Palubný počítač

Vše okolo elektropříslušenství, radia, světel, atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

bobous122
kolemjdoucí

palubni pocitac ukazuje vyssi spotrebu nez je

Příspěvek od bobous122 »

Palubak mi ukazuje větší spotřebu nez je coz me znepokojuje co myslíte ze to muze byt ? Hadicky na podtlak? Grande 1.9jtd sport 96 kw
Sibstr
Štamgast

Re: Palubný počítač

Příspěvek od Sibstr »

Mám tady jednu záhadu, možná že někdo bude vědět. Když jsem teď měnil baterku a měl jsem ji cca 24 hodin venku a znova jsem ji zapojil. Tak když jsem potom nastavoval znova hodiny v autě a kontroloval palubní počítač, objevila se mi v palubním počítači venkovní teplota :shock: Normálně tam svítilo 0°C :shock: Po vyndání klíčku ze zapalování a opětovném vložení už tam ta teplota nesvítila. Podotýkám, že mám tu ošizenější verzi PP.
Grande Punto 1.2 Dynamic 3D
Obrázek
FRIMICO
Štamgast

Příspěvek od FRIMICO »

Mě zase bliká celkový nájezd kiláků.Nebo mi občas když odpojím baterku nefunguje zvukovej signál nezapnutého pásu(jen svítí kontrolka že nejsem připoutanej,ale to hnusný houkání je zticha)No a až si to ten palubák srovná v hlavě,tak zas vše maká jak má.Někdy mu to trvá hodinu,a někdy celej den.
Jezdím jen tak rychle jak můj strážnej anděl dokáže lítat.
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

Keď bliká počet km tak je chyba na zbernici can bus niečo nemá ukončene
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
dedii
kolemjdoucí

Pocitac priemernej spotreby , Palivomer

Příspěvek od dedii »

Dá sa nejak nakalibrovat počítač aby my rátal priemernú spotrebu presnejšie ? Sem tam rátam spotrebu v reali a porovnávam s počítačom a mávam rozdiel 0,5-1L

odoslane z Honor 8 cez Tapatalk
Fiat Punto 1,1 r1996 ; GP 1,2 48kW r2006
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Re: Pocitac priemernej spotreby , Palivomer

Příspěvek od 1nekros1 »

dedii píše:Dá sa nejak nakalibrovat počítač aby my rátal priemernú spotrebu presnejšie ? Sem tam rátam spotrebu v reali a porovnávam s počítačom a mávam rozdiel 0,5-1L

NIE :evil: :evil: :evil:
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
dedii
kolemjdoucí

Re: Pocitac priemernej spotreby , Palivomer

Příspěvek od dedii »

Škoda

Fiat Punto 1,1 r1996 ; GP 1,2 48kW r2006
gogofiat
kolemjdoucí

Příspěvek od gogofiat »

Poradí mi někdo se závadou, když na displeji palubního PC mezi budíkama (rychloměr-otáčkomě) na Grande Punto 1,4 16V (199) 2007 nejsou žádné údaje, funguje pouze podsvícení, žádné číslo nic??? Signalizace se ozývá, píp, ale displej čisté oranžové okénko.
Auto jezdilo špatně, až se zastavilo a nic. Bylo odtaženo k automechanikovi, který si pozval pána s diagnostikou, zjistil vadná lambda sonda, pak zase že je dobrá, nakonec zřejmě závada v kabílcích k ŘJ, auto stálo cca 2 měsíce a závada neodstraněna. V tuto chvíli se auto dostalo na laně ke mě. Nepojízdné, vybitá baterie, vyndaná a zničená lambda sonda zadní. Bateri nabitá, nová lambda, auto nestartuje, kontrolky svítí, displej nic neukazuje. Nejprve startování - zjištěna uhnilá kostra - propoj mínus baterie k motoru v místě pod poj. skříní v motor. prostoru - nová propojka od mínus baterie přímo na motor, auto startuje, jede špatně. Mám pouze diagnostiku na koncernové vozy VW VCDS a kabel s OBDII. diagnostikou OBDII zjištěno nefunkční 1. válec, kontrola svíčky a zapalovací cívky záměnou mezi sebou, vadná zapalovací cívka 1. válce - odstraněno auto startuje a jezdí jako za mlada. Vymazány chybové hlášky vše čisté a OK. Pouze stále neukazuje displej mezi budíkama, PC má nastavenou signalizaci 50km = píp, což je funkční ale nic neukazuje. Je někde samostatné jištění displeje, předpokládám že ne, nemohl první servisák s diagnostikou nějak vypnou zobrazování displeje (asi nepravděpodobné že to mohlo jít), nějaký nápad jak odstranit. Pořád mě straší to ukostření, není někde ukostření pro budíky (ostatní kontrolky a celá palubovka funkční kromě displeje- tak také asi blbost), vypadá to na nějaký studeňák vzhledem k nepoužívání auta cca 2 měsíce na konektoru do sdruženého přístroje, nebo přímo konektor od displeje na palubní desce. Máte někdo nějakou radu co by se dalo ještě vyzkoušet před koupí displeje a jeho výměnou?
JOSKAA
kolemjdoucí

Příspěvek od JOSKAA »

Palubní počítač mi ukazuje spotřebu obráceně. Když jedu na volnoběh tak mi ukazuje spotřebu 50litru na km. a když šlápnu na plyn tak spotřeba klesá. Diagnostika nenajde chybu. Nemůžu přijít na tu závadu, co by to mohlo dělat. Mohl by mi někdo poradit, kde je závada. Dík
Milena
kolemjdoucí

Příspěvek od Milena »

Neboj je nas tady vic.

————————————————————————
Společnost Skysmotor prodává online následující produkty: servomotory, planetové převodovky, vřetenové motory a krokové motory, které lze v případě potřeby zakoupit online.
Odpovědět