mě to funguje stejně u pětidveřákuTommy píše:Mám jedno upozornění, kdy? zamknu dveře od spolujezdce klíčem, tak se zamknou jen tyto příslu?né dveře! Dveře řidiče zůstanou odemčené. Tak kdy? budete zamykat auto, dejte si na to pozor a zkontrolujte si to!
Grande Punto
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Potvrzuji, co psal Tommy. Kdyř se klíčem u 5D zamkne na prvé straně u spolujezdce, zamknou se jen tyto pravé přední dveře, ostatní zůstanou odemčené. Kdy? se to udělá na levé straně u řidiče, ozve se klasické cvaknutí a zamknou se v?echny. Ale zkou?el jsem to a? na popud toma, proto?e jinak stabilně bez problémů pou?ívám dálkový centrál.
Dneska jsem jel takovou průtr?í, ?e jsem si chvíli myslel, ?e zůstanu stát. Kupodivu nikde ani kapka! ( ani v kufru )
Fiat Grande Punto 1,4 16V Dynamic Blu Magnetico - super auto
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
já občas pou?ívam klíček, abych ?etřil baterku
, ale hlavně aby se zámky trochu prohýbali občas...Jednou sem právě zamknul od spolujezdce (s my?lenkou, mam přece centrál) a ?el sem zkusit dveře u řidiče, ty byli odemčené...zvlá?tní, ale asi to je udělaný naschvál, poněvad? si myslim, ?e je to takto mo?ná slo?itěj?í, ne? normální centrál...

Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Vý?e popsaný systém je pou?it z důvodu úspory. U zmíněného centrálu je pou?ita pouze jedna řídící jednotka a ta je v zámku dveří řidiče. A měl by fungovat i naopak, tedy pokud se odemknou dveře u spolujezdce, zbytek vozu zůstane zamčený.Tommy píše:zvlá?tní, ale asi to je udělaný naschvál, poněvad? si myslim, ?e je to takto mo?ná slo?itěj?í, ne? normální centrál...
Nepředpokládá se toti?, ?e někdo bude auto zamykat klíčem, kdy? má dálkové ovládání, ?e Tommy

Robbert, kolemjdoucí, S GP 1,4 8v najeto 1 600 km,
jinak Ford Mondeo 2,0 TDDI.
Chce? vědět, kdo jsem? Klikni na www stránky
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
keby to tak bolo, tak tam tie zamky nedaju vobec a usetrili by viac, ci nie?Robbert píše: Nepředpokládá se toti?, ?e někdo bude auto zamykat klíčem, kdy? má dálkové ovládání, ?e Tommy?

napr. ked davam auto do servisu, z principu im nedavam kluc z centralom ale ten nahradny..
moze sa ti vybit baterka v dialkovom a potom ten kluc potrebujes ci chces alebo nie..
a odomykat auto klucom je bezpecnejsie, pretoze dnes nie je problem odchytit komunikaciu medzi klucom a autom a potom auto otvorit bez akehokolvek mechanickeho zasahu (ale to je samozrejme extrem..)
GP 1.2 Active 5D (Biela Ambient)
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Ale ono to tak je. Podívej se na nová auta. Vět?ina Aut má dnes u? jen jeden zámek a to na straně řidiče. Ostatní jsou zaslepené. A ten jeden je tam právě proto, kdy? se vybije ta baterka.RadimG píše: keby to tak bolo, tak tam tie zamky nedaju vobec a usetrili by viac, ci nie?
moze sa ti vybit baterka v dialkovom a potom ten kluc potrebujes ci chces alebo nie..
a odomykat auto klucom je bezpecnejsie, pretoze dnes nie je problem odchytit komunikaciu medzi klucom a autom a potom auto otvorit bez akehokolvek mechanickeho zasahu (ale to je samozrejme extrem..)
Ohledně bezpečnosti si myslím, ?e ten rozdíl není tak velký. Dnes u? jsou plovoucí kody a komunikace je na vysoké úrovni a pokud ti někdo chce ukrást auto, tak ho odtáhne a v odstíněné gará?i vyře?í případné problémy

-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
Ja som si doteraz myslel ze kluc len na strane sofera je specialita Fabie Junior, ale podla toho co hovoris, mozem byt rad ze mam zamky dva
A to mas pravdu, dnes je uz asi len malo ludi, co pouzivaju kluc, ked mozu namiesto neho pouzit pohodlnejsi central. Ale mozno prave preto by tie zamky mali byt spravene tak, ze nech zamknem hociktory, tak sa zamkne cele auto, lebo mna by ani nenapadlo skusat ci sa to zamklo cele a urcite by som nechal otvorene..

A to mas pravdu, dnes je uz asi len malo ludi, co pouzivaju kluc, ked mozu namiesto neho pouzit pohodlnejsi central. Ale mozno prave preto by tie zamky mali byt spravene tak, ze nech zamknem hociktory, tak sa zamkne cele auto, lebo mna by ani nenapadlo skusat ci sa to zamklo cele a urcite by som nechal otvorene..
GP 1.2 Active 5D (Biela Ambient)
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
2 Radim: jko příklad ti mohu uvést Renaul Megane. Ten v nejvy??í výbavě (ovládání kartou a startování tlačítkem bez klíče) nemá viditelný ani jeden zámek. Má jen tzv. nouzové otevírání, kdy musí? nejprve vypáčit krytku na klice a poté z karty vytáhnout klíč (pseudoklíč), kterým otevře? jen dveře od řidiče.
Na druhou stranu si myslím, ?e by to mělo v manuálu být zmíněno, případně by na to měl upozornit prodejce vozu. Zamykání taková maličkost zase není

Na druhou stranu si myslím, ?e by to mělo v manuálu být zmíněno, případně by na to měl upozornit prodejce vozu. Zamykání taková maličkost zase není

-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
http://www.grandepunto.estranky.cz/clan ... ande-punto toto u? jste asi někde četli, ?e ano 

Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Problem
Čaute chlapi. Mám jeden problém s mojím GP. U? dávnej?ie sa mi zdalo, ?e moje GP mi ?ahá tro?ku do pravej strany. Včera keď som ?iel z roboty tak sa mi to potvrdilo. Keď v?ak idem v aute iba so spolujazdcom tak by som povedal, ?e to ?ahanie ani nieje. Ale keď ideme 4 v aute tak to cíti? dos?. Nemám ?ajn čo to mô?e by?. Mám e?te chvížu počka? a overi? si to alebo neváha? a ís? reklamova??
GP Dynamic 1.2 5D Merenque