Spotřeba oleje
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
To teda jo, taky sem se z toho nic nedozvedelRP72 píše:To je hrůza číst, takové klikihákypEvo píše:Takďż˝e dolial som nakoniec celďż˝ liter oleja, hladina sa zastavila asi 3 mm pod vrchnou ryskou.
Po 1000 km na dia�nici, kde sme �li dlh� chv�u aj maxim�lkou 150 kmh pri 4750 ot��kach, oleja v�bec neubudlo...
Z�kladn� chyba bola, �e som neskontroloval olej hne� pri k�pe nov�ho auta...
Fiat Grande Punto 1,2i, r.v. 2008
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
takze po navrate z dovolenky a cca 2500 km hlasim hladinu oleja 4mm od maxima, teda ubytok 1 mm. spokojnost.pEvo píše:Takze dolial som nakoniec cely liter oleja, hladina sa zastavila asi 3 mm pod vrchnou ryskou.
Po 1000 km na dialnici, kde sme sli dlhsiu chvilu aj maximalkou 150 kmh pri 4750 otackach, oleja vobec neubudlo...
Zakladna chyba bola, ze som neskontroloval olej hned pri kupe noveho auta...
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
Taky uva?uji o tom oleji Castrol 5W/40 C3. V servisní knize je psáno, ?e to musí mít hlavně specifikaci C3 a to ten Castrol má. Stojí přes 300 a Selenia se stejnou specifikací přes 500 korun.Davids píše:Projizdel jsem starsi diskuze na tema olej a ty sam jsi psal, ze nejde o znacku oleje ale o to aby mela stejnou specifikaci coz Castrol ma, a neverim tomu, ze kdyby treba Shell byl tak skodlivy pro jine auta nez treba ferrari, ze by byl tak pouzivany, proste vsechny oleje se stejnou specifikaci jsou skoro stejne. Pak jen zalezi na znacce kterou kazdy preferuje, ja preferuju levnejsi castrol a vy mne tu kritizujete jako bych tam lil lukanu, nechapuJarou? píše:Tady ta diskuse není o dra??ím či levněj?ím oleji, ale o předepsaném výrobcem a jiných. Majitelé vylágrovaných motorů na alfách, kteří ?etřili na oleji a nepou?ívali Selenii (přece jen je dra??í a alfy olej ?erou), by mohli povídat...Du?an píše:Dra??í olej v?dy neznamená ?e je lep?í.
Castrol mají i Globusu a viděl jsem ho na na benzínové pumpě. Selenia ov?em není nikdy.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Fiat Panda 1.1
proč tak draze kdy? stačí pohledat... http://www.weboil.cz/selenia-k-pure-ene ... 40-5l.htmljeník1 píše:Taky uva?uji o tom oleji Castrol 5W/40 C3. V servisní knize je psáno, ?e to musí mít hlavně specifikaci C3 a to ten Castrol má. Stojí přes 300 a Selenia se stejnou specifikací přes 500 korun.Davids píše:Projizdel jsem starsi diskuze na tema olej a ty sam jsi psal, ze nejde o znacku oleje ale o to aby mela stejnou specifikaci coz Castrol ma, a neverim tomu, ze kdyby treba Shell byl tak skodlivy pro jine auta nez treba ferrari, ze by byl tak pouzivany, proste vsechny oleje se stejnou specifikaci jsou skoro stejne. Pak jen zalezi na znacce kterou kazdy preferuje, ja preferuju levnejsi castrol a vy mne tu kritizujete jako bych tam lil lukanu, nechapuJarou? píše: Tady ta diskuse není o dra??ím či levněj?ím oleji, ale o předepsaném výrobcem a jiných. Majitelé vylágrovaných motorů na alfách, kteří ?etřili na oleji a nepou?ívali Selenii (přece jen je dra??í a alfy olej ?erou), by mohli povídat...
Castrol mají i Globusu a viděl jsem ho na na benzínové pumpě. Selenia ov?em není nikdy.
GP 1,4 16V SPORT
olej
nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
Re: olej
No mělo by to mít specifikaci C3, co? je důrazně zvýrazněno v servisní kní?ce. Obyčejný 5W/40 nestačí.Mara87 píše:nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Fiat Panda 1.1
Takze nejaký konkretní produkty me muzes doporucit mimo Selenie???jeník1 píše:No mělo by to mít specifikaci C3, co? je důrazně zvýrazněno v servisní kní?ce. Obyčejný 5W/40 nestačí.Mara87 píše:nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
V?echny ostaní splňující po?adované viskozitní a výkonostní parametry.Mara87 píše:Takze nejaký konkretní produkty me muzes doporucit mimo Selenie???jeník1 píše:No mělo by to mít specifikaci C3, co? je důrazně zvýrazněno v servisní kní?ce. Obyčejný 5W/40 nestačí.Mara87 píše:nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
Třeba tentoMara87 píše:Takze nejaký konkretní produkty me muzes doporucit mimo Selenie???jeník1 píše:No mělo by to mít specifikaci C3, co? je důrazně zvýrazněno v servisní kní?ce. Obyčejný 5W/40 nestačí.Mara87 píše:nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=90
Zkus pou?ít Google a najde? jich mnoho.
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Fiat Panda 1.1
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
ja tam mam castrol magnatec uz 57000 km nevidim dovod preco tam liat iny olej ktore xkrat drahsi.par jedincou vytazuju svoje auto na max ale urcite 99 percent tochto fora nie. takze tak.
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Pokud vím tak v servisu v tabulce mají uvedeno pro motory 1,2a1,4 8V olej Selenia K 5/40 se specifikací A3 ten C3 je jen pro 16V.jeník1 píše:No mělo by to mít specifikaci C3, co? je důrazně zvýrazněno v servisní kní?ce. Obyčejný 5W/40 nestačí.Mara87 píše:nechapu moc o čem se to tu bavíte. Dříve mě někdo z vas řekl ?e pokud nechcu kupovat drahou Seleniu tak mu?u koupit nějaký jiný olej. A stačí poze hlídat aby to bylo 5W40. Tak to kupuji. Mam tam ted nalito Mogul 5W40. Je na tom něco ?patně???
kolemjdoucí