carlos píše:netwalker píše:nevim, jestli podle ceny, ale ja to sleduju spis podle lidi, co tuhle benzinku zalovalo. Znam par takovych, co oddelali motor. Nevim, kolik te vody tam prilevaji, nebo co to vlastne je, ale divim se, ze se jim to vubec vyplati...
a ja myslim ze nam nafukujes hlavu

protoze umyslne prilivani vody do nafty ani benzinu si nedokazu dost dobre predstavit. jasne ze se muze voda do nafty dostat uz pri vyrobe nebo ditribuci, ale neveril bych ze by ji nekdo pridaval umyslne. ekonomickej prinos nulovej. kdyz si vezmes kolik by ji asi tak mohli pridat, kolik by na tom asi tak vydelali a das to proti tomu jakou by jim to asi prineslo povest a kolik sporu by museli resit. nekdo kdo by chtel vydelat rozhodne nebude pridavat do nafty a benzinu vodu. btw. jak ty osobne poznas ze pridali do benzinu hodne vody? [img]
http://carlos.drzak.org//wp-includes/im ... es/447.gif[/im]
Pánové, po přečtení Netwalkerových příspěvků (Netwalkere promiň mi to) jsem se s chutí zasmál.
Přiznám se, ?e okolo pohonných hmot dělám nějakých 22 let + 4 roky V? a něco málo o nich vím (pozor nejsem chemik, ale dělal jsem ekonomiku zabezpečení PHM, 9 let praxe u vojáků a dodnes pracuji v oboru), ale aby někdo míchal benzín s vodou za účelem obohacení se, to jsem je?tě nesly?el
Voda s benzínem je da se říct prakticky neslučitelná. Mů?e se stát, ?e pokud někde v nádr?i budete skladovat benzín pěkně dlouho, mů?e na dně nádr?e vzniknout emulze. To podotýkám při dlohodobém skladování.
V případě Newalkera, jestli zjistil, ?e má v nádr?i v autě na dně vodu, určitě to nebylo tím, ?e ho někdo tou vodou "naředil"

, ale nejspí? je to ?lendriánstvím příslu?né čerpací stanice. V nádr?i u čerpací stanice toti? dochází ke kondenzaci vzdu?né vlhkosti (pokud do ní opravdu někde neteče) a voda stéká po stěnách na dno nádr?e a shroma?ďuje se na dně nádr?e. Proto se musí nádr? pravidelně odkalovat (myslím ?e je dále zbytečné se v na?em případě roz?iřovat o pravidelných kontrolách skladovacích nádr?í, či?tění,měření tlou?tky stěn ultrazvukem, apod.) Dále řečeno "lidově", pokud na to obsluha sere, mohl někdě natrankovat do svého auta humus. Proto doporučují schovávat si účtenky od nákupu benzínu pro případné reklamace a to dělám i já a doporučuji to v?em.
Jinak já zpravidla tankuji u nás u Hypernovy, vycházím z ni??í ceny benzínu (nyní o 2,20 Kč na litru), z velkého obratu u zmíněné benzínky a věřím certifikátu, který mají vyvě?ený. Doposud ?ádný problém s autem.
Zdar!