Motorový olej
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Nebylo to osobni a musim uznat ze jsem si tentokrat nabeh, nasel jsem na nejakem foru clovicka s abartem ktery se rozciloval ze mu tam nalili 5w40 a prodejce ho tam presvedcoval ze to tak ma byt.... neoveril jsem si to jinde.
A protoze me fiat nedal manual s tjetem, tak jsem hledal a vim ze vsude kde byl tjet v obou vykonovych verzich (brava, alfa) doporucujou 5w40. Proto jsem napsal co jsem napsal...
Tu je pekne povidani o tridach a vnitrnim treni oleju http://oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko
A protoze me fiat nedal manual s tjetem, tak jsem hledal a vim ze vsude kde byl tjet v obou vykonovych verzich (brava, alfa) doporucujou 5w40. Proto jsem napsal co jsem napsal...
Tu je pekne povidani o tridach a vnitrnim treni oleju http://oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko
GP 1.4 Tjet
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
v poho, sna?íme se tu nenapadat a nemachrovat, ale respektovat,tkupilik píše:Nebylo to osobni a musim uznat ze jsem si tentokrat nabeh, nasel jsem na nejakem foru clovicka s abartem ktery se rozciloval ze mu tam nalili 5w40 a prodejce ho tam presvedcoval ze to tak ma byt.... neoveril jsem si to jinde.

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
¨badalandabad píše:hoj,mám oleje po změření třičtvrtě měrky..stojí za zvá?ení dolít či je to normální stav?(měrkou se rozumí to placaté na konci toho drátu:)
V chytré kní?ce ke Tvému autu pí?ou ital?tí in?enýři (cituji): "Pokud je hladina oleje těsně nad značkou MIN nebo dokonce pod ní, doplňte olejem plnicí otvor A a? ke značce MAX. Hladina oleje nesmí být nikdy nad značkou MAX". Já bych tomu rozuměl tak, ?e v?e mezi MAX a MIN je v toleranci a nic bych nedolíval!
Fiat Bravo2, 1,6 MJet, 77 kW, nar. 9.4.2010
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
K hladině oleje v motoru je tu popsáno předcházejících 6 stran. Stačí si to pročíst a nemusí se mno?it diskuze "o ničem"
PS: jestli někdo neví, jak udr?ovat hladinu oleje v motoru, tak a? rad?i jezdí MHD.
PS: jestli někdo neví, jak udr?ovat hladinu oleje v motoru, tak a? rad?i jezdí MHD.

GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
...ee, jen ti co se ptají pořád dokolabadalandabad píše:to chce? říci ?e je zde ?est stran hlupců???
...............
stejně jdu prvního července na dvouletou garančku tak mi tam klucí plivnou zase novotu

Třeba hned tady je přesně odpověď na tvou otázku http://www.tomashrdlicka.phorum.cz/view ... sc&start=0

GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
zde nejde o to zdali doplnit,ale hlavně proč se úbytek stal..zdá se mi ?e takový to'rozpláclý' na konci měrky jsem měl celý zayebaný od oleje a teď ho mám tak ze dvou třetin mo?ná o milimetr víc..ale jak pí?u..za čtrnáct dní jdu na garančku..
mějte se fajn-oleji zdar

\______
/__|___\___
[(O)_____(O)\
Fiat GP 1.2Ice ->
/__|___\___
[(O)_____(O)\
Fiat GP 1.2Ice ->

U GP jsem zatím neměl příle?itost, ale u dřívěj?ích aut mám zku?enost, ?e kdy? jsem (jako aktivní b..ec) dolil olej na MAX, velice rychle se olej vytratil a hladina se ustálila opět zhruba na 1/2 a? 3/4 mezi značkama. Daná vý?ka hladiny je tam jenom proto, aby se měla klika v čem máchat a rozhazovat olej po stěnách válců pod písty a na pístní čepy. Tak?e mám za to, ?e kdy? je oleje moc, jenom zbytečně přemazává stěny válců, dostane se do spalovacího prostoru a následně proletí katalyzátorem.
Pokud se pletu Jarou? mě určitě opraví.
a uvede v?e na pravou míru.
PS: Buď rád, ?e tam má? olej, otec má asi o 3 měsíce mlad?í Corsu 1,2 16V ne? já Punto. Kdy? tři týdny po provedené garančce a 12000 km otevřel nalévací hrdlo oleje, místo čísté a mastné vačky tam byla a? po vrch bílá hustá ka?e. Dle servisu při krátkých trasách a vlhkém počasí bě?né. Já se s ním hádat nebudu, otec má v?dy pravdu
, v?ak on zavolá, ?e potřebuje odtáhnout 
Pokud se pletu Jarou? mě určitě opraví.

PS: Buď rád, ?e tam má? olej, otec má asi o 3 měsíce mlad?í Corsu 1,2 16V ne? já Punto. Kdy? tři týdny po provedené garančce a 12000 km otevřel nalévací hrdlo oleje, místo čísté a mastné vačky tam byla a? po vrch bílá hustá ka?e. Dle servisu při krátkých trasách a vlhkém počasí bě?né. Já se s ním hádat nebudu, otec má v?dy pravdu

Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (?edá Chemical)
Pro Ostraváky a okolí :
Ve Vítkovicích je firma LAVIO ( oleje, autodíly, filtry) / www.lavio.cz mají teď akci na oleje Castrol i Selenii koupil jsem 4litrovku Castrolu za cca 550 Kč. Solidní jednání a ceny. Doporučuju
Ve Vítkovicích je firma LAVIO ( oleje, autodíly, filtry) / www.lavio.cz mají teď akci na oleje Castrol i Selenii koupil jsem 4litrovku Castrolu za cca 550 Kč. Solidní jednání a ceny. Doporučuju

EX - GP 1.2 Dynamic 2006
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16 V 103 kW
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16 V 103 kW
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
4 litry Castrol 5W40 C3 za 550 korun? To bude nějaký podvodmilhaus píše:Pro Ostraváky a okolí :

Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Fiat Panda 1.1