Jj nebo koupit na bazosi celou sadu(kolo i plast) ...obcas tam byva a za dobrou cenu takze to jen pohlidat. Ja kvuli plynu mam jen dojezdovku a tu hodim do auta jen kdyz jedu dale od domova
Jak jsi spokojen s interiérem toho Actualu? Jde mně o to, jak ty plasty dlouho vydrží, třeba plastový volant nebo madla dveří mně přijdou, že budou za chvíli ošoupaná...
Dnes se Actual dá sehnat do 200 tis. právě s tím interiérem z GP.
Opotřebuje se všechno časem ne? I člověk. To neřeším, tohle auto nemám na celý život. Ty plasty se rukama moc neničí, když jsem měl Pandu 1.1, kde byly pouze tvrdé plasty a za 5 let 112 tisíc najetých km a plastový volant byl pořád stejný.
Naposledy upravil(a) Buchtič dne pon led 13, 2014 21:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Poslední příspěvek se necituje!!!
To snad vím přesně. GP má krátké převody včetně pětky, takže při dálniční 130 km/h točí motor asi 4100 ot/min. Při 120 km/h to je asi 3800 ot/min a asi 7 litrů spotřeba při této rychlosti (120). Ale pochopitelně, že dálnice není rovina, takže z kopce a při rychlosti 120 to může být mnohem méně. Jo a při předpisové 90 km/hod točí motor na pětku přesně 3000 ot/min, kdy působí nejvyšší točivý moment. Jízda vyšší rychlostí jak 130 možná je, ale spotřeba pak roste téměř geometrickou řadou. V Německu jsem jel na dálnici po rovině asi 20 minut mezi Rostockem a Berlínem 155 km/h a aktuální spotřeba byla téměř pořád 12 litrů, motor točil 5100 ot/m. Ještě by to jelo víc, snad až 170 Km/h ale spotřeba by byla min. 15 litrů.
Někde jsem četl, že nová Mazda 2 točí 3000 ot/min a jede 130 km/h. Ale zase ty krátké převody mají něco do sebe ne?
Naposledy upravil(a) Buchtič dne pon led 13, 2014 21:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Poslední příspěvek se necituje!!!
Jízda do vrchu s GP z Obce Rejštejn na Zhůří nedaleko Horské Kvildy. Start v nadmořské výšce 590 metrů, cíl ve výšce 1110 metrů nad mořem. Vzdálenost 7 km.
Ahoj,
pekné video! Krásny kraj - žiadne továrenské komíny, ale málo krčiem (hospod)...
Škoda, že si občas neurobil pohľad na otáčkomer a rýchlomer
a na "šaltpáku", aby bolo vidieť aj šoférske umenie.
Nemal si kameramana? Robil si to sám?
Tak dnes jsem najel za 26 měsíců 50 tisíc. Provedena výměna oleje po najetých třiceti tisíc km. Opět v autorizovaném servisu Fiat šel do motoru špičkový olej Selenia 5W/40 K P.E. Motor s tímto olejem výborně reaguje na plyn díky nízkému tření, zaručuje tím i nízkou spotřebu a vysokou životnost motoru i při vytáčení motoru nad 5 tisíc otáček (olej Selenia používají i vozy Ferrari). Cena za jeden litr slušných 508 korun s DPH. Pochopitelně parametr "C3" zaručuje i vysokou životnost katalizátoru a nízké emise, čímž šetřím i životní prostředí.
Zdravím,
slušný nájazd za dva roky.
S tým olejom - je to pravda.
Ale interval 30 000 km môže byť niekedy veľa, hlavne ak sa auto používa často na krátke cesty.
Mechanik vo Svite (Chedos - Fiat) mi hovoril, že bol na školení o benzínovej verzii Fiatu Freemont .
Interval výmeny im odporučili na 12 000 km !