A? bude? mít nalítáno aspoň 10x tolik, tak mů?e? hodnotit. Spotřeba oleje u "syrového" motoru je u ka?dého individuální. Někdo nic, jiný klidně 0,5 za 5 tisíc.jeník1 píše:To se tam ve?lo? Mám najeto 3800 a úbytek oleje ?ádný.J.B. píše:já doplnoval po prvních 6000.km půlitřík zrovna min.týden...
Spotřeba oleje
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
T-JET v Abarthu se zatím ukazuje jako motor s minimální (skoro nulovou spotřebou oleje) za 25 000 km byla spotřeba max 1 mm na rysce, po výměně a ujetých cca 3000 km je olej stále na maximu, v tomto jsem velmi mile překvapen.... Starjet 1.4. 16V měl spotřebu oleje mnohem znatelněj?í....
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
Nevím co by mělo být příčinou rozdílu ve ?ravosti oleje mezi T-Jetem a atmosférickou 1.4 16V. Oba motory mají stejný blok a stejnou dvouvačkovou hlavu. Pokud má? nějaký hodnověrný zdroj informací, pleskni ho sem.Jarous1 píše:T-Jety i Multijety mají obecně téměř nulovou spotřebu oleje. Nejhor?í je v tomto směru Starjet.

Barchetta 1.8 16V/130 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
pEvo napsal:
pEvo píše:Čaute, mám problém s kontrolou hladiny oleja.
Cca 10 minút po jazde idem skontrolova? rysku, keď ju vyberiem, olej je aj 5 cm nad ?maximom ?. Rysku utriem do čistej utierky, zasuniem nadoraz naspä? a keď ju opä? vytiahnem, ryska je úplne suchá.
Mám najazdené 20 000 km, neviem či je to tak ok, alebo mám dolia? 1l oleja...
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Du?an píše:pEvo napsal:
pEvo píše:Čaute, mám problém s kontrolou hladiny oleja.
Cca 10 minút po jazde idem skontrolova? rysku, keď ju vyberiem, olej je aj 5 cm nad ?maximom ?. Rysku utriem do čistej utierky, zasuniem nadoraz naspä? a keď ju opä? vytiahnem, ryska je úplne suchá.
Mám najazdené 20 000 km, neviem či je to tak ok, alebo mám dolia? 1l oleja...
Co bych řekl já tak je to tím ?e měří? olej hned po jízdě. To bys neměl. Musí? počkat a? ti olej steče zpět do olejové vany. Ta sonda bude vzdy cela zacakana od oleja. Proto se nejprv utira. Ale pokud si napodruhe ten olej zmeril ze je ho malo tak ho doopravdy malo je. Ale uz se to tu nekde resilo stim ze bys nemel olej dolivat na maximum ze se stejne zase spotrebuje. Ale pod rysku MIN to nenechej dojit. Pri dolivani si to pohlidej. Olej nad ryskou MAX taky neni zrovna nejlepsi.
Naposledy upravil(a) Mara87 dne pon srp 22, 2011 8:52, celkem upraveno 1 x.
Fiat Grande Punto 1,2i, r.v. 2008
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
SOUHLASHM píše:Počkal bych a? v?echen olej steče... StarJet nemá olejovou náplň příli? velkou, tak?e mů?e být je?tě různě v motoru... Pokud bude i hodinu po jízdě měrka suchá, je třeba dolít.
edit: zase druhej![]()

Přečti si toto forum, je to asik strana 3, nebo tak nejak, uz se to resilo. Aby si ten olej nedolival porad zbytecne. Hladina by se ti na nejake urovni zastavit a uz by se nemela spotrebovavat dale. A kdyz tam dolejes tak to zase spotrebuje. Precti si to. Muj pripad to sice neni ale u spousta aut tady je to vpohode.pEvo píše:V manuály je počka? 5 minút, ja som čakal 10, tak?e hneď po jazde to nie je. Počkám teda viac a prípadne tam potom niečo dolejem.
Mal som asi častej?ie kontrolova?
Chce? tvrdit, ?e kdy? zdechne? auto a po pěti - deseti minutách vytáhne? olejovou měrku, OTŘE?, znova zastrčí? a vytáhne?, tak je celá od oleje???pEvo píše:V manuály je počka? 5 minút, ja som čakal 10, tak?e hneď po jazde to nie je. Počkám teda viac a prípadne tam potom niečo dolejem.
Mal som asi častej?ie kontrolova?
A pak po třech hodinách je měrka úplně suchá?
PS: nemusím tady doufám popisovat, jak se v autě měří hladina oleje.....
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Keď ju po 10 minútach vyberiem, tak je od oleja aj 10 cm nad ryskou, utriem ju, zasuniem naspä?, vytiahnem a je celá suchá, rovnako po 3 hodinách. V manuále presný postup nie je.
V manuále k motorke som mal postup od?róbova? tyčku s ryskou, otrie?, za?róbova? naspä?, vybra? a pozrie?...
Tak snáď to aj na aute bude podobné....len mi nejde do hlavy, takéto veci nesignalizuje kontrolka?
V manuále k motorke som mal postup od?róbova? tyčku s ryskou, otrie?, za?róbova? naspä?, vybra? a pozrie?...
Tak snáď to aj na aute bude podobné....len mi nejde do hlavy, takéto veci nesignalizuje kontrolka?