LPG
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Re: LPG
To může být spoustu věcí, multiventil kterej neotevře, zacpané trysky, filtry, prostě cokoliv. Ale když to dovezeš do servisu s LPG tak ti na tu závadu jistě do pár minut přijdou a bude to nějaká blbost max do 1000kč. Myslím si teda.
Naposledy upravil(a) Buchtič dne pon led 13, 2014 21:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Poslední příspěvek se necituje!!!
Důvod: Poslední příspěvek se necituje!!!
Fiat Grande Punto 1,2i, r.v. 2008
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
- micosajan
- kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
Mara87 píše:To může být spoustu věcí, multiventil kterej neotevře, zacpané trysky, filtry, prostě cokoliv. Ale když to dovezeš do servisu s LPG tak ti na tu závadu jistě do pár minut přijdou a bude to nějaká blbost max do 1000kč. Myslím si teda.micosajan píše:Panove po delsi dobe vas vsechny zdravim a mam dotaz...
Setkali jste se nekdy s timto?
LPG nechce fungovat-auto se prepina zpet na benzin s hlasenim ze "dosel plyn" pritom je nadrz plna min ze 3/4... Laicky me napada, ze to bude nepruchodny filtr nebo neco podobneho... ono totiz kdyz se auto snazi po zahrivacim cyklu z benzinu prepnout na LPG tak nastane totalni ztrata vykonu a ani ne ve vterine to jede opet na benzin = LPG tam nejde ani kapka...
(auto+lpg soustava ma 3roky a 148tkm - pravidelne servisovano ale vse jsou jeste puvodni komponenty (membrany, vstrikovace, atd.), menily se jen ony vyse zminene filtry)
po novem roce to jde do servisu, tak uvidime
sam jsem zvedavy... jakmile budu vedet tak poreferuju

zatim se auto az na alternator celkem drzelo... chci na nem udelat nez vymenim za nove jeste +/- 100tkm tak snad se to nerosype...
Grande Punto Actual LPG (1,2 48kW)
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
no si myslim ze problem bude zo splynovacom. mal si ho pretesnovany? alebo strekovace pretesnovane boli?
no ja mam 132000km a az na kraviny nic vazne. auto ma nikdy nikde nenechalo. jedine ked mi prdla baterka som potreboval nastartovat.
no ja mam 132000km a az na kraviny nic vazne. auto ma nikdy nikde nenechalo. jedine ked mi prdla baterka som potreboval nastartovat.
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
zostalo v rodine
aktualne
- micosajan
- kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
Neodolal jsem a zkusil jsem se zastavit do AFCentra Ostrava...
Jak jsem mohl byt tak blby a znovu tam po zkusenostech jit... autorizovaný servis FIAT a bojí se opravit LPG auto prodane autorizovanym prodejcem s originalni Fiatem schvalenou prestavbou...
LPG auto upravene treti stranou pochopim, ale auto prodane v autorizovanem salonu nove uz s LPG - to nepochopim!!! Jejich argumenty: auto, ktere nebylo prestavene u nas nam nejde dobre seridit atd atd atd no proste des bes 
Maji rict rovnou, ze to neumi udelat a boji se toho!
Takze auto pujde do servisu do Prostejova - aspon vim, ze to bude opraveno... (coz se o servisech z OV, Havirova atd. rici neda - u nich si clovek neni nikdy jisty - viz me predchozi prispevky)
Jak jsem mohl byt tak blby a znovu tam po zkusenostech jit... autorizovaný servis FIAT a bojí se opravit LPG auto prodane autorizovanym prodejcem s originalni Fiatem schvalenou prestavbou...

Maji rict rovnou, ze to neumi udelat a boji se toho!

Takze auto pujde do servisu do Prostejova - aspon vim, ze to bude opraveno... (coz se o servisech z OV, Havirova atd. rici neda - u nich si clovek neni nikdy jisty - viz me predchozi prispevky)
- micosajan
- kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
takze auto opraveno...Mara87 píše:micosajan píše:Panove po delsi dobe vas vsechny zdravim a mam dotaz...
Setkali jste se nekdy s timto?
LPG nechce fungovat-auto se prepina zpet na benzin s hlasenim ze "dosel plyn" pritom je nadrz plna min ze 3/4... Laicky me napada, ze to bude nepruchodny filtr nebo neco podobneho... ono totiz kdyz se auto snazi po zahrivacim cyklu z benzinu prepnout na LPG tak nastane totalni ztrata vykonu a ani ne ve vterine to jede opet na benzin = LPG tam nejde ani kapka...
(auto+lpg soustava ma 3roky a 148tkm - pravidelne servisovano ale vse jsou jeste puvodni komponenty (membrany, vstrikovace, atd.), menily se jen ony vyse zminene filtry)
po pripojeni na diagnostiku hazelo chybu cidla teploty...
cidlo vymeneno, sice se mu nechtelo ven z reduktoru - museli ho odvrtat, protoze tam bylo prirezle... +pri te prilezitosti vyreseny dalsi drobnosti napr. aretace zarovky v prednim svetle, ktera upadla-ulomila se...
co je dulezite - auto opět funguje (zatim

Naposledy upravil(a) micosajan dne pon led 13, 2014 13:38, celkem upraveno 1 x.
- micosajan
- kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
věc má další vývoj...micosajan píše: co je dulezite - auto funguje
vypadá to, že po čidlu teploty se bude měnit ještě i čidlo tlaku...
auto nárazově ztrátí výkon až k fázi přepnutí zpět na benzín byť je nádrž z poloviny plná... někdy to ujede 100km bez problému a někdy to ujede sotva 100m na kterých se to 3x přepně zpět na benzín...
=======
EDIT:
po laborovani servis vyměnil membrány v reduktoru a opět se vrátila plná funkčnost - ujeto 500km
Naposledy upravil(a) micosajan dne čtv led 16, 2014 15:45, celkem upraveno 1 x.
- micosajan
- kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
Mel bych dotaz na severomoravaky - Ostrava a okoli...
Kde vlastne jezdite servisovat?
Myslim jestli nemate nejake doporuceni na servis, kde odvedou dobrou praci a je nekde pobliz... K Fiat Rolnemu v Prostejove nemam pripominky, krome te vzdalenosti
PS: AF Centrum(nechteji servisovat jine nez jimi prestavene auta) a Nordex (totalni tragedie) bohuzel nepovazuju za servisy, ktere LPG rozumi
Kde vlastne jezdite servisovat?
Myslim jestli nemate nejake doporuceni na servis, kde odvedou dobrou praci a je nekde pobliz... K Fiat Rolnemu v Prostejove nemam pripominky, krome te vzdalenosti

PS: AF Centrum(nechteji servisovat jine nez jimi prestavene auta) a Nordex (totalni tragedie) bohuzel nepovazuju za servisy, ktere LPG rozumi
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
kolko mas na tom lpg najazdenee?
zostalo v rodine
aktualne
zostalo v rodine
aktualne
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
no tak to si myslim ze to lpg celkom dobre drzi na tolko km. ja mam na mojom neakych 90000 zatim vsetko ok.
zostalo v rodine
aktualne
zostalo v rodine
aktualne
Mám gépéčko jednadvojku na lpg.Nevnímám žádný úbytek výkonu jezdí ok.Čeká mně druhá garančka.Dělal jsem to u HV GAS v Kuníně- mám to tam 60km ale reference byly dobré.Akorát teda:Mám to 10 měsíců, a ztrácí se mi fridex. znatelně.mechanik mi to detekoval na jeden až 3 úniky okolo lpg komponent. No a když jsem to psal mechanikovi tak výměna hadic cca 1000kč.
Asi se už na to záruka nevztahuje, takže jestli je vymění a udělá to stejně jako při montáži, za dalších 10měsíců budu solit další litr za hadice? No to potěš koště!Z toho jsem dost rozladěný. Jinak mám nalítáno 70 tis.-spolehlivě vím o 55ti.Byl jsem na rozvodech a nechal jsem udělat i ventily.Můj mechanik říkal, že vše bylo ok a seřízení nebylo třeba.
Asi se už na to záruka nevztahuje, takže jestli je vymění a udělá to stejně jako při montáži, za dalších 10měsíců budu solit další litr za hadice? No to potěš koště!Z toho jsem dost rozladěný. Jinak mám nalítáno 70 tis.-spolehlivě vím o 55ti.Byl jsem na rozvodech a nechal jsem udělat i ventily.Můj mechanik říkal, že vše bylo ok a seřízení nebylo třeba.
LPG a 1,4 16V 95 k - rady, skusenosti??? Poradite???
Chcem si kupit GP s motorom 1,4 16 V a do neho LPG. Poradite, napisete vase skusenosti???
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
Precitaj si to tu a myslim ze 16v s lpg tu mame iba 2ja
zostalo v rodine
aktualne
zostalo v rodine
aktualne