Startér a startování (dotazy, rady, závady,...)

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Jarouš
Profík

Re: Startér a startování (dotazy, rady, závady,...)

Příspěvek od Jarouš »

Jedno z řešení to asi je :D . Ale mechanik by si měl uvědomit, že průchod olejových par je přes dírku tak 3-5 mm v průměru. Když tu hadici necháš jen volně do prostoru, tak budeš mít vyšší spotřebu oleje (ven půjdou páry a utržené kapky oleje) a v autě a kolem něj smrad z oleje. Navíc se mi to zdá zcela zbytečné, MAP senzoru ten mastný bordel nevadí. Já ho měnil jen jednou a ten nový už slouží skoro 100 tisíc bez problémů.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
petko309
kolemjdoucí

po vymene rozvodov motor nestartuje

Příspěvek od petko309 »

po vymene rozvodoveho remena a kladky motor nestartuje. toci toci ale nenaskoci. zacala mi svietit diagnostika
Jirka
Profík

Příspěvek od Jirka »

Máš špatně nastavený rozvody.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
FRIMICO
Štamgast

Příspěvek od FRIMICO »

Taky se mi zdá že se mu něco pohlo.
Jezdím jen tak rychle jak můj strážnej anděl dokáže lítat.
petko309
kolemjdoucí

Příspěvek od petko309 »

vsetko je v najlepsom poriadku aj rozvody auto ide super. bolo to v nejakom kontakte.
Studynka
Návštěvník

Příspěvek od Studynka »

Pánové mám menší problém.
V poslední době se mi stává, že mě nejde nastartovat..občas pomůže když vypnu světla (né pokaždé). Z kopce přes rychlost to chytne. Baterie je cca 1 stará. Nesetkali jste se s tím?
Jirka
Profík

Příspěvek od Jirka »

A co ukostření motoru?
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
Dinggo
kolemjdoucí

Příspěvek od Dinggo »

Ahoj fandové GP, potřeboval bych od vás poradit. Mám problém se startováním za studena. Auto se začne třást, otáčky kolísají mezi 1200-1400. Po cca 10 až 20 vteřinách se rozsvítí žlutě symbol motoru na palubce. Jakmile se motor zahřeje a znovu nastartuje už se netřese a po projetí a cca 4 nastartování žlutý symbol motoru z palubovky zmizí. Přikládám to k problému s MAP senzorem. Svíčky jsem měnil.

Potřebuji poradit kde ten map senzor najdu, mám motor 1.4/16v/70kw + LPG.
Ten žlutě vyznačený jsem odpojil a zkusil nastartovat. Motor měl 900 otáček bez kolísání, po vypnutí motoru, zapojení MAP senzoru a nastartování byly otáčky na 1400 a mírně kolísaly a trochu se auto třepalo.
Odpojil jsem ten správný MAP senzor? Protože tam je ještě jeden (červeně vyznačený).
Přílohy
DSC_0013.jpg
DSC_0013.jpg (219.91 KiB) Zobrazeno 5411 x
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

Kolko mas to lpg?
Robi ti to zato ze mas rozhodene nastavenie mapy. Robi to koly lpg. Predtym ako dokoncis jazdu chod poslednych 5-6 km na benzine.
Ak to uz mas dlhsie to lpg tak nerobili ti neaky zasah?
Pretesnovali ti strekovace? Mne to zacne robit ked uz ich treba pretesnit.
Ked tomas nove tak :-)
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Dinggo
kolemjdoucí

Příspěvek od Dinggo »

v LPG to s velkou pravděpodobností nebude, už 2 týdny jezdím jenom na benzín a dělá to pořád

Na jaře mi to kvůli LPG dělalo, ale nechal jsem vyměnit vstřikovače u LPG a seřídit tlak a bohatost směsi a pak to šlapalo jak hodinky.
Když to dělalo kvůli LPG tak to stačilo projet na benzín cca 20km a bylo startování v pořádku. Teď mám najeté cca 350km na benzín a problém se studeným startem přetrvává.
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

Vyskusaj este predtym resetnut jednotku odpojenim baterky a inak to zlte je to co potrebujes. Nemas moznost diagnostiky?
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Dinggo
kolemjdoucí

Příspěvek od Dinggo »

Diagnostiku nikde poblíž nemám, musel bych zajet do fiatu, když jsem tam byl na jaře, tak to hlásilo chybu zážehu na prvním válci, ale nakonec to bylo tím že nebylo seřízené LPG. Protože jsem měl moc bohatou směs LPG a vstřikovače a filtr měly už hodně za sebou. Baterku jsem zkoušel nechat odpojovat abych vymazal adaptivní data z jednotky.

Nechám schválně ten MAP senzor odpojený přes noc a ráno nastartovat. Ještě uvidím co to bude dělat.
Jen pro info nevíš co to je ten červeně vyznačený senzor? Když jsem se na to díval tak na štítku je úplně stejný nápis jako na tom žlutě vyznačeném.
RTR
kolemjdoucí

Příspěvek od RTR »

Chyba je určite MAP čidle, lebo sa doňho dostane olej ako aj mojom prípade a to mi robilo problém so štartovaním len motor 1,2.
Kludne ho nechaj odpojené pokiaľ nekúpiš nové,alebo vyskúšaj ako aj mne poradili na tomto fóre vyčistiť MAP v liehu od oleja.Mne to takto vydržalo rok .Vo fiate za MAP chceli 150€ ,preto som ho čistil :> Potom už čistenie nepomohlo a kúpil som nové ,ale už za smiešne prachy oproti fiat servisu .V 1.2 GP je tento MAP pozri foto a porovnaj ,mal by byť aj v 1.4.
Kupil som ho nové v 03/2014 na ebay za cenu v tedy 28€ aj s dopravu .Pozri si link poprípade objednaj . Teraz ešte menej stojí
http://www.ebay.com/itm/MAP-Sensor-0261 ... 30&vxp=mtr
Přílohy
Fotografia0662E001YE001V.jpg
Fotografia0662E001YE001V.jpg (224.83 KiB) Zobrazeno 5399 x
Naposledy upravil(a) RTR dne ned srp 10, 2014 22:39, celkem upraveno 1 x.
RTR
kolemjdoucí

Příspěvek od RTR »

A ešte ohľadom diagnostiky pozri si tento link je to china shop, ale spolahlivé ,overené, prachy chcú dopredu niet sa čoho báť kúpil som tam aj iné pozri sortiment a za aké ceny ! Doprava zadarmo do 2 týždňov doma :mrgreen: .
http://www.dx.com/p/super-mini-elm327-b ... -fQWaNWLgI
Funguje to perfektne mám ju a stoji to bagadeľ ,vid aj recenzie .čo ktomu ešte potrebuješ je mobil s androidom a aplikacia Torqe kúp si ju v obchod play , free appka je okresaná ,link pozri to fakt super
https://play.google.com/store/apps/deta ... owl.torque
tkupilik
Štamgast

Příspěvek od tkupilik »

RTR: z té číny přijde bosch nebo to nemá žádnou nálepku? Na turbo jsem nesehnal číňana co by to posílal za rozumné peníze (sice 10 dolarů cena ale poštovný 40$). To co mě fascnovalo, že nabízel bosche s 'made in germany' za 3 dolary, ale balení po 100:) Pak si to kupte tady za 2000 :/
Jinak pokud pomůže vymytí v benzínu, tak je to zjevně jen koupení času na objednání nového čidla, taky mě to pomohlo jen na půl roku, prostě ten senzor je KO. Koupil jsem facet (made in italy) a ten po 30000 km šel asi taky do kytek, takže tuhle značku nedoporučuju.
GP 1.4 Tjet
Odpovědět