Závady a řešení problémů

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Robbert
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robbert »

Honzus píše: já Punto I měl 7 let, najel jsem na něm 70 000 km a za celou dobu v?dy nastartovalo a nikdy se s ním nic nestalo....
Asi jsi nejezdil hned po průtr?i mračen :lol:

U? je to jedno. Stalo se mi to 2x a v?dy po silném lijáku. Servis nic nezjistil. Jednou bylo auto je?tě v záruce, podruhé ne.
Robbert, kolemjdoucí, S GP 1,4 8v najeto 1 600 km,
jinak Ford Mondeo 2,0 TDDI.

Chce? vědět, kdo jsem? Klikni na www stránky
ironlionzion
Štamgast

Příspěvek od ironlionzion »

no je fakt, ?e den předtím ne? se mi to stalo byla ve Zlíně průtr? mračen (a to dokonce největ?í řekl bych min. za poslední rok), taky jsem projel pár kalu?í přinejmen?ím 5-10 cm hlubokých ...
GP 3d 1,2 Dynamic
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

tak dnes po obede si pojdem pre auto do servisu: vymena riadenia aj tyce volantu a robili aj nieco s tymi kontrolkami, tak uvidim ako to bude dalej..
GP 1.2 Active 5D (Biela Ambient)
ironlionzion
Štamgast

Příspěvek od ironlionzion »

jsem zvědavý napi? pak jestli to u? konečně umí vyře?it, dr?ím palce a? jo, a pak za nějakých 5000 km jestli to bude dr?et ...
GP 3d 1,2 Dynamic
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

to zaujima aj mna, ze co robili a ci sa im to aj podarilo.. auto som daval do servisu vcera a prave kvoli rieseniu problemu s kontrolkami sa to predlzilo, vraj sa chystali premerat kable v aute..
vecer budem vediet viac, tak potom doplnim..
Robo1.2
Štamgast

Příspěvek od Robo1.2 »

RadimG píše:to zaujima aj mna, ze co robili a ci sa im to aj podarilo.. auto som daval do servisu vcera a prave kvoli rieseniu problemu s kontrolkami sa to predlzilo, vraj sa chystali premerat kable v aute..
vecer budem vediet viac, tak potom doplnim..
to hadam nie, premerat kable???Odkial kam? problem bude asi konektor, na to nikdy nepridu pokial to nebude trvale, nemaju totiz cas to riesit tyzden, hlavne ked je auto v zaruke :roll:

Nech ti napisu Part number co menili
A co si mal s tycou riadenia?To uz musia davat dole volant? sahat na airbag?
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

Robo1.2: tyc menili kvoli tej vymene riadenia.. niekde na anglickom fore to bolo pisane, ze niektori ludia potom mali nejake dalsie problemy a menili im este aj tyc riadenia.. mne ponukli ze to spravia hned, aby to bolo v poriadku.. ja som len rad, ze sa takto k tomu postavili a ze sa snazia spravit vsetko aby problem odstranili a nemusel som tam ist znova..
"premeranie" kablov, teda prudov a napati moze prave pomoct odhalit vadny konektor, alebo sa mylim? samozrejme zalezi na tom, ako sa s tym vyhraju a to mas asi pravdu, kym je auto v zaruke, vela casu tomu asi nevenuju.. ale aj tak je to lepsie ako pristup ineho servisu, kde mi poradili odpajat baterku (aj ked do istej miery to je sposob ako problem odstranit)..
a ak tym "sahanim na airbag" myslis to, ze po zasahu servisu nebude auto uz nikdy v takom stave ako z fabriky, tuto iluziu mam uz davno za sebou :wink: keby to vo farbike neodflakli, nemusel by som ist do servisu.. a mam pocit ze som nasiel servis ktory sa snazi, tak uvidim ako to dopadne :)
popo
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo »

RadimG: do ktoreho servisu si to dával? v DS ?
Bravo 1,6 MultiJet, 105 sivých koníkov, Dynamic, Sivá digital- perle?ová

Opel Corsa C, 1,0 12v

odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
Robo1.2
Štamgast

Příspěvek od Robo1.2 »

popo píše:RadimG: do ktoreho servisu si to dával? v DS ?
ja tipujem grif
a s tym premeranim si nerob velke iluzie
tusim mam FEI v blave za sebou :D
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

Robo1.2 píše:...
tusim mam FEI v blave za sebou :D
tusim aj ja :lol:

popo: DS je daleko, tam sa mi nechce.. je to v BA, u Valuska
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

tak je auto doma:
- co sa riadenie tyka, boli vymenene prevodovka riadenia a hriadel riadenia
- ohladne kontroliek boli skontrolovane (=rozobrate, napruzene) vsetky konektory veduce z RJ do palubovky..

takze teraz musim zase cakat, ci sa to prejavi alebo nie, ale dufam ze sa im to podarilo odstranit :)
hopik
Návštěvník

Příspěvek od hopik »

Ahoj vsichni,
Mam GP 2 tydny, zatim velka spokojenost jenom se mi zda,ze kdyz nastartuji necham to na neutral a primacknu plyn, tak slysim jako kdyby jeste neco hucelo navic a kdyz to bezi na volnobeh tak je to zas ok. Stava se to jen obcas... a taky pri nastartovani mi obcas sviti kontrolka oleje ale kdyz se rozjedu tak prestane svitit, taky se to stava jen nekdy.
Co si o tom myslite?
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

ad kontrolka: predpokladam ze stav oleja si si skontroloval a je ho tam dost.. takze tu je asi jedina rada, ist do servisu.. predsa len, spravne mazanie je jedna z nadolezitejsich veci a nespoliehal by som sa na to, ze je to len nejaky falosny poplach..

ad hucanie z motora: ja som kedysi riesil problem, ze sa mi z motora pri otackach 2500 - 3000 za min. ozyvalo z motora take rezonovanie (ozyvalo sa to aj pri jazde aj na neutrali, naozaj to suviselo s otackami) a bolo to uvolnene nasavacie potrubie..
hopik
Návštěvník

Příspěvek od hopik »

Ahoj diky za odpoved. Asi do servisu zajdu pokud to bude stale delat.
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

a este mi napadlo, ze sme sa tu bavili o kontrolkach, ale tvoj pripad to zrejme nebude.. jednak tych kontroliek svieti(lo) viac (asi vsetky vystrazne) a hlavne nezhasli po rozjazde..
Odpovědět