Spotřeba benzínu nebo nafty
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ne ne je to opravdu nula, nevim jak je to přesně uděláno, a? budu mít čas, zkusim něco najít a hodim to sem. Jinak zastávám stejný názor, Fiat nechtěl programovat men?í čísla, tak to udělal takto. I tak si myslím, ?e Fiat má velké zásluhy v tak masvém roz?íření PP.
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
No tak to vysvetlenie by zaujimalo aj mna, lebo doteraz akosi nemozem pochopit ako moze byt spotreba=0.
Ked sa bavime o cislach, to najvyssie cislo okamzitej spotreby je asi 25, ze? Viac asi RJ neda.
A vcera sa mi stalo to, ze na volnobehu pred krizovatkou ukazovalo spotrebu 5 - 6, pricom otacky nekolisali a ani nohu na plyne som nemal.... dufam ze neblbne RJ....
A este, jazdim tiez takym stylom ako aj Robo a Iron, spotreba po 6500 km 5,5l, pricom podotykam ze motor nepodtacam!
Ked sa bavime o cislach, to najvyssie cislo okamzitej spotreby je asi 25, ze? Viac asi RJ neda.
A vcera sa mi stalo to, ze na volnobehu pred krizovatkou ukazovalo spotrebu 5 - 6, pricom otacky nekolisali a ani nohu na plyne som nemal.... dufam ze neblbne RJ....
A este, jazdim tiez takym stylom ako aj Robo a Iron, spotreba po 6500 km 5,5l, pricom podotykam ze motor nepodtacam!
Excaliber - Grande Punto 1.2 Dynamic NewOrleans
-
- Štamgast
1 - ukazuje 2lPepa B. píše:..mám dotaz, co Vám ukazuje palubní počítač, kdy? třeba jedete z kopce se zařazenou 5kou, bez plynu, mělo by to jet za 0, je to tak? Mě to stále ukazuje 2L/100km. Jiná situace, stojíte na kři?ovatce, máte vyřazeno, neměl by počítač ukazovat cca 1,5L? Mě ukazuje nic, samé čárky, tedy ----. A poslední věc, kdy? dojí?díte ke kři?ovatce se zařazenou rychlostí, zastavíte, vyřadíte, stane se Vám někdy, ?e PC ukazuje je?tě chvíli spotřebu jako by narůstala do cca 5L/100km, a? po chvíli to klesne na ---- ?
2 - ukazuje ----
3 - ano, někdy jsem si toho v?iml ale pova?uji to za zpo?děnou rekci PP ne za chybu
PS: 2. nádr? V-Power ... rysku mám teď na půl nádr?e, spotřebu ukazuje 5.2l !!! ... trip je kolem 500 km a dojezd je?tě krásných 400 km - normální jízda, z toho třetina dálnice a zbytek okrsky + město.
Jsem s tím maximálně spokojený.
GP 3d 1,2 Dynamic
Klucí tak jsem udělal zkou?ku spotřeby mého GP. Jel jsem Rokycany - Hustopeče (u Brna cca 300km) ve třech lidech s plným kufrem průměrná rychlost 150 km/hod dálnice , 100km/hod Praha spotřeba 7,5l tak?e 3/4 nádr?e pryč jen za cestu tam.. fakt ?ílené.... kdy? jsem jel zpět tak jsem se mírnil a průměrnou rychlost jsem měl 130km/hod spotřeba 7,0l (půlka nádr?e) to u? bylo lep?í.... tak?e ani nevím jestli mám být rád nebo naopak... jen si vzpomínám, ?e kdy? jsem tam byl před dvěma lety s Peugeot 106 1,6 D tak jsem to celé jel za cca 1700,- co? byla nádr? a kousek..... ale to byl diesel.... spotřeba 5-6l
Fiat Grande Punto 1.2 Active Azuro modrá
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
..zbytečné peníze, opravdu...dej si tam Shell V-Power a motor Tě bude milovatpopo píše:som tak rozmyslal, ze ci by som uskodil motoru keby som mu tam nalial 100 oktanovy benzin. co si to tom myslite?

bývalé auto - Fiat Bravo 1.6 Mjet, Dynamic 2008 - Techno Grey
bývalé auto - Fiat Grande Punto 5D 1.2 Dynamic 2007 - Underground Grey
bývalé auto - Fiat Grande Punto 5D 1.2 Dynamic 2007 - Underground Grey
Tak jsem taky po vzoru Irona a dal?ích nalil nádr? V-poweru a fakt to míň ?ere. Na normální 95 oktanový benzín jsem se senilní jízdou nebyl schopen dostat pod 5.4 l/100km. A teď mám stejně senilním tempem najeto cca 250 km a průměr je 5.0 l/100 km. Je to sice jízda za levno, ale nuda. Zítra u? tomu zase budu ?lapat tro?ku na krk
A hned z toho bude 6,5 

GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
-
- Štamgast
já u? dojí?dím 3. nádr? V-Power a zdá se mi, ?e po těch 2500 km se trochu posunul k lep?ímu i výkon a motor se projevuje ti?eji, dojezd se mi zvý?il taky, teď ujedu na nádr? 750 km - hurá
+ mám dobrý pocit, ?e do toho liju něco lep?ího 
hehe dneska ráno jsem měl jednu pracovní akci a trochu jsem nestíhal tak jsem na to dost ?lapal. Ten motůrek mě stále překvapuje, kdy? se mu řekne tak se má k ?ivotu, oproti HTP je to výrazně lep?í ... aj mám takové nutkání jít si změřit výkon, těm 48 kilowattům moc nevěřím, tipoval bych 55 Kw ...

hehe dneska ráno jsem měl jednu pracovní akci a trochu jsem nestíhal tak jsem na to dost ?lapal. Ten motůrek mě stále překvapuje, kdy? se mu řekne tak se má k ?ivotu, oproti HTP je to výrazně lep?í ... aj mám takové nutkání jít si změřit výkon, těm 48 kilowattům moc nevěřím, tipoval bych 55 Kw ...
GP 3d 1,2 Dynamic
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Kdy? vy?lo někdy ke konci roku 2005 GPčko na trh, tak motor 1,2 testoval Svět motorů. Mimo jiné auto zkou?eli i na stolici, kde tomu naměřili 53Kwironlionzion píše:já u? dojí?dím 3. nádr? V-Power a zdá se mi, ?e po těch 2500 km se trochu posunul k lep?ímu i výkon a motor se projevuje ti?eji, dojezd se mi zvý?il taky, teď ujedu na nádr? 750 km - hurá+ mám dobrý pocit, ?e do toho liju něco lep?ího

Já a? jedu 160 km/h na dálnici, nebo jezdím po městě, tak je pořád průměrná spotřeba 7 l.
GP Sport 1,9 JeToDiesel
Aktualnnu spotrebu mam, 7,2l, tentoraz boli castejsie studene starty a viac mestskej premavky. Bezne mam ale spotrebu tesne pod 7.
Jedno pozorovanie - ked som mal v nadrzi V-Power Racing (+100 oct) tak som mal na jednom useku (velmi mierny kopec) 190 km/h (tacho), pri inej prilezitosti som mal obycajnu 95tku a v rovnakom useku to dalo len 185 a zacalo to klesat. Vplyv vetra som samozrejme nestanovoval, ale je to aspon nejaky namerany rozdiel, ktory je v sulade s pocitom mierne lepsieho tahu pri natankovani V-Power Racing.
Jedno pozorovanie - ked som mal v nadrzi V-Power Racing (+100 oct) tak som mal na jednom useku (velmi mierny kopec) 190 km/h (tacho), pri inej prilezitosti som mal obycajnu 95tku a v rovnakom useku to dalo len 185 a zacalo to klesat. Vplyv vetra som samozrejme nestanovoval, ale je to aspon nejaky namerany rozdiel, ktory je v sulade s pocitom mierne lepsieho tahu pri natankovani V-Power Racing.
-
- Štamgast
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
je to ten kopec na Ji?ní svahy ? za městem vlevo u pumpy ?ironlionzion píše:taky mám testovací úsek (drtikol zná - od fiatu kopec nahoru směr JS) ... musím to tam skusit teď, vím ?e jsem tam kdysi vytáhl k první zatáčce 115 km/h a s půjčeným multijetem 1.3 90k to bylo a? necelých 130 km/h ...