Kvalita GP (a obecně vozů Fiat) vs srovnatelná konkurence

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Honza°
Štamgast

Příspěvek od Honza° »

Víte někdo jak je to nyní s koncernovou příbuzností trojbloku Fabia, IBIZA, Polo?? :D Nebude se jich týkat ten samý problém?..jenom ze zájmu se ptám.. :)
GP 1.4 16V Dynamic 5D, šedá Chemical, 16"
Jirka
Profík

Příspěvek od Jirka »

Ibiza a Polo jsou na nové podvozkové platformě, fabiaII má je?tě starou , stejnou co měla původní Fabia.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
gp
kolemjdoucí

Příspěvek od gp »

Vyzkou?eno, s tou vodou v nosníku to fakt dělá i u mě. :roll: Já se z toho..... Puň?a si nedostříkne na sklo a z Fábie budu mít akvárko :lol: :lol:
GP 1,2 Active 5D, červená Ska
Fabia II 1,6 TDI 77kW Combi Elegance, Bílá
Macek
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek »

njn ?kodovka si přece musí zajistit zákazníky i do budoucna a? jim ty jejich fóbie zreznou jako dne?ní 120ky :)
GP 1,4 16V SPORT
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
JardaK.
Štamgast

Příspěvek od JardaK. »

Du?an píše:Koncern má problémy:
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/do ... ?id=652733
Četl jsem hlavně reakce čtenářů na Tebou uváděný článek a řeknu, je to pěkný humus. Aby mi autem protékala voda a bylo to vlastně v pořádku, tak to si raději pořídím dvoukolák! No a zítru jdu na oficiální předváděčku Eva. :D
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misha »

pobavil me tento komentar :) :lol: :wink:
  • Re: dám zku?enosti z FABIE I řada, 1.4 MPI
    (kumbayo IP:[78.110.208.*], 11.11.2009 20:29) | nahlásit příspěvek

Hmm,kolega v práci ji má, 73000km najeto.Tlumiče,kuláky,silentbloky na motoru,řídící jednotka,destičky,řemen,2x napínací kladka(jedna origo,druhá čína,praskly obě),centrál,voda skrz páté dveře.Ale jinak je spokojenej.
Teddy86
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teddy86 »

misha píše:
pobavil me tento komentar :) :lol: :wink:
  • Re: dám zku?enosti z FABIE I řada, 1.4 MPI
    (kumbayo IP:[78.110.208.*], 11.11.2009 20:29) | nahlásit příspěvek

Hmm,kolega v práci ji má, 73000km najeto.Tlumiče,kuláky,silentbloky na motoru,řídící jednotka,destičky,řemen,2x napínací kladka(jedna origo,druhá čína,praskly obě),centrál,voda skrz páté dveře.Ale jinak je spokojenej.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek
gp
kolemjdoucí

Příspěvek od gp »

Já zas nemám tohle pochlebování rád. Nemám v palici Jantarovej ?utr, abych se chechtal jednomu autu na jednom fóru a druhému na dal?ím fóru s vědomím, ?e na fórech majitelů těch aut kterým se směju, se zase smějí tomu mému.
Apropo, po de?ti, kdy? otevřu u Grande Punta kufr, tak vypustím z 5-tých dveří minimálně nějakej ten litr vody. Prdím na to, pokud bude věrně slou?it. Stejně tak u Fábie je mi putna kudy teče voda, jestli vydr?í ty 4 roky co má, ne? zas půjde. Fabií jsem měl několik. S Fabií I najeto cca 200000km a kromě garanček a dvakrát výměny opotřebitelných dílů jako třeba destičky atp. 0,-Kč dal?ích nákladů. Hodnotit spolehlivost a nutnost nav?těvovat servis u Fabie II si netroufám, má teď najeto 20000km, mám ji od července, tak?e ani není co. Zatím je v richtigu.
GP 1,2 Active 5D, červená Ska
Fabia II 1,6 TDI 77kW Combi Elegance, Bílá
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misha »

gp píše:Já zas nemám tohle pochlebování rád. Nemám v palici Jantarovej ?utr, abych se chechtal jednomu autu na jednom fóru a druhému na dal?ím fóru s vědomím, ?e na fórech majitelů těch aut kterým se směju, se zase smějí tomu mému.
Apropo, po de?ti, kdy? otevřu u Grande Punta kufr, tak vypustím z 5-tých dveří minimálně nějakej ten litr vody. Prdím na to, pokud bude věrně slou?it. Stejně tak u Fábie je mi putna kudy teče voda, jestli vydr?í ty 4 roky co má, ne? zas půjde. Fabií jsem měl několik. S Fabií I najeto cca 200000km a kromě garanček a dvakrát výměny opotřebitelných dílů jako třeba destičky atp. 0,-Kč dal?ích nákladů. Hodnotit spolehlivost a nutnost nav?těvovat servis u Fabie II si netroufám, má teď najeto 20000km, mám ji od července, tak?e ani není co. Zatím je v richtigu.
voda v 5. dveřích - známá to chyba u GP, myslím, ?e stačí přetěsnit brzdové světlo silikonem a je vyře?eno. Někde se to tu probíralo. Jsou to ale ve směs prkotiny (a? teda n aposilovač řízení)
Petr1985
Návštěvník

Příspěvek od Petr1985 »

tak?e jak u? bylo zmíněno, příbuznost mezi Fabii 2 a Polem/Ibizou neexistuje, polo a ibiza stojí na nové platformě PQ25, které, dle ohlasů, se mimořádně povedla.

Samozřejmě, ?e pokud někomu tímto způsobem zatéká do auta, tak je to problém, to je si třeba přiznat, a? u? fandím koncernu jakkoliv.

Dnes jsem se díval na ceny Fiatu Punto Evo, čas uká?e jak Evo s těmito cenami konkurenceschopné....cena dobře vybavených verzi s 1.4 105k se pohybuje kolem hranice 400 000, co? tedy pro mě by byl jasný impulz jít si koupit nové VW Polo 1.2 TSI 77k/105k v Comfortlinu s dal?í příplatkovou výbavou příjde na cca 375 000. Jel jsem v Polu 1.4 63kW, motor nehodnotím, ale zpracovaní a kvalita je na jedničku....

...nechci provokovat, jen prostě konstatovat, ?e Evo to nebude mít lehké.
Honzus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzus »

Petr1985 píše:tak?e jak u? bylo zmíněno, příbuznost mezi Fabii 2 a Polem/Ibizou neexistuje, polo a ibiza stojí na nové platformě PQ25, které, dle ohlasů, se mimořádně povedla.

Samozřejmě, ?e pokud někomu tímto způsobem zatéká do auta, tak je to problém, to je si třeba přiznat, a? u? fandím koncernu jakkoliv.

Dnes jsem se díval na ceny Fiatu Punto Evo, čas uká?e jak Evo s těmito cenami konkurenceschopné....cena dobře vybavených verzi s 1.4 105k se pohybuje kolem hranice 400 000, co? tedy pro mě by byl jasný impulz jít si koupit nové VW Polo 1.2 TSI 77k/105k v Comfortlinu s dal?í příplatkovou výbavou příjde na cca 375 000. Jel jsem v Polu 1.4 63kW, motor nehodnotím, ale zpracovaní a kvalita je na jedničku....

PQ25 je jen lehce modernizovaná platforma, nic radikálního, ona byla celkem dobrá i ta stará

EVO má rozhodně kvalitou srovnatelný interiér s Polem ale válcuje ho jak designem, tak prostorností, Polo je opravdu Polo auto , hlavně vzadu

I jízdně je Punto před Polem, nové Polo je kachna s měkkým odpru?ením, nic pro milovníky sportovněj?í jízdy, zde u mě opět jednoznačně Evo

1.2 TSI nebo Multiair, moje volba, Multiair, podle prvních testů velmi povedená zále?itost, revoluce u benzinových motorů a opět důkaz technické vyspělosti koncernu Fiat.... 1.2 TSI ale taky nebude úplně k zahození....

EVO je ve srovnání s koncernem VW něco jako Golf V a Golf VI, v podstatě nová generace a evoluce ji? tak vynikajícího auta....

Lehké to mít nebude, ale objednávky se Fiatu celkem valí....
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...

Moto Guzzi Griso 850 Rosso

Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
miromen
kolemjdoucí

Příspěvek od miromen »

Tak ja souhlasim a? na ten motor. Kdybych si mohl vybrat ja tak jednoznačně 1.2 tsi ktery bude určitě ?ivěj?i. Na MULTIAIR jsem je?tě ?adny test neviděl nebo nečetl jen prvni dojmy na nějake německe strance a tam psali ?e turbo multiair paradni ale bez turba nic moc. A ne? POLO tak to rad?i IBIZU ktera je natom co se tyče komfortu podobně jako EVO ale jizdně je natom je?tě lip.
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misha »

miromen píše:Tak ja souhlasim a? na ten motor. Kdybych si mohl vybrat ja tak jednoznačně 1.2 tsi ktery bude určitě ?ivěj?i. Na MULTIAIR jsem je?tě ?adny test neviděl nebo nečetl jen prvni dojmy na nějake německe strance a tam psali ?e turbo multiair paradni ale bez turba nic moc. A ne? POLO tak to rad?i IBIZU ktera je natom co se tyče komfortu podobně jako EVO ale jizdně je natom je?tě lip.
Presne tak, at je to starjet nebo multiair, stale to je motor bez turba, cili je ho nutno vytacet. Preci jen mit kroutak 200 resp. 140 a jeho maximum ve 2000 resp. ve 4000otackach je sakra rozdil.
Petr1985
Návštěvník

Příspěvek od Petr1985 »

Honzus píše:
Petr1985 píše:tak?e jak u? bylo zmíněno, příbuznost mezi Fabii 2 a Polem/Ibizou neexistuje, polo a ibiza stojí na nové platformě PQ25, které, dle ohlasů, se mimořádně povedla.

PQ25 je jen lehce modernizovaná platforma, nic radikálního, ona byla celkem dobrá i ta stará

EVO má rozhodně kvalitou srovnatelný interiér s Polem ale válcuje ho jak designem, tak prostorností, Polo je opravdu Polo auto , hlavně vzadu

I jízdně je Punto před Polem, nové Polo je kachna s měkkým odpru?ením, nic pro milovníky sportovněj?í jízdy, zde u mě opět jednoznačně Evo

1.2 TSI nebo Multiair, moje volba, Multiair, podle prvních testů velmi povedená zále?itost, revoluce u benzinových motorů a opět důkaz technické vyspělosti koncernu Fiat.... 1.2 TSI ale taky nebude úplně k zahození....

EVO je ve srovnání s koncernem VW něco jako Golf V a Golf VI, v podstatě nová generace a evoluce ji? tak vynikajícího auta....

Lehké to mít nebude, ale objednávky se Fiatu celkem valí....
osobně bych si netroufl naspat, ?e jedno auto válcuje designem auto druhé, proto?e prostě design je tak naprosto subjektivní věc, ?e bych to nepova?oval za měřítko

se zbytkem je to to asi tak, ?e někdo rád Talijány a někdo Němčoury... 8)
Odpovědět