Grande Punto

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
gawry
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gawry »

Tommy píše:Mám jedno upozornění, kdy? zamknu dveře od spolujezdce klíčem, tak se zamknou jen tyto příslu?né dveře! Dveře řidiče zůstanou odemčené. Tak kdy? budete zamykat auto, dejte si na to pozor a zkontrolujte si to!
mě to funguje stejně u pětidveřáku
ObrázekDynamic 1,2 65k 5D Magnetico Blue
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

vzdy ked si to tu precitam tak sa chystam to vyskusat, ale samozrejme na to zabudnem.. ale nechapem aky to ma vyznam, ze zamknem len jednu stranu..
GP 1.2 Active 5D (Biela Ambient)
gawry
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gawry »

taky jsem to nepochopil ale kdy? odemkne? jen jedny dveře tak ja taky zamkne? - - asi tak to bylo my?leno
ObrázekDynamic 1,2 65k 5D Magnetico Blue
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

ale ked to urobim na soferovej strane, tak odomkne aj zamknem cele auto.. ci nie?
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

ano, přesně tak...Pouze od spolujezdce se mi odemknou/zamknou jen příslu?né dveře. Jo a funguje někomu to otevírání/zavírání okýnek dálkovým ovladačem?
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

taliansky inzinieri na to urcite mali dovod, ale ja akosi neviem prist na to aky :lol:
Honza
VIP uživatel

Příspěvek od Honza »

Potvrzuji, co psal Tommy. Kdyř se klíčem u 5D zamkne na prvé straně u spolujezdce, zamknou se jen tyto pravé přední dveře, ostatní zůstanou odemčené. Kdy? se to udělá na levé straně u řidiče, ozve se klasické cvaknutí a zamknou se v?echny. Ale zkou?el jsem to a? na popud toma, proto?e jinak stabilně bez problémů pou?ívám dálkový centrál.

Dneska jsem jel takovou průtr?í, ?e jsem si chvíli myslel, ?e zůstanu stát. Kupodivu nikde ani kapka! ( ani v kufru )

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

já občas pou?ívam klíček, abych ?etřil baterku :lol: , ale hlavně aby se zámky trochu prohýbali občas...Jednou sem právě zamknul od spolujezdce (s my?lenkou, mam přece centrál) a ?el sem zkusit dveře u řidiče, ty byli odemčené...zvlá?tní, ale asi to je udělaný naschvál, poněvad? si myslim, ?e je to takto mo?ná slo?itěj?í, ne? normální centrál...
Robbert
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robbert »

Tommy píše:zvlá?tní, ale asi to je udělaný naschvál, poněvad? si myslim, ?e je to takto mo?ná slo?itěj?í, ne? normální centrál...
Vý?e popsaný systém je pou?it z důvodu úspory. U zmíněného centrálu je pou?ita pouze jedna řídící jednotka a ta je v zámku dveří řidiče. A měl by fungovat i naopak, tedy pokud se odemknou dveře u spolujezdce, zbytek vozu zůstane zamčený.

Nepředpokládá se toti?, ?e někdo bude auto zamykat klíčem, kdy? má dálkové ovládání, ?e Tommy :wink: ?
Robbert, kolemjdoucí, S GP 1,4 8v najeto 1 600 km,
jinak Ford Mondeo 2,0 TDDI.

Chce? vědět, kdo jsem? Klikni na www stránky
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

Robbert píše: Nepředpokládá se toti?, ?e někdo bude auto zamykat klíčem, kdy? má dálkové ovládání, ?e Tommy :wink: ?
keby to tak bolo, tak tam tie zamky nedaju vobec a usetrili by viac, ci nie? :wink:

napr. ked davam auto do servisu, z principu im nedavam kluc z centralom ale ten nahradny..
moze sa ti vybit baterka v dialkovom a potom ten kluc potrebujes ci chces alebo nie..
a odomykat auto klucom je bezpecnejsie, pretoze dnes nie je problem odchytit komunikaciu medzi klucom a autom a potom auto otvorit bez akehokolvek mechanickeho zasahu (ale to je samozrejme extrem..)
Robbert
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robbert »

RadimG píše: keby to tak bolo, tak tam tie zamky nedaju vobec a usetrili by viac, ci nie? :wink:

moze sa ti vybit baterka v dialkovom a potom ten kluc potrebujes ci chces alebo nie..
a odomykat auto klucom je bezpecnejsie, pretoze dnes nie je problem odchytit komunikaciu medzi klucom a autom a potom auto otvorit bez akehokolvek mechanickeho zasahu (ale to je samozrejme extrem..)
Ale ono to tak je. Podívej se na nová auta. Vět?ina Aut má dnes u? jen jeden zámek a to na straně řidiče. Ostatní jsou zaslepené. A ten jeden je tam právě proto, kdy? se vybije ta baterka.

Ohledně bezpečnosti si myslím, ?e ten rozdíl není tak velký. Dnes u? jsou plovoucí kody a komunikace je na vysoké úrovni a pokud ti někdo chce ukrást auto, tak ho odtáhne a v odstíněné gará?i vyře?í případné problémy :twisted:

RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

Ja som si doteraz myslel ze kluc len na strane sofera je specialita Fabie Junior, ale podla toho co hovoris, mozem byt rad ze mam zamky dva :D
A to mas pravdu, dnes je uz asi len malo ludi, co pouzivaju kluc, ked mozu namiesto neho pouzit pohodlnejsi central. Ale mozno prave preto by tie zamky mali byt spravene tak, ze nech zamknem hociktory, tak sa zamkne cele auto, lebo mna by ani nenapadlo skusat ci sa to zamklo cele a urcite by som nechal otvorene..
Robbert
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robbert »

2 Radim: jko příklad ti mohu uvést Renaul Megane. Ten v nejvy??í výbavě (ovládání kartou a startování tlačítkem bez klíče) nemá viditelný ani jeden zámek. Má jen tzv. nouzové otevírání, kdy musí? nejprve vypáčit krytku na klice a poté z karty vytáhnout klíč (pseudoklíč), kterým otevře? jen dveře od řidiče. :wink:

Na druhou stranu si myslím, ?e by to mělo v manuálu být zmíněno, případně by na to měl upozornit prodejce vozu. Zamykání taková maličkost zase není :twisted:

Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

http://www.grandepunto.estranky.cz/clan ... ande-punto toto u? jste asi někde četli, ?e ano ;)
matus
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Problem

Příspěvek od matus »

Čaute chlapi. Mám jeden problém s mojím GP. U? dávnej?ie sa mi zdalo, ?e moje GP mi ?ahá tro?ku do pravej strany. Včera keď som ?iel z roboty tak sa mi to potvrdilo. Keď v?ak idem v aute iba so spolujazdcom tak by som povedal, ?e to ?ahanie ani nieje. Ale keď ideme 4 v aute tak to cíti? dos?. Nemám ?ajn čo to mô?e by?. Mám e?te chvížu počka? a overi? si to alebo neváha? a ís? reklamova??
GP Dynamic 1.2 5D Merenque
Odpovědět