.bany píše:ja sem kupoval tady v tomhle e-shopu http://www.highperformanceparts.cz/katalog/253-mgp
a do 3dnu sem je mel ne samka pac ty nemeli a dlouho mit nebudou jak tady pise kolega,rikali mesic ale MGP sou to sami takze tak,jinak sou ruzny redukce a da se to jakkoliv poskladat ne... a navic PVC trubky od odpadu dobre slouzi mel sem to na trech autech a poskladani jednoduchy,pak uz jen staci jedna hadice na konec k pripojeni sani a jeto,nastrik nejakou peknou barvou a kit jak hofado za 300kč oproti 1300-a vej? nemluve o origu
diky moc konecne som si to niekde vedel vyskladat paradna stranka teraz som lebo neviem ci filter objednat alebo repraciky do auta sakra
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
.bany píše:to zalezi nate jestli ho chces ci ne ... nejlepsi bude kdys das oboje ne!!!
jakoze tento rok budu obe to pokoj len asi vyriesim tie repraciky a potom sa pustim do sania.
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Dnes som zmenil vzduchovy filter, na starom uz boli nejake pavucinky a co sa stalo - spotreba isla dole asi o 0,1-0,2L, a to som presiel len cca 12km, uvidim, co to spravi neskor.
Ma vyznam na JTD davat velky filter mimo airbox? Ten privod, co ma takmer 3/4 metra sa mi zda dlhy, uzky a vstup je prilis maly a rovno spod kapoty.
Co by to spravilo, keby sa vstup vzduchu presmeroval rovno od tej okrasnej mriezky, moze to fungovat s naporovym nasavanim? alebo sa zadusi kvoli prevzdusneniu?
Puntik 5D MultiJet 1.3 75k Active 2006, biely, 306000km
Copak motor se ti nezadusí, ale tim sportovnim filtrem takřka na 100% zkrátí? ?ivotnost váhy vzduchu, nárust výkonu bude tě?ko postřehnutelný jeto přece přeplnovaný motor stačí dávat ka?dých 30tis.km nový origo vzduchový filtr a jeto.
Nesohlasim, pokud si slovek oupi kvalitni bavlneny filtr (k&N, BMC, Green) tak urcite vaha vzduchu vydrzi. Spouta lidi dava na auta filtry za 500 atd. dale neni se pak cemu divit ze vaha jde do kytek.
Dalsi vec je za kvalitni bavlneny filtr KONUSOVY, je pro auto daleko lepsi. Umozni nasati vzduchu uplne jinak a mnohem vic. Cisteni je jednoduche a vydrzi daleko vic.
Je to prokazane firmami po celem svete.
PS: navic si to pak bude pekne odfukovat. PSSSST
Nýní: Alfa Romeo GT, 1.9 16v JTDM 110kw
EX: GP 1,4 16v SPORT 3D,
Souhlasím s Kriss-em , auto má navíc "kouzelný" zvuk (tady zále?í na pou?itém filtru - Pipecross, BMC, KN, Green, Raid). ?ádný z nich není levnou náhra?kou (tímto se omlouvám POLSKÝM VÝROBCŮM).
Po 1,5 tyzdni ma radost z noveho filtra presla a objavil sa jeden maly problem. Mensia spotreba bol asi len psychologicky dojem z radosti z vymeny, mozno je to ozaj o nieco nizsie.
Problem je v tom, ze auto je opat viac lenive a kym zapne turbo, ledva sa to hybe, do 1500ot. akoby sa dusilo (ale necuka). Je uplne jedno, ci je 1/5 pedala plynu alebo plny, hybe sa rovnako az do cca 1700ot., kedy sa to pomaly zobudza, turbo toci poriadne od 2000ot., vtedy to ide ako ma. Taktiez sa predlzila reakcia na plynovy pedal, trva asi 1sek, kym pride zaber po stlaceni.
Utesnil som dookola prednu kapotu, tzn. zhora cez skary uz pod nu nefuka, tak neviem, ci je to tym alebo odchadza vaha vzduchu.
Nasavacia hadica je blizko prednej skary kapoty.
Su tam 2 vylisky na pripojenie hadice, zapojene je to len na 1.
Ma niekto napad, cim to prirobit z druheho otvoru k tej hadici, nech to moze lepsie "dychat" alebo su hotove plastove vylisky pre niektore motorizacie GP, ktore pouzivaju obe diery nasavania?
Bola by to lacnejsia alternativa namiesto velkeho externeho filtra.
Puntik 5D MultiJet 1.3 75k Active 2006, biely, 306000km
Kolacok píše:Po 1,5 tyzdni ma radost z noveho filtra presla a objavil sa jeden maly problem. Mensia spotreba bol asi len psychologicky dojem z radosti z vymeny, mozno je to ozaj o nieco nizsie.
Problem je v tom, ze auto je opat viac lenive a kym zapne turbo, ledva sa to hybe, do 1500ot. akoby sa dusilo (ale necuka). Je uplne jedno, ci je 1/5 pedala plynu alebo plny, hybe sa rovnako az do cca 1700ot., kedy sa to pomaly zobudza, turbo toci poriadne od 2000ot., vtedy to ide ako ma. Taktiez sa predlzila reakcia na plynovy pedal, trva asi 1sek, kym pride zaber po stlaceni.
Utesnil som dookola prednu kapotu, tzn. zhora cez skary uz pod nu nefuka, tak neviem, ci je to tym alebo odchadza vaha vzduchu.
Nasavacia hadica je blizko prednej skary kapoty.
Su tam 2 vylisky na pripojenie hadice, zapojene je to len na 1.
Ma niekto napad, cim to prirobit z druheho otvoru k tej hadici, nech to moze lepsie "dychat" alebo su hotove plastove vylisky pre niektore motorizacie GP, ktore pouzivaju obe diery nasavania?
Bola by to lacnejsia alternativa namiesto velkeho externeho filtra.
dela mi to uplne to same...akorat ja mam jeste jako bonus "turbo efekt" ve 3000 otackach jako by motor nabiral druhy dech, ale i prekroceni 3200 otacek zase vydechne
nevím jestli to někdo nemá..........klasický filtr jsem dal pryč, udělal jsem si těsnění místo toho filtru a je to.....spotřeba mi jde dolů a mám trochu lep?í odpich...........filtr stál cca 500 Kč
Ne to není KN je to neoriginál z autoburzy, ale já myslím, ?e to je nastejno.Mám to tam zatím týden, ale spotřeba se projevila hned.I ten zvuk je paráda.......Jen musím vyře?it něco at mi to nesaje teplo od motoru.
EX - GP 1.2 Dynamic 2006
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16 V 103 kW