Přední náprava

Vše okolo řízení, náprav, kol, brzd, tlumičů, atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Jirka
Profík

Příspěvek od Jirka »

Hodte sem foto toho mlitanu, nevim co máte na mysli, já tam asi nic nemám.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
kuta33
Štamgast

Příspěvek od kuta33 »

Jedná se o výplň nosníku nad podběhem, na levé straně je sice zakrytý, ale igelitový pytel s molitanem tam je určitě taky.

Obrázek
PS: Taky jsem si v?iml, ?e to mám nějaký ?pinavý :oops:
Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (?edá Chemical)
jeník1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeník1 »

[quote="kuta33"]Jedná se o výplň nosníku nad podběhem, na levé straně je sice zakrytý, ale igelitový pytel s molitanem tam je určitě taky.

Jo jo to je ono, přesně takový igelit tam mám taky. Z druhé strany je taky, ale je ?patně vidět.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Majty
Návštěvník

Příspěvek od Majty »

Ahoj kluci, chtěl bych se vás jen na něco zeptat. Poka?dé kdy? zatočím naplno doleva ozývá se mi z pravého předku někde pod přístrojovkou nebo spí? od prava z přední nápravy takové řezání nebo chrastění. Přijde mi to jako kdyby kolo o něco dřelo nebo něco v kole. Myslel jsem si ?e je to tím horním ulo?ením ale ulo?ení mám týden vyměněno a servo je taky kompletně nové. Nedoká?ete mi prosím poradit. Někdy při přejezdu nerovností se ozve i rána z pravé části. Hlavně kdy? je auto studené a takové po noci nerozhýbané. Díval jsem se aji jestli není uvolněný nějaký plast v podběhu ale není, ani v motoru není nic co bych na?el. Děkuji za rady.

Majty
GP 1.4 8V
benja
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benja »

to mi křupalo taky...po čase se to křupání začne ozývat i při rozjezdech nebo dobr?dováné..ortel u mne?...homokinetáky v háji :( jaký má? kilometrový proběh?
"Grande Punto Sport 1,4 16V 95 ponykoníků
"Nafta patří na pole,plyn do sporáku a baterka do vibratoru"
"Chcete pocítit mocný zátah dieselu? jezděte vlakem"
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoní?.....
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

benja píše:to mi křupalo taky...po čase se to křupání začne ozývat i při rozjezdech nebo dobr?dováné..ortel u mne?...homokinetáky v háji :( jaký má? kilometrový proběh?
jo jo tiez si myslim to iste popripade podobny zvuk vie robit aj spodny gulovy cap (ked sa znici manzeta) pri otacani kolies to strasne vrzga a neskor bucha.
ale ked mas plno vytocene a rozbiehas sa a klika chrupe to tak to je homo....
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Majty
Návštěvník

Příspěvek od Majty »

Mám najeto 73000km. Ale je zajímavé ?e mi to začalo dělat hned po servisu co mi měnili horní ulo?ení tlumiče a pře?el jsem na zimní. Na těch letních mi to jen vrzalo při plném rejdu ale to bouchání při?lo a? po servisu.

Majty GP 1.4 8V
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Majty píše:Mám najeto 73000km. Ale je zajímavé ?e mi to začalo dělat hned po servisu co mi měnili horní ulo?ení tlumiče a pře?el jsem na zimní. Na těch letních mi to jen vrzalo při plném rejdu ale to bouchání při?lo a? po servisu.

Majty GP 1.4 8V
Sundat kolo a podotahovat v?ecky ?rouby a matky. Potom mrknout na ?tít brzdového kotouče, jestli se někde nedotýká kotouče.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Majty
Návštěvník

Příspěvek od Majty »

Díky Jarou?i zkusit to mů?u ale nejde mi do hlavy to bouchání to by musela být někde sakra vůle.
Majty
Návštěvník

Příspěvek od Majty »

Tak jsem se vrátil z gará?e a kolo bylo dole. V?echno bylo perfektně dota?ené i brzdy jsou v pořádku a hned na prvním zpomalovacím retardéru to bouchalo znova.
kuta33
Štamgast

Příspěvek od kuta33 »

Při výměně horního ulo?ení určitě museli sundávat brzdové čelisti. Teď jsi nejsem jistý, ale ka?dá brzdová destička by měla být v čelistech nahoře zaji?těna proti pohybu plí?kem (pérkem). Jestli ti je tam nevrátili, nebo dali ?patně, mů?e destička na nerovnostech dělat taky pěkný kravál.
Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (?edá Chemical)
Majty
Návštěvník

Příspěvek od Majty »

Tak jsem byl s autem v servisu. Brzdy jsou v pořádku. Řikal jsem ?e to začalo hned po jejich servise. Mechanik to byl projet a vrátil se ?e nic nesly?el, já kdy? jsem jel zpátky tak mi to bouchlo třikrát. Tak nevím asi jsem trouba nebo co. Tak jsme usoudili ?e s tím chvilku je?tě mám jezdit jak se to vyvine a pak uvidíme. Mají podezření ?e to horní ulo?ení mohl být nějaký vadný kus. Ale to mi moc nesedí. Teď mi auto drnčí u? hlavně při zatáčení doleva na nervnostech a při přejezdu vět?ích nerovností se sem tam ozve bouchnutí. MOhl by to být asi aji ten kine?ák? Tak uvidíme

Majty GP 1.4 8V
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Dnes mi měnili obě tyčky stabilizátoru. Konečně mi to od přední nápravy nebouchá.
Výměnu mi provedli v servisu Auto Kelly a stálo mě to:
- 2 tyčky 752,- Kč
- práce 290,-Kč
--------------------
Celkem 1042,- Kč
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

podobne som platil aj ja 12 eur jedna tycka robota doma :-) nic tazkeho za 30 min obidve strany hotovo
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
jeník1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeník1 »

benja píše:to mi křupalo taky...po čase se to křupání začne ozývat i při rozjezdech nebo dobr?dováné..ortel u mne?...homokinetáky v háji :( jaký má? kilometrový proběh?
No já snad tam mám ji? to nové horní ulo?ení tlumiče, kdy? je auto vyrobený na konci roku 2010.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Odpovědět