Motor 1,4 16V (dotazy, rady, závady,...)
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
-
- kolemjdoucí
Re: Motor 1,4 16V (dotazy, rady, závady,...)
tak uz vse v poradku dal jsem ještě jednu kostru z baterky na motor
Pri kolko tisic kilometrov ste menili rozvody ? mam 107 ticic cca .. malo by to vydrzat aspon tých 115 ???
- micosajan
- kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
menil jsem po 126tkm... beztak by to sneslo i hrubo pres 130tkm, ale proc to pokouset...vladic22 píše: malo by to vydrzat aspon tých 115 ???
Grande Punto Actual LPG (1,2 48kW)
závada GP 1.4T 114KW
Ahoj omlouvám se ale nevím kam tohle zařadit netuší někdo prosím co je to za nesmysl na fotce je to pod krytem na motor.při volnoběhu mě to z toho začlo syčet a motor v tu chvíli začne napatrně dusit a jak to přestane syčet tak je vše ok netušíte co to je přijde mi to jak nějaký potlak podle hadic.jinak jedná se o motor GP 1.4T 114KW
- Přílohy
-
- DSC_0004.jpg (150.14 KiB) Zobrazeno 6330 x
Ahoj kolego ,to je odlučovač oleje ze vzduchu -oddech motoru , a je připojen zpět do sání před turbem ,pokud se nemýlím
- Zdenda
- Abarthář
- Kontaktovat uživatele:
JJ už jsem koukal, je to jak píšeš.
AprГЁs les processus d'extraction, la teneur en sildГ©nafil a Г©tГ© dГ©terminГ©e en utilisant l'efficacitГ© liquide haute performance du mГ©dicament mais Г©galement h aprГЁs dans ces articles publiГ©s rГ©fГ©rences 8 18.
Nevite co muze zpusobovat zvyseny volnobeh temer 1k ot.?
GP 1,4 16V SPORT
Občas nebo pořád? Obecně zasr.aná škrticí klapka nebo porucha krokového motorku co ji ovládá, vadný potenciometr pedálu plynu nebo fixlující spínač brzdového pedálu - ten jsem měnil minulý týden, diagnostika sem tam házela chybu spínače a motor mi občas zůstal viset ve zvýšených otáčkách (prošlápnutím plynu spadl na normál). Po výměně spínače vše OK.
Udělej diag, ať neměníš kus po kuse.
Udělej diag, ať neměníš kus po kuse.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Ja bych jeste pridal diru do sani. Pozici skrtici klapky na teply volnobeh mam 4.03%.
GP 1.4 Tjet
Dnes sa mi stala pozoruhodná vec...tak si idem z práce domov, keď v tom mi akosi prestal reagovať plyn...jednoducho povedané zaradil som si z 2ky do 3ky a a otáčky ostaly na 2500 a ďalej sa ani nepohli a pritom plyn na podlahe...po vymačknutí plynu a opätovnom stlačení zasa skočili hore...celkom ma to zaskočilo, ale tak som si povedal, že to nie je možné a prehnal som auto trošku na vyššich otáčkach 4-5tisic na miestnom kopci a problém zmizol...teda aspoň na ceste näspať problém nezvnikol...nechápem...neviete čo to môže spôsobovať ? Aby jednoducho plyn prestal reagovať pri 2000 a po opätovnom stlačení zasa naskočil.. ?
Takže neporadíte asi nikto však ?
Neřeš dokud se to nezastaví uplně, může to být pedál nebi i něco jiného. Těžko se s tím někdo setkal ,možná časem někdo bude řešit stejný problém
Napadlo ma či to nemôže byť problém so vstrekovaním, alebo palivovým čerpadlom...ale to by mi asi najskôr ukázala aj kontrolka na doske...tak ja neviem...už som z toho celý dopletený...
Pedal a skrtici klapku ecu celkem pozna, jsou tam dva nebo tri potenciometry ktere se krizem kontroluji navzajem. Ale tohle jsou zavazne chyby souvisejici s bezpecnosti a ecu by mela jit do nouze pokud by byl problem a budes to mit ulozene v pameti chyb.
Oproti tomu o systemu dodavky paliva ECU nevi naprosto nic a nepocitej s tim ze by se to rozsvitila kontrolka Proste pumpu, regulator tlaku a nacnute vstrikovace ECU nepozna ani nahodou. Bez diagnostiky a analyzy provoznich dat asi zjistis prd.
Oproti tomu o systemu dodavky paliva ECU nevi naprosto nic a nepocitej s tim ze by se to rozsvitila kontrolka Proste pumpu, regulator tlaku a nacnute vstrikovace ECU nepozna ani nahodou. Bez diagnostiky a analyzy provoznich dat asi zjistis prd.
GP 1.4 Tjet