Jarou? píše:
u? se asi budu opakovat, ale tento typ spořivých lidí by měl mo?ná jezdit MHD..
Já MHD jezdím nerad, ale není mi jedno jestli jezdím za 5,5 l (a přitom se neloudám), nebo např. za 8 litrů.
A Stop/start pomáhá sní?it spotřebu i "závodníkům"
Navíc (mimo mísu) pou?ití Stop/startu není ?ádná novinka, toto zařízení se objevilo někdy v 70. letech a po té ustoupilo do zapomnění.
....na?těstí.
Podobné berličky pro neustále přísněj?í a nesmyslné limity EURO sni?ují spotřebu jen neznatelně nebo vůbec. Zato zcela určitě navy?ují výrobní cenu auta, v případě systému start/stop jsou kladeny vysoké nároky na pou?itou technologii a ?ivotnost startéru, elektroinstalace atd...
Tento systém funguje jen za určitých podmínek, jak tu někdo psal, je to i dosa?ení provozní teploty motoru, tak?e jeho přínos ke sní?ení spotřeby (při krátkých cestách po městě se studeným motorem) je zcela mizivý.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
.bany píše:
jj presne tak ale podle me je to totalni bejkarna ... byl sem na skoleni tam nam otom vypravel a ukazoval a muzu rict ze bych si to nikdy nekoupil!!!
Já bych si to koupil, ale je to pro ty, komu není jedno za kolik jezdí - a to ty Bany nejsi, ?e?
tak tak
granďák 1.9 M-Jet 96kw sport červeňák : ) ňáký koně navic ,fólie,K§N,samolepka GP fans : ) a čoud za zadkem : )))
Zdravim v?echny PUN?AKY. Jsem tu novy a pi?u zde proto?e jsem si byl včera v ostravě a haviřově prohlidnout nove EVO a musim řict ?e hlavně interier se velmi povedl ikdy? jsem ho viděl pouze přes zavřene dveře proto?e v neděli na mě nikdo v saloně nečekal. Akorat mě mrzy ?e nejsou na vyběr ?adne pestre barvy ktere by EVU určo slu?ely. Zatim se mi nejvice libi modra ktera je v odkaze ni?. Tak a teď bych měl na vas 2 otazečky. V?iml jsem si ?e u PUNTA jsou na leve straně volantu u některych verzy 2 pačky. Je mi jasne ?e jedna je na ovladani blinkru a asi světel ale k čemu je ta druha ? No a co mě mrzy ?e nejde do punt ani za připlatek elektricke sklapěni zrcatek tak bych se chtěl zeptat jesli by se to nějak nedalo ře?it např. přimo servisem fiat kde maji nějakeho ?ikovneho elektrikaře.
miromen píše: V?iml jsem si ?e u PUNTA jsou na leve straně volantu u některych verzy 2 pačky. Je mi jasne ?e jedna je na ovladani blinkru a asi světel ale k čemu je ta druha ?
Ta druhá je tempomat (nadstandardní výbava)
Renault Captur 130 HP Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Panove dnes jsem byl v AF Centru v Ostrave. Mimo jine jsem se ptal na soubeznou vyrobu Grande Punta a Punta Eva a bylo mi receno ze Grande se jiz do vyroby zadat neda ze je vyrobeno mnoho skladovych vozu a po jejich vyprodani se jiz GP vyrabet nebude. Toto mi bylo receno prodejcem. Takze pripadni zajemci o GP nevahejte dokud je z ceho vybirat protoze pak uz jedine EVO.
No vida, asi ?patně informovaný prodejce, nebo záměr.
Dle oficiálních informací z motoristických serverů je to jinak. Ptal jsem se na to i ve Fiatu v Mariánských lázních a potvrdili mi, ?e končí jen Punto Classic a bude nahrazeno Grande Puntem, které se bude vyrábět jako levněj?í varianta Punto EVO dál.
GP 1,2 Active 5D, červená Ska
Fabia II 1,6 TDI 77kW Combi Elegance, Bílá
Teddy86 píše:Panove dnes jsem byl v AF Centru v Ostrave. Mimo jine jsem se ptal na soubeznou vyrobu Grande Punta a Punta Eva a bylo mi receno ze Grande se jiz do vyroby zadat neda ze je vyrobeno mnoho skladovych vozu a po jejich vyprodani se jiz GP vyrabet nebude. Toto mi bylo receno prodejcem. Takze pripadni zajemci o GP nevahejte dokud je z ceho vybirat protoze pak uz jedine EVO.
Chybná informace od prodejce mě nepřekvapuje
Renault Captur 130 HP Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
miromen píše:? No a co mě mrzy ?e nejde do punt ani za připlatek elektricke sklapěni zrcatek
To u? jsi asi v jiné třídě automobilů
To nejsem proto?e pokud vim tak to nabizi např. IBIZA,FIESTA,207 a mo?na ?e i dal?i. Navic se domnivam ?e pro dobreho autoelektrikaře to nebude problem dodělat.
Jsme sice ale ja myslim ze to problem bude. Ty packy zrcatek na to nejsou delane, takze tam neni kam dat motorek ktery by zrcatka otacel. Tato vec mi osobne nechybi.
Teddy86 píše:Jsme sice ale ja myslim ze to problem bude. Ty packy zrcatek na to nejsou delane, takze tam neni kam dat motorek ktery by zrcatka otacel. Tato vec mi osobne nechybi.
Jaky packy zrcatek? dyt vse co by k tomu bylo treba tam je, staci ridici jednotku naprogramovat. Zapamatovat vychozi polohu, sklopit dolu nadoraz pri zarazeni zpatecky, po vyrazeni zase vratit zpet do puvodni polohy... je v tom problem? Pro programatora Mikroprocesoru otazka jednoho dne prace a testovani, pak to muzou prodavat jako priplatkovku za tezky prachy(mysleno vuci nakladum na vyvoj)