala.Jarou? píše:Dost, pral jsem ho minulý týden, kdy? uschnul, byl do rů?ova, po nastříkání temně červený.Du?an píše:Jak moc se li?í barva bavlny před a po impregnaci u KN?
Jsem zvědavý jestli se její instalace alespoň trochu projeví pozitivně na jízdě a na spotřebě

Renault Captur 130 HP
Testovací jízdu jsem provedl pouze asi k 1 km vzdálené benzínce (byl jsem rád, ?e jsem tam je?tě dojel - moc benzínu u? v nádr?i nebylo).Jarou? píše:..ty jsi nebyl hned provést testovací jízdu?![]()
Subjektivní (mo?ná vsugerovaný) pocit jsem měl, ?e GP-čko lépe jelo se studeným motorem.
Jinak vyzkou?ím a? v týdnu pojedu do práce

Renault Captur 130 HP