edit: ospravedlňujem sa, googlil som si ako senzor vyzerá a akoby z oka vypadol senzoru teploty paliva - takže po víkende vymením a dám vedieť, zatiaľ ďakujem.
edit2: MAP senzor je v poriadku, testované na diagnostike AlfaOBD, avšak zistil som netesnosť výfuku, ide to od spodku motora, niekde za katalyzátorom.
Map senzor, resp. senzor teploty paliva som už menil. Aby sme sa rozumeli - mne nerobí problémy plyn, ten funguje ako hodinky. Mne robí problémy studený štart na benzín, kedy je motor hlučný, rinčí, hrkoce, vibruje a na 1 valec možno badať slabší oneskorený zápal. Než som vymenil cievku tak ten oneskorený zápal bol na voľnobehu stále AŽ do prepnutia na plyn (tzn po naštartovaní s vynútením benzínu som mohol spraviť aj 100km, misfire som mal na voľnobehu stále), pričom prepnutím na plyn sa chod motora stabilizoval a aj po prepnutí nazad na benzín už bežal tichučko. Predpokladám mierne znečistený benzínový vstrekovač, kedy po štarte a prevádzke na sytič nestíha dodávať potrebné množstvo paliva, avšak zároveň je dostatočne priechodný aby zvládal vstrekovať bežné množstvo pri pracovnej teplote. Včera som tankoval a dal som tam STP čistič vstrekovačov. V najhoršom mám pripravené dva použité vyčistené vstrekovače
Studený motor rinčí, hrkoce a vibruje, kolíšu otáčky.
Teplý motor má rovnomerný chod na obe palivá, i tak ma ale zaujíma skôr benzín, pretože problém je viditeľný len do zohriatia motora.
S tým senzorom som si užil svoje, vo Fiate v mojom meste si s tým nevedeli rady aj keď je to továrenské LPG, pomohli mi až chlapci z MPGAS Hlohovec, aj keď musím poznamenať, že neboli nadšení. Jednak senzor je na mojom aute na super prístupnom mieste (niekde zospodu vedľa alternátora) a potom sa nemohli napojiť do diagnostiky a závadu som si mazal doma s bluetooth fake ELM327.