Spotřeba oleje

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
pEvo
Návštěvník

Příspěvek od pEvo »

Ospravedlňujem sa, ale neviem čím to je, písal som rovnako ako príspevok hore...
Punto Evo biele, 1,2 Racing 5D, polep Italy, Obrázek
http://www.tomashrdlicka.phorum.cz/viewtopic.php?t=973
Kotas
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotas »

pEvo píše:Ospravedlňujem sa, ale neviem čím to je, písal som rovnako ako príspevok hore...
asi arabská klávesnica off :lol:
GP 1.2 Dynamic LPG

Obrázek
ex-Mazda 323F BG 1.6 16V-prodáno
Mara87
Štamgast

Příspěvek od Mara87 »

RP72 píše:
pEvo píše:Takďż˝e dolial som nakoniec celďż˝ liter oleja, hladina sa zastavila asi 3 mm pod vrchnou ryskou.

Po 1000 km na dia�nici, kde sme �li dlh� chv�u aj maxim�lkou 150 kmh pri 4750 ot��kach, oleja v�bec neubudlo...

Z�kladn� chyba bola, �e som neskontroloval olej hne� pri k�pe nov�ho auta...
To je hrůza číst, takové klikiháky :shock:
To teda jo, taky sem se z toho nic nedozvedel
Fiat Grande Punto 1,2i, r.v. 2008
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
milos79
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milos79 »

ja som dolial od 0km-13000km cca 0,3 l
od 13000km-24500 0,2l s tym ze menil som ho a bol uz dole na ryske...

ono to neni nic hrozne, ale trochu ho zere
GP 5D, Active+ICE 1.2 biela ambient
pEvo
Návštěvník

Příspěvek od pEvo »

pEvo píše:Takze dolial som nakoniec cely liter oleja, hladina sa zastavila asi 3 mm pod vrchnou ryskou.

Po 1000 km na dialnici, kde sme sli dlhsiu chvilu aj maximalkou 150 kmh pri 4750 otackach, oleja vobec neubudlo...

Zakladna chyba bola, ze som neskontroloval olej hned pri kupe noveho auta...
takze po navrate z dovolenky a cca 2500 km hlasim hladinu oleja 4mm od maxima, teda ubytok 1 mm. spokojnost.
jeník1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeník1 »

Davids píše:
Jarou? píše:
Du?an píše:Dra??í olej v?dy neznamená ?e je lep?í.
Tady ta diskuse není o dra??ím či levněj?ím oleji, ale o předepsaném výrobcem a jiných. Majitelé vylágrovaných motorů na alfách, kteří ?etřili na oleji a nepou?ívali Selenii (přece jen je dra??í a alfy olej ?erou), by mohli povídat...
Projizdel jsem starsi diskuze na tema olej a ty sam jsi psal, ze nejde o znacku oleje ale o to aby mela stejnou specifikaci coz Castrol ma, a neverim tomu, ze kdyby treba Shell byl tak skodlivy pro jine auta nez treba ferrari, ze by byl tak pouzivany, proste vsechny oleje se stejnou specifikaci jsou skoro stejne. Pak jen zalezi na znacce kterou kazdy preferuje, ja preferuju levnejsi castrol a vy mne tu kritizujete jako bych tam lil lukanu, nechapu 8)
Taky uva?uji o tom oleji Castrol 5W/40 C3. V servisní knize je psáno, ?e to musí mít hlavně specifikaci C3 a to ten Castrol má. Stojí přes 300 a Selenia se stejnou specifikací přes 500 korun.
Castrol mají i Globusu a viděl jsem ho na na benzínové pumpě. Selenia ov?em není nikdy.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Macek
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek »

jeník1 píše:
Davids píše:
Jarou? píše: Tady ta diskuse není o dra??ím či levněj?ím oleji, ale o předepsaném výrobcem a jiných. Majitelé vylágrovaných motorů na alfách, kteří ?etřili na oleji a nepou?ívali Selenii (přece jen je dra??í a alfy olej ?erou), by mohli povídat...
Projizdel jsem starsi diskuze na tema olej a ty sam jsi psal, ze nejde o znacku oleje ale o to aby mela stejnou specifikaci coz Castrol ma, a neverim tomu, ze kdyby treba Shell byl tak skodlivy pro jine auta nez treba ferrari, ze by byl tak pouzivany, proste vsechny oleje se stejnou specifikaci jsou skoro stejne. Pak jen zalezi na znacce kterou kazdy preferuje, ja preferuju levnejsi castrol a vy mne tu kritizujete jako bych tam lil lukanu, nechapu 8)
Taky uva?uji o tom oleji Castrol 5W/40 C3. V servisní knize je psáno, ?e to musí mít hlavně specifikaci C3 a to ten Castrol má. Stojí přes 300 a Selenia se stejnou specifikací přes 500 korun.
Castrol mají i Globusu a viděl jsem ho na na benzínové pumpě. Selenia ov?em není nikdy.
proč tak draze kdy? stačí pohledat... http://www.weboil.cz/selenia-k-pure-ene ... 40-5l.html
GP 1,4 16V SPORT
Mara87
Štamgast

olej

Příspěvek od Mara87 »

nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
jeník1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Re: olej

Příspěvek od jeník1 »

Mara87 píše:nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
No mělo by to mít specifikaci C3, co? je důrazně zvýrazněno v servisní kní?ce. Obyčejný 5W/40 nestačí.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Mara87
Štamgast

Příspěvek od Mara87 »

jeník1 píše:
Mara87 píše:nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
No mělo by to mít specifikaci C3, co? je důrazně zvýrazněno v servisní kní?ce. Obyčejný 5W/40 nestačí.
Takze nejaký konkretní produkty me muzes doporucit mimo Selenie???
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Mara87 píše:
jeník1 píše:
V?echny ostaní splňující po?adované viskozitní a výkonostní parametry.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
jeník1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeník1 »

Mara87 píše:
jeník1 píše:
Třeba tento
http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=90

Zkus pou?ít Google a najde? jich mnoho.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

ja tam mam castrol magnatec uz 57000 km nevidim dovod preco tam liat iny olej ktore xkrat drahsi.par jedincou vytazuju svoje auto na max ale urcite 99 percent tochto fora nie. takze tak.
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
pEvo
Návštěvník

Příspěvek od pEvo »

aj ja pouzivam ten magnatec :)
do auta aj do skutra :)
peterson
Návštěvník

Příspěvek od peterson »

jeník1 píše:
Pokud vím tak v servisu v tabulce mají uvedeno pro motory 1,2a1,4 8V olej Selenia K 5/40 se specifikací A3 ten C3 je jen pro 16V.
kolemjdoucí
Odpovědět