Vzduchový filter

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Kriss
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kriss »

V tom případě musíme najít jiné vhodněj?í místo a nebo vymyslet jak zabranit pruniku vydu a bordelu do mista kde je filtr.
Nýní: Alfa Romeo GT, 1.9 16v JTDM 110kw
EX: GP 1,4 16v SPORT 3D,
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Kdy? jsem si zpětně pročetl toto téma, chtěl bych se vrátit ke vzduchovým filtrům Simota - http://www.simota.cz/simota

Myslím, ?e co se týká konstrukce, neměl by být oproti KN nějaký rozdíl. A cena je prakticky poloviční -
http://www.simota.cz/simota/eshop/1-1-P ... -F-I-05-10

Jen jsem z textu stránek nabyl dojmu, ?e filtry nejsou při koupi naolejované. Tak jsem mailem vznesl dotaz a kupodivu mi bylo sděleno, ?e se mohou pou?ít i nenaolejované (to bych tedy nezkou?el). Tak?e k němu přikoupiz celou čistící sadu i s olejem = cca 450 Kč.

POřád o bavlněném filtru uva?uju v jakékoliv podobě, a? u? v podobě vlo?ky či kitu (ala gawry).
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Kriss
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kriss »

Ahoj Dů?o a i pro ostatní.

Rozhodl jsem se filtr Simota objednat a vyzkou?et. Naolejuju si ho ale. JInak jsem se byl na Simoty kouknout u nas v jednom shopu. Osahal jsem ho ard.. A kvalita prupletu se mi zda dokonce lepsi ne? u KaN. Zpracovaní pěkné a pevné. Ceny jsou super...tak?e sem ho objednal a uvidíme.
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Kriss píše:Rozhodl jsem se filtr Simota objednat a vyzkou?et. Naolejuju si ho ale. JInak jsem se byl na Simoty kouknout u nas v jednom shopu. Osahal jsem ho ard.. A kvalita prupletu se mi zda dokonce lepsi ne? u KaN. Zpracovaní pěkné a pevné. Ceny jsou super...tak?e sem ho objednal a uvidíme.
Asi do té vlo?ky taky půjdu. Kvalita jak pí?e? bude jistě dobrá a do ceny KN se vejdu i s čistící sadou a olejem.
(a budu ho mít modrého jako dony :D )
Renault Captur 130 HP
Kriss
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kriss »

Já sem objednal konicky filtr pro muj kit sání.

http://www.simota.cz/simota/eshop/5-1-U ... -universal
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Du?an píše:Kdy? jsem si zpětně pročetl toto téma, chtěl bych se vrátit ke vzduchovým filtrům Simota
Jak jsem se dočetl. bavlněné filtry Simota nejsou jako nové při koupi naimpregnovány, tak?e je třeba zakoupit zrovna olej nebo celou čistící sadu.
Na stránkách tuningshop jako prodejního webu Simota.cz nabízejí čistící sadu Simota za 449,- Kč (s 200 ml olejem) a čistící sadu KN (s 350 ml olejem) za 390,- Kč. Tak?e bych na simo?ácký filtr koupil tu KN sadu, která je cenově výhodněj?í a tomu filtru Simota jistě nebude vadit, ?e "bude nosit značkové KN-kové oblečení". :D :idea:
Renault Captur 130 HP
.bany
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .bany »

ja myslim ze mu to vadit nebude...sice bude mit nasobe konkurenci :) ale dost sem cet ze si kluci nato strikaj normalni silikonovej olej a mejou to v jarovy vode a jezdej dal... je to sice prasecina ale cesti tuneri takovydle veci moc neresej :P navic buhvi co vtech ´´znackovejch pixlach je ?´´
granďák 1.9 M-Jet 96kw sport červeňák : ) ňáký koně navic ,fólie,K§N,samolepka GP fans : ) a čoud za zadkem : )))
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Du?an píše:
Du?an píše:Kdy? jsem si zpětně pročetl toto téma, chtěl bych se vrátit ke vzduchovým filtrům Simota
Jak jsem se dočetl. bavlněné filtry Simota nejsou jako nové při koupi naimpregnovány, tak?e je třeba zakoupit zrovna olej nebo celou čistící sadu.
Na stránkách tuningshop jako prodejního webu Simota.cz nabízejí čistící sadu Simota za 449,- Kč (s 200 ml olejem) a čistící sadu KN (s 350 ml olejem) za 390,- Kč. Tak?e bych na simo?ácký filtr koupil tu KN sadu, která je cenově výhodněj?í a tomu filtru Simota jistě nebude vadit, ?e "bude nosit značkové KN-kové oblečení". :D :idea:
..akorát, ?e KN filtry mají červenou filtrační tkaninu a impregnační olej je taky červeně zbarvený. Po praní se kontroluje "dostatečnost" a stejnoměrnost impregnační vrstvy sytě červeným zabarvením filtru. (kdo má analytické váhy, mů?e kontorolovat váhový přírustek oleje, tu?ím 2 g) :D

Myslím, ?e na zeleném filtru Simota udělá sytý odstín i nepatrné mno?ství červeného KN oleje a kontrola bude obtí?něj?í. :wink:
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Jak moc se li?í barva bavlny před a po impregnaci u KN?
Renault Captur 130 HP
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Du?an píše:Jak moc se li?í barva bavlny před a po impregnaci u KN?
Dost, pral jsem ho minulý týden, kdy? uschnul, byl do rů?ova, po nastříkání temně červený.
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Honza°
Štamgast

Příspěvek od Honza° »

Jarou? píše:
Dost, pral jsem ho minulý týden, kdy? uschnul, byl do rů?ova, po nastříkání temně červený.
Jarou?i, jezdil jsi s nim i v zimě nebo jsi dával zpět standartní airbox? Zajímalo by mě co kit na zimní podmínky..
GP 1.4 16V Dynamic 5D, šedá Chemical, 16"
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Honza° píše:
Jarou? píše:
Jarou?i, jezdil jsi s nim i v zimě nebo jsi dával zpět standartní airbox? Zajímalo by mě co kit na zimní podmínky..
Ahoj Honzo°, na zimu jsem dal původní box, proto?e ten slaný bordel se dostával skoro v?ude. Nechtěl jsem, a? mi to ?ere ty hliníkové trubky. Jinak myslím, ?e samotnému fitru zima nevadí, jen je třeba dobrého umístění, a? nemá mo?nost ani za extrémních okolností nabrat vodu. Ale to platí v?eobecně.
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Jarou? píše:
Dnes jsem instaloval bavlněnou vlo?ku do airboxu Simota. Jak u? tu bylo psáno, i přes ni bylo vidět. Ten simo?ácký olej je zbarven jen mírně do modra, tak?e nějaká výrazná změna barvy po nastříkání ani nenastala.
Jsem zvědavý jestli se její instalace alespoň trochu projeví pozitivně na jízdě a na spotřebě

Obrázek
Renault Captur 130 HP
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

..ty jsi nebyl hned provést testovací jízdu? :shock: :D
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Jarou? píše:..ty jsi nebyl hned provést testovací jízdu? :shock: :D
Testovací jízdu jsem provedl pouze asi k 1 km vzdálené benzínce (byl jsem rád, ?e jsem tam je?tě dojel - moc benzínu u? v nádr?i nebylo).
Subjektivní (mo?ná vsugerovaný) pocit jsem měl, ?e GP-čko lépe jelo se studeným motorem.
Jinak vyzkou?ím a? v týdnu pojedu do práce :wink:
Renault Captur 130 HP
Odpovědět