Ruční brzda
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Re: Ruční brzda
Schoď bubny a koukni se pod ně a potom hlavně jestli tam neni něco zarezlé.
A zkus jak ti choděj lana , vůle na každym kole nejde stejně štelovat zvlášt je tam vahadlo a přes něj to tahá za obě lana pořád stejně.
A zkus jak ti choděj lana , vůle na každym kole nejde stejně štelovat zvlášt je tam vahadlo a přes něj to tahá za obě lana pořád stejně.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
No dnes som to pozrel na tretí zub páky bolo pravé koleso zabrzdené a ľavá strana sa dala pretočiť presne ako mi tvrdil na STK.Tak som zhodil stredový panel a vahadle bolo vidieť že nie je v rovnováhe . Ďalej som pozrel tie lanovody všetko ako nové lanka chodia. Potom som zhodil bubon a skúsil som roztiahnuť pekne bolo počuť cvakanie ako sa pritiahol samoštel , aj sa tým zmenila poloha vahadla k lepšiemu ,ale stále to ešte nie je ono. Mám pred sebou v pondelok dlhú cestu tak som to nechcel do detailov rozoberať aby som nevyradil náhodou auto. Neviem aké mate skúsenosti, ale na 22.500 km by sa samoštel ešte nemusel pokazit,či .
Já jsem měl se samoštelem problém i na Stk, byla na pravé straně slabší provozní i parkovací brzda.
Byl sice čistý, ale ten plíšek, který zaskakuje do drážek na obvodu samoštelu byl mírně vyosený a občas sklouzával, takže nerozpínalo čelisti.
Jestli jsi měl buben dole a zkoušel samoštel asi víš o čem mluvím, stačilo mírně přihnout
Byl sice čistý, ale ten plíšek, který zaskakuje do drážek na obvodu samoštelu byl mírně vyosený a občas sklouzával, takže nerozpínalo čelisti.
Jestli jsi měl buben dole a zkoušel samoštel asi víš o čem mluvím, stačilo mírně přihnout
Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (?edá Chemical)
kuta33 píše:Já jsem měl se samoštelem problém i na Stk, byla na pravé straně slabší provozní i parkovací brzda.
Viete mi poradiť , čo všetko treba dať dole aby som ten samoštel mohol bezpečne vybrať a pozrieť ?Hexo píše:kuta33 píše:Já jsem měl se samoštelem problém i na Stk, byla na pravé straně slabší provozní i parkovací brzda.
Kolo, buben
Odjistit obě čelisti (kolík s plíškem uprostřed)
Vyháknout horní i spodní pružinu a dávat pozor, aby ti se ti nerozjel brzdový váleček.
Potřebuješ k tomu buď trochu zručnosti, nebo spoustu nadávek.
Odjistit obě čelisti (kolík s plíškem uprostřed)
Vyháknout horní i spodní pružinu a dávat pozor, aby ti se ti nerozjel brzdový váleček.
Potřebuješ k tomu buď trochu zručnosti, nebo spoustu nadávek.
Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (?edá Chemical)
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mě při první STK s autem který má najeto 25000 km taky nepříjemně překvapila málo účinná parkovací brzda,a přitom nožní funguje na zadek v pohodě.Kdyby mi to nedělal známý tak jsem vyletěl,s nebezpečnou závadou...Jak tu čtu tak je to docela častý u těhle aut.
Grande Punto 1.2 Active,bílá Ambient
Škoda Felicia Trumf 1.3 LXi světlemodrá sky
Fiat Tipo hatchback 1.4 Italia ,bílá Gelato
Já byl na TK cca při 90 tis.km a ručka bez problémů.
Asi tedy tím, že ji moc nepoužívám - prakticky jen v kopci.
Pro ty, kteří namítnou, že mi může zareznot podotýkám, že ji občas jen tak pro formu zatáhnu a zase povolím
Můžu mě vždycky ranit, když někdo přijede a na rovině zatahuje ručku .......
Pro ty, kteří namítnou, že mi může zareznot podotýkám, že ji občas jen tak pro formu zatáhnu a zase povolím
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
A ty auto zajišťuješ při stání zařazenou rychlostí? Jednou na to zapomeneš a modli se aby před tebou nebyla propast jako na parkovišti pod Dachsteinem Kdo tam byl ví o čem mluvím.Dušan píše:Já byl na TK cca při 90 tis.km a ručka bez problémů.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Fiat Panda 1.1
Ručku taky používám tak 2x-5x za rok.Fotříkovy přimrzla nebo přirezla to nevím ale tahal to asi 15 km než to utrhl.Ale jelikož někde sníh byl a někde ne, tak ty zimáky co měl skoro nový orval až na hadr.A tak Jeníku propast- nepropast,ručku používám jen když ležím pod autem ,tak aby mě nepřejelo.
Jezdím jen tak rychle jak můj strážnej anděl dokáže lítat.
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Mne raz zatuhla na fest, ledva sa tocili kolesa. Neskor ked som to skusal uvolnit, tak som zatiahol este viac a v kopci, ze len predne kolesa presmykovali
Ale stacilo viackrat premazat zvnutra od paky lanovodov, zakryt prasknute miesta na bovdene pod autom a uz nic 3roky nemrzne.
A pouzivam ju v kazdom kopci (len pri parkovani), ked auto ma chut niekam utiect.
Ale stacilo viackrat premazat zvnutra od paky lanovodov, zakryt prasknute miesta na bovdene pod autom a uz nic 3roky nemrzne.
A pouzivam ju v kazdom kopci (len pri parkovani), ked auto ma chut niekam utiect.
Puntik 5D MultiJet 1.3 75k Active 2006, biely, 306000km
Nebojjeník1 píše:A ty auto zajišťuješ při stání zařazenou rychlostí? Jednou na to zapomeneš a modli se aby před tebou nebyla propast jako na parkovišti pod Dachsteinem Kdo tam byl ví o čem mluvím.
Renault Captur 130 HP
- Zdenda
- Abarthář
- Kontaktovat uživatele:
Dušane jak píšeš, taky ji používám minimálně a na rovině vůbec.Mimochodem propast jsem ještě neviděl za 50 let žádnou Ale až na nějakou narazím, tak ručku zatáhnu Jen pro jistotu
AprГЁs les processus d'extraction, la teneur en sildГ©nafil a Г©tГ© dГ©terminГ©e en utilisant l'efficacitГ© liquide haute performance du mГ©dicament mais Г©galement h aprГЁs dans ces articles publiГ©s rГ©fГ©rences 8 18.
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Asi to nebudu nijak řešit,jen při příští servisní kontrole ji nechám seřídit,auto ve svahu to v pohodě zabrzdí.Mají asi nesmyslně tvrdý podmínky,technik mi tvrdil že ruční brzda musí udržet plně naložený auto v 18ti procentním svahu.
Grande Punto 1.2 Active,bílá Ambient
- Zdenda
- Abarthář
- Kontaktovat uživatele:
Takovej kopec jsem jel v Opatii v Chorvatsku. Uno se mi stavělo na zadní A na konci dali stopku,to jsem se hodně spotil, jestli to ručka veme. Nahoře totiž byla nejfrektovanější silnice přes město
AprГЁs les processus d'extraction, la teneur en sildГ©nafil a Г©tГ© dГ©terminГ©e en utilisant l'efficacitГ© liquide haute performance du mГ©dicament mais Г©galement h aprГЁs dans ces articles publiГ©s rГ©fГ©rences 8 18.