Tak jsem si znovu řekl co vlastně po autě chci - nízkou spotřebu, spolehlivost, sportovní atraktivní vzhled, přiměřeně pohodlnou jízdu i pro víc lidí a slu?nou výbavu a začal zkoumat co se vůbec v tohle segmentu aut vůbec u nás prodává

Pak u? jen zji??ování nabídek jednotlivých autosalonů, jednání s bankou a teď u? je Grande Punto Dynamic 1,2 v barvě Hilly Billy konečně doma. Auto je v podstatě základní výbava Dynamic s přikoupenou prodlou?enou zárukou na 5 let, ?ádné speciální doplňky tam nejsou a tak to asi více méně i zůstane. Jen mám je?tě objednané ochranné gumové li?ty na dveře, ve městě se mi zdají hodně u?itečné.
Za první týden najeto nějakých 600 km, ze začátky se sice motor bránil i men?ím kopečkům ale od nějakých 400 se začíná chovat ?ivěji. Ostatně, ty fotky dole jsou nafoceny v Krkono?ích ve vý?ce asi 750 metrů po dlouhém stoupání a auto s tím nemělo vůbec ?ádné problémy se tam na trojku dostat. Jen si musím zvykat na tro?ku jiný styl jízdy, předtím jsem jezdil podstatně silněj?ím (ale taky ?ravěj?ím) Focusem.
Průměrná spotřeba od úplného začátku kolem 5,6 litrů, myslím ?e se časem dostanu podstatně blí? k 5 a mo?ná i pod. Auto je zatím zcela bez problémů, jen občas zlobí vypínání blinkru, kdy mi někdy při vypnutí začne blikat na druhou stranu

Vlastně jeden problém s Grande Punto mám. Nevím jak je to mo?né ale moje nejoblíbeněj?í Radio Beat tam prostě hraje tak nějak divně. V?echny ostatní stanice jsou v pohodě, ale Beat prostě nějak nemá ten správný zvuk a? zkou?ím jakékoliv nastavení rádia. Asi jako správný ital umí zahrát jen popík, ale rock and roll a beat mu prostě nesedí

Jo a je?tě jedna "veselá historka" co se mi u? s autem povedla hned první den. Povedlo se mi ho (respektive man?elce

Pár fotek