Závady a řešení problémů

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Du?an píše:Co se týká mých problematických dvěří (světlej?í lak),, auto rozle?tili, ale rozdíl zůstal stejný. Rozhodl jsem se (a mám to z FIAT ČR posvěceno) nechat v lakovně FIAT v H.Králové dveře v rámci reklamace přestříkat.
Od čtvrtka mám a budu mít cca týden GP-čko v servisu FIAT v Hradci Králové.
Po domluvě se zástupcem FIAT ČR mi stříkají reklamované dveře a oba nárazníky. Doufám, ?e u? to bude OK a budu konečně spokojený.
Zároveň mi slíbili spravit ?krábanec na 5. dveřích, podívají se znovu na otvírání LZ dveří a připojí motor na diagnostiku - poslední dobou při studeném motoru se autu nějak nechce jet. Přirovnal bych to jízdě se ?kodovkou 105 s vypnutým sytičem.
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Robo1.2
Štamgast

Příspěvek od Robo1.2 »

Du?an píše:
Du?an píše:Co se týká mých problematických dvěří (světlej?í lak),, auto rozle?tili, ale rozdíl zůstal stejný. Rozhodl jsem se (a mám to z FIAT ČR posvěceno) nechat v lakovně FIAT v H.Králové dveře v rámci reklamace přestříkat.
Od čtvrtka mám a budu mít cca týden GP-čko v servisu FIAT v Hradci Králové.
Po domluvě se zástupcem FIAT ČR mi stříkají reklamované dveře a oba nárazníky. Doufám, ?e u? to bude OK a budu konečně spokojený.
Zároveň mi slíbili spravit ?krábanec na 5. dveřích, podívají se znovu na otvírání LZ dveří a připojí motor na diagnostiku - poslední dobou při studeném motoru se autu nějak nechce jet. Přirovnal bych to jízdě se ?kodovkou 105 s vypnutým sytičem.
no to sa teda moc nevyznamenali, to budes mat asi na dverach 3 vrstvy a zakladovku
No a nebude to benzinom ? Nejaky z essa?
popo
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo »

tak?e musím sa vám pochváli? so svojou koninou čo sa mi stala na dovolenke. Bol som len tuto kúsok v Tatrách, ráno som ?iel na huby a mojej drahej polovičke sa podarilo necha? v kufri klúče od auta, a aj náhradné, ktorý som potom ja zavrel. Samozrejme ?e ovládačom otvorila len kufor a nie celé auto. Tak?e klúče od auta ostali v ňom a auto zavreté. Asi po hodine telefonovania na asistenčnú slu?bu a do okolitých servisov som bol nútený zobra? ?uter a rozbi? si na vlastnom aute zadné žavé okno. Vám poviem, fasa pocit. Na druhý deň servis a fa. na 3,5tis. To bola najlacnej?ia varianta celého rie?enia.
Bravo 1,6 MultiJet, 105 sivých koníkov, Dynamic, Sivá digital- perle?ová

Opel Corsa C, 1,0 12v

odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
Robo1.2
Štamgast

Příspěvek od Robo1.2 »

popo píše:tak?e musím sa vám pochváli? so svojou koninou čo sa mi stala na dovolenke. Bol som len tuto kúsok v Tatrách, ráno som ?iel na huby a mojej drahej polovičke sa podarilo necha? v kufri klúče od auta, a aj náhradné, ktorý som potom ja zavrel. Samozrejme ?e ovládačom otvorila len kufor a nie celé auto. Tak?e klúče od auta ostali v ňom a auto zavreté. Asi po hodine telefonovania na asistenčnú slu?bu a do okolitých servisov som bol nútený zobra? ?uter a rozbi? si na vlastnom aute zadné žavé okno. Vám poviem, fasa pocit. Na druhý deň servis a fa. na 3,5tis. To bola najlacnej?ia varianta celého rie?enia.
to su volovia
RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

to kolko pytali za otvorenie auta? ved to len vyhackuju :?
GP 1.2 Active 5D (Biela Ambient)
popo
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo »

no za prvé: v okoli 150km nebolo človeka, čo by to vedel otvori?, a ostávala mi len dal?ia mo?nos? necha? auto odtiahnu? bez nejakého výsledku a za sumu 2000sk, len za od?ah a bez záruky otvorenia.
no a za druhé: tieto auta nejdú len tak žahko vyháčkova?
Bravo 1,6 MultiJet, 105 sivých koníkov, Dynamic, Sivá digital- perle?ová

Opel Corsa C, 1,0 12v

odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
Pepa B.
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa B. »

..sakra, tak zase něco..dnes jsem si v?iml, ?e na přední gumě mám jakoby vyseklej kus gumy. Od rantlu to určitě není, guma je jinak v podstatě jako nová, na obrubník jsem nikdy nenajel..od čeho myslíte, ?e by to mohlo být? Je to na výměnu pneu, je to na reklamaci gumy, nebo to mám prostě nechat být? :roll:

Obrázek
Obrázek
bývalé auto - Fiat Bravo 1.6 Mjet, Dynamic 2008 - Techno Grey

bývalé auto - Fiat Grande Punto 5D 1.2 Dynamic 2007 - Underground Grey
ironlionzion
Štamgast

Příspěvek od ironlionzion »

popo píše:tak?e musím sa vám pochváli? so svojou koninou čo sa mi stala na dovolenke. Bol som len tuto kúsok v Tatrách, ráno som ?iel na huby a mojej drahej polovičke sa podarilo necha? v kufri klúče od auta, a aj náhradné, ktorý som potom ja zavrel. Samozrejme ?e ovládačom otvorila len kufor a nie celé auto. Tak?e klúče od auta ostali v ňom a auto zavreté. Asi po hodine telefonovania na asistenčnú slu?bu a do okolitých servisov som bol nútený zobra? ?uter a rozbi? si na vlastnom aute zadné žavé okno. Vám poviem, fasa pocit. Na druhý deň servis a fa. na 3,5tis. To bola najlacnej?ia varianta celého rie?enia.
stalo se mi něco podobného s Yarisem, klíčky jsem si nechal na předním sedadle, zavřel jsem dveře, ?e si zatím zapálím a vypiju kafe na benzince a ono po 30 sekundách ten Yaris automaticky zavřel. Na?těstí to bylo někde u města (Ostrava) a tak jsem volal asistenci, ti dojeli na Fábce a říkali, ?e umí otevřít jen ?kodovky, pak jsem obvolal pár čísel a? dojel star?í chlapík v otřískaném Favoritu s pěkně jetým nádobíčkem (různé háčky, klíny, atd...) ... říkal a? se nedívám a otevřel to během pár sekund. Vlo?il dřevěný klín do horního rohu předních dveří tak ?e je mírně vypáčil a aby vznikla ?kvíra na zasunutí háčku. Tímto háčkem s jednoduchou smyčkou z provázku zachytil madlo na otevírání dveří a pak za něj jednodu?e zatáhl :-)

....

PS: od té doby na to dávám bacha, vím ?e u na?eho Punto to hrozí tak jak popisuje Popo ... úplně chápu Popa, ten bezradný hloupý pocit, je?tě kdy? je tam i rodinka fakt nic moc ...
GP 3d 1,2 Dynamic
ironlionzion
Štamgast

Pepo, skus ty fotky poslat mailem do servisu. Jsou dost dobře ilustrační aby to mohli posoudit. Ono mů?e to být bezvýznamý povrchový ?rámek ale taky to mů?e být počátek průsery, jestli by se to změnilo v trhlinu a ruplo ti to v rychlosti, za to ten optimismus nestojí ... ale viděl bych to jednoznačně na záruku co jsi si koupil to chce? mít aspoň ty 2 roky a ty jsi koupil přece bezvadnou gumu ...
GP 3d 1,2 Dynamic
Pepa B.
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa B. »

ironlionzion píše:Pepo, skus ty fotky poslat mailem do servisu. Jsou dost dobře ilustrační aby to mohli posoudit. Ono mů?e to být bezvýznamý povrchový ?rámek ale taky to mů?e být počátek průsery, jestli by se to změnilo v trhlinu a ruplo ti to v rychlosti, za to ten optimismus nestojí ... ale viděl bych to jednoznačně na záruku co jsi si koupil to chce? mít aspoň ty 2 roky a ty jsi koupil přece bezvadnou gumu ...
tak?e myslí?, ?e je to na reklamaci? Podle mě budou říkat, ?e jsem to udělal sám, i kdy? mů?ou vidět, ?e guma je v okolí nepo?kozená...

RadimG
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RadimG »

ironlionzion píše: stalo se mi něco podobného s Yarisem, klíčky jsem si nechal na předním sedadle, zavřel jsem dveře, ?e si zatím zapálím a vypiju kafe na benzince a ono po 30 sekundách ten Yaris automaticky zavřel. Na?těstí to bylo někde u města (Ostrava) a tak jsem volal asistenci, ti dojeli na Fábce a říkali, ?e umí otevřít jen ?kodovky, pak jsem obvolal pár čísel a? dojel star?í chlapík v otřískaném Favoritu s pěkně jetým nádobíčkem (různé háčky, klíny, atd...) ... říkal a? se nedívám a otevřel to během pár sekund. Vlo?il dřevěný klín do horního rohu předních dveří tak ?e je mírně vypáčil a aby vznikla ?kvíra na zasunutí háčku. Tímto háčkem s jednoduchou smyčkou z provázku zachytil madlo na otevírání dveří a pak za něj jednodu?e zatáhl :-)
to hackovanie som spominal presne kvoli tomuto.. aj nam sa raz stalo na Lancery, ze sme nechali klucik v zapalovani a vystupili a ten kram sa sam zamkol a riesenie bolo taketo iste.. dofrcal chlapik, ze nepozerajte sa a za par sekund pytal tisicku :lol:
ak by bolo punto proti takemuto otvoreniu nejako chranene tak fajn..
GP 1.2 Active 5D (Biela Ambient)
ironlionzion
Štamgast

Pepa B. píše:
ironlionzion píše:Pepo, skus ty fotky poslat mailem do servisu. Jsou dost dobře ilustrační aby to mohli posoudit. Ono mů?e to být bezvýznamý povrchový ?rámek ale taky to mů?e být počátek průsery, jestli by se to změnilo v trhlinu a ruplo ti to v rychlosti, za to ten optimismus nestojí ... ale viděl bych to jednoznačně na záruku co jsi si koupil to chce? mít aspoň ty 2 roky a ty jsi koupil přece bezvadnou gumu ...
tak?e myslí?, ?e je to na reklamaci? Podle mě budou říkat, ?e jsem to udělal sám, i kdy? mů?ou vidět, ?e guma je v okolí nepo?kozená...
pokud budou tvrdit, ?e jsi to udělal sám tak budou muset argumentovat jak k tomu do?li a vzhledem k tomu, ?e v okolí té jamky není vidět ?ádný zásah od ?roubováku, kterým jsi to z té gumy dostal ;-) nebo od nů?ek, dláta a podobně, takté? tam není vidět, ?e bys kolem do něčeho ostrého najel (byla by rýha i kolem) tak to bude tvrzení proti tvrzení ... potom je nutné zavolat soudního znalce ;-) a mezi námi, kdo by chtěl volat soudního znalce ... otázkou je jak se reklamační řád staví k závadám, které neovlivňují provoz vozidla, otázkou také je jaké riziko vzniká při pou?ívání po?kozené gumy, já myslím ,?e velké ...
GP 3d 1,2 Dynamic
nal
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nal »

pepa, vyzera to skor, ze si to odskrabol niekde na kovovom vycnelku ci nieco podobne. ako reklamaciu by som to neriesil, ako pisu aj druhi, bolo by to na dlhe lakte. nemalo by to robit ziaden vacsi problem, ale pre klud v dusi zajdi do pneuservisu a spytaj sa, ci ti s tym nevedia pomoct.
Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (Azuro Psychedelic)
Seat León - 1.6 Stylance (Zenith Gray)

Obrázek
Pepa B.
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa B. »

nal píše:pepa, vyzera to skor, ze si to odskrabol niekde na kovovom vycnelku ci nieco podobne. ako reklamaciu by som to neriesil, ako pisu aj druhi, bolo by to na dlhe lakte. nemalo by to robit ziaden vacsi problem, ale pre klud v dusi zajdi do pneuservisu a spytaj sa, ci ti s tym nevedia pomoct.
..zajedu tam, ale vůbec si nejsem vědomej, ?e by se mi něco takovýho stalo..ach jo, nová guma..

nal
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nal »

Pepa - nieeeee, nekupuj novu gumu ! oni to opravia (myslim si, ze na taketo daco davaju taky sajrajt, akoby gumu v tube, co zaschne). a ak by to naaaahodou neslo - urob to inak.
ak je rezerva ta ista guma, zamen to. a ako rezervu budes toto pouzivat do buducnosti (vycistis si to a garantujem ti, ze ako rezerva je to nadstandart :) zvlast pri tych VW-ovych dojazdovych pneu. bezne davaju ako nahradnu pneu k Touaregu tie nestastne dojazdove pneu!).
Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (Azuro Psychedelic)
Seat León - 1.6 Stylance (Zenith Gray)

Obrázek
Odpovědět