Motorový olej
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
- Zdenda
- Abarthář
- Kontaktovat uživatele:
Hodně známých pou?ívá tento olej,do fiatu a alf, také ho dávám do dvou aut
http://www.dilyfiatov.cz/p1405-motorovy ... -5w-40-5l/
http://www.dilyfiatov.cz/p891-motorovy- ... 10w-40-5l/
Je za dobrou cenu. Zdenda
http://www.dilyfiatov.cz/p1405-motorovy ... -5w-40-5l/
Je za dobrou cenu. Zdenda
AprГЁs les processus d'extraction, la teneur en sildГ©nafil a Г©tГ© dГ©terminГ©e en utilisant l'efficacitГ© liquide haute performance du mГ©dicament mais Г©galement h aprГЁs dans ces articles publiГ©s rГ©fГ©rences 8 18.
to vubec neres dneska uz jsou ty oleje na takove urovni, ze jsou skoro vsechny na stejne urovni samozrejmne nemyslim ty z hypermarketu a olej starlineMara87 píše:jinak na normu se mam vykaslat jo??? Koupit castrol 5w40 a nicim jinym se nemusim zaobirat

a tento teda muzu pouzit kdyz je to polosyntetika a 10W40???
Fiat Grande Punto 1,2i, r.v. 2008
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
Jeliko? se před létem chystám na výměnu motorového oleje (na popud některých z Vás
) koukal jsem na netu po nějaké vhodné náhradě.
Kriterium - splnění norem jako u předepsané Selénie K, tj. API SM, ACEA A3/B3, VW 505.00, VW 502.00, MN 229.3 a FIAT 9.55535-M2
Jako nejlep?í (i cenovou) alternativu jsem vyhodnotil olej SHELL HELIX ULTRA 5W-40. Splňuje stejné normy, tu fia?áckou na konci ..........-Z2 (předpokládám ?e je lep?í).
Navíc Selenie K se nedá sehnat cca pod 300 Kč/l (u Fiatu za 500 Kč/l), Zmíněný Shell Helix Ultra se dá sehnat na netu kolem 170 Kč/l a zrovinka jednoto prodejce mám kousek od bydli?tě. Je?tě se dnes chystám schválně podívat na čerpačku Shell, za kolik ho střílí tam.
P.S. Navíc miluju spojení Ferrari - Shell

Kriterium - splnění norem jako u předepsané Selénie K, tj. API SM, ACEA A3/B3, VW 505.00, VW 502.00, MN 229.3 a FIAT 9.55535-M2
Jako nejlep?í (i cenovou) alternativu jsem vyhodnotil olej SHELL HELIX ULTRA 5W-40. Splňuje stejné normy, tu fia?áckou na konci ..........-Z2 (předpokládám ?e je lep?í).
Navíc Selenie K se nedá sehnat cca pod 300 Kč/l (u Fiatu za 500 Kč/l), Zmíněný Shell Helix Ultra se dá sehnat na netu kolem 170 Kč/l a zrovinka jednoto prodejce mám kousek od bydli?tě. Je?tě se dnes chystám schválně podívat na čerpačku Shell, za kolik ho střílí tam.
P.S. Navíc miluju spojení Ferrari - Shell

Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Je?tě jsem zjistil, ?e jsou 2 Helixy:
API SL se ?lutým nápisem Helix
API SM s červeným nápisem Helix
Naposledy upravil(a) Dušan dne stř bře 02, 2011 7:55, celkem upraveno 1 x.
Renault Captur 130 HP
jedne je vhodněj?í pro diesel a druhý pro benzín. Tak jako u Selenie K pro benzín a WR pro naftuDu?an píše:Je?tě jsem zjistuil, ?e jsou 2 Helixy:
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
-
- kolemjdoucí
Nevím jak jsi k tomuto do?el. Oba Helixy jsou pro zá?ehové i vznětové motory bez rozdílu, jen ten s červeným nápisem splňuje vy??í výkonové normyJarou? píše:jedne je vhodněj?í pro diesel a druhý pro benzín. Tak jako u Selenie K pro benzín a WR pro naftuDu?an píše:Je?tě jsem zjistuil, ?e jsou 2 Helixy:
Renault Captur 130 HP
Jednodu?e. Je to známá věc. Oleje se stejnou vyskozitní třídou se vět?inou vyrábějí ve více výkonostních specifikacích. Oleje ni??í výkonostní třídy (např. API - norma podle American petroleum institut) jsou doporučovány pro atmosférické benzínové motory a bě?né zatí?ení, oleje s vy??í výkonostní třídu jsou bě?ně doporučovány (či výrobci auto po?adovány) do vysoce výkonných benzínových motorů (a? u? s turbem nebo bez) a moderních naftových motorů v?eobecně.Du?an píše:Nevím jak jsi k tomuto do?el. Oba Helixy jsou pro zá?ehové i vznětové motory bez rozdílu, jen ten s červeným nápisem splňuje vy??í výkonové normyJarou? píše:jedne je vhodněj?í pro diesel a druhý pro benzín. Tak jako u Selenie K pro benzín a WR pro naftuDu?an píše:Je?tě jsem zjistuil, ?e jsou 2 Helixy:
Tak?e klidně mů?e? lít 5W40 o vy??í výkonostní specifikaci do obyčejné atmo 1.2ky, ale olej s ni??í výkonostní specifikací, který je pro tu 1.2-ku dostačující, bych asi nelil do naftové 1.3 MJET. Asi tak.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
To platí v?eobecně a nemusím při tom rozdělovat motory na zá?ehové a vznětovéJarou? píše:Tak?e klidně mů?e? lít 5W40 o vy??í výkonostní specifikaci do obyčejné atmo 1.2ky, ale olej s ni??í výkonostní specifikací, který je pro tu 1.2-ku dostačující, bych asi nelil do naftové 1.3 MJET. Asi tak.

Ty jsi to před tím pojal na té Selenii tak, ?e Selenia dělá olej pouze pro vznětové motory (co? je pravda), ale v případě obou Helixů není ani jeden z nich pouze pro diesely
Také diesel bude mít v po?adavcích na olej v dokumentaci auta po?adavek na specifikaci vy??íJarou? píše:olej který je pro tu 1.2-ku dostačující, bych asi nelil do naftové 1.3 MJET. Asi tak.
Renault Captur 130 HP