LPG

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Grande EVO
Návštěvník

Příspěvek od Grande EVO »

Tak mam najeto 1965km (zrovna jsem vyjel nadrz na lpg)

plynu natankovano za 2390,-kc

benzin jsem dotankoval za 300,-kc a mam tam tak stejne spis min tak benzinu jsem projel za 350,-kc

vychazi to na 1,40,-kc na 1km

jezdim hlavne po brne,kratke trasy,v tech 2000km mam i 300km dalnici 130-150km/hod furt :twisted:,

s benzinem bych mel spotrebu 7 litru uplne v pohode,coz je 2,40kc na 1km

uspora jezdeni za pulku se tedy nekona :roll: ale 1,-kc na 1km je krasna prace

a s plynem zadny problem :twisted: ubytek vykonu se nekona :twisted: jo a na spotrebu uz vubec nejezdim

Jsem se sporakem velmi spokojen :mrgreen: :twisted:
Fiat Punto EVO
muj 4 fiat
1 na LPG
Grande EVO
Návštěvník

1nekros1 píše:tak ja najazdim cca 30000km za rok takze to ze ci mi to zere 6,5-7litrov benzinu za 1,47eura alebo 7,5-8litrov plynu za 0,7eura je dost podstatny rozdiel ktory ta presvedci ze plyn nieje len do sporaka... a ked tie KM prevazne prejazdis do prace kde mas zarabat a nie minat tak neni o com ...

nech ho :twisted: kdyz neumi pocitat :wink: treba stim svym "baby maseratim"(jak ma v podpisu) najede 5tisic km rocne,tak ten jeho nazor na plyn kupodivu i naftu je jasnej

to benja:taky for :twisted:
Fiat Punto EVO
muj 4 fiat
1 na LPG
Grande EVO
Návštěvník

Mara87 píše:
Grande EVO píše:A kde v brne tankujes? ja jsem taky z brna :-),rikali ze dle kvality plynu to i jinak pojede a spotreba tim je taky ovlivnena

Spotrebu zjistim az vyjedu co jsem mel od nich a pak naplnim do plna a uvidim kolik najedu km,ted mam 220 km a spotrebu 6,3l

Ja to mam prestaveny u fiatu,zaruka na auto i na plyn tak to zatim prenastavovat radsi nebudu(tu teplotu),ale po zaruce urcite to je dobrej napad

Nadrz mam taky 42l ale to se nesmi plnit do plna ne?
To nee, ale aby si to nenaplnil doplna tak tomu by mel zabranit ventil. Ja tam narvu 40,2 dm3 LPG. Přenastaví ti to aji fiat tu teplotu. Jednou tuknou do počitače. Práce asi pul minuty. Za to nic ani chtít nebudou. Tankuji v Brně na Jihlavské. mrkni na www.ceskybenzin.cz
Rekl bych ze s kvalitou LPG neni problem, co jsem se teda dival na ČOI. Na ihlvské je LPG Solík a je?tě jedna ale nevím jak se jmenuje. Je hned naproti Smolíku.

Hele jsem pro,jestli jsi nekde blizko u toho somika,tam casto jezdim na kamenak,jinak jsem z reckovic.
Se domluvime a muzem probrat ty nase sporaky :twisted: vse proberem,jeste nekdo z brna by mohl dorazit ;/
Fiat Punto EVO
muj 4 fiat
1 na LPG
Mara87
Štamgast

Příspěvek od Mara87 »

Grande EVO píše:
Mara87 píše:
Grande EVO píše:A kde v brne tankujes? ja jsem taky z brna :-),rikali ze dle kvality plynu to i jinak pojede a spotreba tim je taky ovlivnena

Spotrebu zjistim az vyjedu co jsem mel od nich a pak naplnim do plna a uvidim kolik najedu km,ted mam 220 km a spotrebu 6,3l

Ja to mam prestaveny u fiatu,zaruka na auto i na plyn tak to zatim prenastavovat radsi nebudu(tu teplotu),ale po zaruce urcite to je dobrej napad

Nadrz mam taky 42l ale to se nesmi plnit do plna ne?
To nee, ale aby si to nenaplnil doplna tak tomu by mel zabranit ventil. Ja tam narvu 40,2 dm3 LPG. Přenastaví ti to aji fiat tu teplotu. Jednou tuknou do počitače. Práce asi pul minuty. Za to nic ani chtít nebudou. Tankuji v Brně na Jihlavské. mrkni na www.ceskybenzin.cz
Rekl bych ze s kvalitou LPG neni problem, co jsem se teda dival na ČOI. Na ihlvské je LPG Solík a je?tě jedna ale nevím jak se jmenuje. Je hned naproti Smolíku.

Hele jsem pro,jestli jsi nekde blizko u toho somika,tam casto jezdim na kamenak,jinak jsem z reckovic.
Se domluvime a muzem probrat ty nase sporaky :twisted: vse proberem,jeste nekdo z brna by mohl dorazit ;/
Ja jsem přímo z Novýho Lískovca. Snad to tady nikdo nezakaze tuto debatu. V rychlosti se domluvime.
Fiat Grande Punto 1,2i, r.v. 2008
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
benja
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benja »

počítat umím nicméně..jsem jen zastánce benzínu..to ?e si občas rýpnu do pln'áků anebo naft'áků je jen tak aby řeč nestála :lol: jinak najedu 15tkm +
ale to je dáno dáno tím ?e mám slu?ební vůz,tak?e určitě je to fajn jezdit za takovej peníz,ale jen to prostě není můj ?álek kávy
"Grande Punto Sport 1,4 16V 95 ponykoníků
"Nafta patří na pole,plyn do sporáku a baterka do vibratoru"
"Chcete pocítit mocný zátah dieselu? jezděte vlakem"
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoní?.....
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

presne preto ze mam radsej benzin som si kupil 1,4 16v vedel som ze najazdm more KM ale predsa benzn. a ja nesom urazeny len proste som to napisal tak jak to je... inak by som sa stale este vozil na benzine keby nebol za 1,5eura liter
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Grande EVO
Návštěvník

JJ presne taky mam radsi benzin,motor 1,2 jsem chtel znal jsem ho,me to na ty moje sontacky staci,ale ty ceny benzinu me sraly :-) proto LPG,nikdy jsem to nemel a zatim jsem max.spkojeny

Mara87: tak co uz plnis benzin. nadrz? nebo furt jezdis na rezervu? na zimu vem urco plnou :twisted:
Fiat Punto EVO
muj 4 fiat
1 na LPG
micosajan
kolemjdoucí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micosajan »

zdarec

byli jste uz nekdo na garancku po 60tis s LPG zarizenim...

Nordex Havirov zacina byt zmateny jak lesni vcela a tak nejak nevi co vse se bude provadet.

díky za info
Grande Punto Actual LPG (1,2 48kW)
Mara87
Štamgast

Příspěvek od Mara87 »

Grande EVO píše:JJ presne taky mam radsi benzin,motor 1,2 jsem chtel znal jsem ho,me to na ty moje sontacky staci,ale ty ceny benzinu me sraly :-) proto LPG,nikdy jsem to nemel a zatim jsem max.spkojeny

Mara87: tak co uz plnis benzin. nadrz? nebo furt jezdis na rezervu? na zimu vem urco plnou :twisted:
Je?tě nee, mam tam něco nad ctvrtku nadr?e
Mara87
Štamgast

Spotřeba paliva

Příspěvek od Mara87 »

Za jakou ted jezdíte spotřebu u LPG a okolik se vám zví?ila spotřeba při provozu na toto palivo??? Ja za 15 měsíců u?ívání jsem zjistil následující:

Průměrná spotřeba LPG (pokud nebudu uva?ovat s benzínem na nastartování) - 7,5 l/100km
Průměrná spotřeba pouze na provoz benzínem - 6 l/100km

rozdíl tedy u mě činí cca 1,5 l/100km. Je to u vás obdobné??
Abych upřesnil informace jedná se o motor 1,2i, 48kW.
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

jj asi tak neako ale mne sa to pohybovalo od 5,6-6,8 a na LPG mam 7,5-8 a nechodim vobec ekonomicky... to bude tym. teraz mi to vychadza tak ze 3x plna LPG a stvrta plna lpg musim natankovat aj benzin za 10e
zostalo v rodine
aktualne
Mara87
Štamgast

spotreba

Příspěvek od Mara87 »

1nekros1 píše:jj asi tak neako ale mne sa to pohybovalo od 5,6-6,8 a na LPG mam 7,5-8 a nechodim vobec ekonomicky... to bude tym. teraz mi to vychadza tak ze 3x plna LPG a stvrta plna lpg musim natankovat aj benzin za 10e
10E? To mě vychazí nějak tak stejně. A to mám posunutý aby se LPG zapínalo né při 40°C ale jen při 25°C. Upozornění servisáka ?e s tím mů?e být v zimně problém se nenaplnil i při mrazech kolem -20°C a Pun?a jezdil bezproblému. Ale ty jezdí? nejspí?e dlouhé vzdálenosti ?e??? Tak?e účinnost má? vět?í. To já jezdím 99,9% po městě tak?e cca po 10km vypínám/startuji motor.

S pozdravem
Mara87
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

No ja jazdim cisto iba do prace 1088 km za mesiac. Su to dlhsie vzdialenosti no a polka je dialnica. Mne to zapina od 30. Len mali dost problem naladit lpg jednotku vstrekovace a moju jednotku motora. A tak
zostalo v rodine
aktualne
Mara87
Štamgast

Příspěvek od Mara87 »

1nekros1 píše:No ja jazdim cisto iba do prace 1088 km za mesiac. Su to dlhsie vzdialenosti no a polka je dialnica. Mne to zapina od 30. Len mali dost problem naladit lpg jednotku vstrekovace a moju jednotku motora. A tak
No, na to bych řekl ?e se u mě nato v..... Hruza, musim si to nechat poradne seridit. Pac www.lpgservis.cz uz vubec neverim. Docela to obsra...li. Navic udelali to jinak nez sem si rekl ja. Jejich serizeni je pouze natom ze tomu napichnou jednotku. Jinak vstriky atak manualne vubec neserizovali. Velka neschopnost. Vsem radim kdo uvazuje nad prestavbou LPG tak tuto firmu rozhodne nedoporucuji.

Ja mesicne najedu neco kolem 1100km ale to jsou zase porad kratke vzdalenosti, brzda/plyn/jizda za studena atak.
DEPE
kolemjdoucí

Příspěvek od DEPE »

1nekros1 píše:jj asi tak neako ale mne sa to pohybovalo od 5,6-6,8 a na LPG mam 7,5-8 a nechodim vobec ekonomicky... to bude tym. teraz mi to vychadza tak ze 3x plna LPG a stvrta plna lpg musim natankovat aj benzin za 10e
No mě to vychází podobně, mám 1,2 8v a na benzin jsem jezdil za 6 a na LPG mi to vychází na 7-8 litrů, podle toho jak zrovna jezdím, jestli více po dálnici nebo na okrskách, ale dlouhodobou spotřebu mám kolem 7,5
Punto 2013 1,4 8V Bifuel LPG
bývalé auto - Grande Punto 2008 1,2 8V Dynamic LPG
Odpovědět