Spotřeba benzínu nebo nafty
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
spotreba
Po zkusenosti s Multiplou musim konstatovat, ze je zasadni rozdil mezi prumernou spotrebou udavanou palubnim pocitacem a merenim dle poctu ujetych kilometru pri plne nadrzi.
U moji Multiply je rozdil mezi udajem pocitace a vypocitanou spotrebou asi 1,0 litru, pocitac podmeruje.
Na zkusenosti dalsich uzivatelu GP se muzete podivat on-line: http://jdem.cz/bxs52
U moji Multiply je rozdil mezi udajem pocitace a vypocitanou spotrebou asi 1,0 litru, pocitac podmeruje.
Na zkusenosti dalsich uzivatelu GP se muzete podivat on-line: http://jdem.cz/bxs52
O 5,5 mô?em len sníva?. Raz som mal 5,9 aj to som i?iel dole donovalmi v riadne hustej premávke za kamionom. Ináč to je 6,4 mimo s kombináciou dialníc a po meste sa u? zmestím do 7,5 keď nemám prudné rozjazdy.Asi tak tak ja sa tiez snazim snazim a je to na ... stale spotreba cca 5,5l - 6,8l
Grande Punto 1.2 8V 5dv Dynamic, červená exotika
-
- Štamgast
Súhlasim stebou u mna je to podobné - cesta v meste zabijak, teraz meriam kolko urobim km na nadrz a porovnam to s priemernou z palubného počítača som zvedavý ako to dopadnejulo píše:O 5,5 mô?em len sníva?. Raz som mal 5,9 aj to som i?iel dole donovalmi v riadne hustej premávke za kamionom. Ináč to je 6,4 mimo s kombináciou dialníc a po meste sa u? zmestím do 7,5 keď nemám prudné rozjazdy.Asi tak tak ja sa tiez snazim snazim a je to na ... stale spotreba cca 5,5l - 6,8l

GP white 1,2 Racing 5d :)
Ja ked chodim z Prahy na SK, cca 400km, po hranice pri Kutoch po D1, 130-140, zbytok okresky, dostanem sa podla PP na cca 7l, mozno o deci-dve viac.
2 roky dozadu sme sli do Ciernej Hory, usek zo Srbska bol asi 600km, ziadna dialnica, vsade obmedzenia 50/60/70kmh, trvalo to asi 12h (!), ale spotreba bola podla PP rovnych 5.0l.
2 roky dozadu sme sli do Ciernej Hory, usek zo Srbska bol asi 600km, ziadna dialnica, vsade obmedzenia 50/60/70kmh, trvalo to asi 12h (!), ale spotreba bola podla PP rovnych 5.0l.
GP 1.2 Dynamic 5D (2007), Bolero Red
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jistě, za ty čísla, co tu lidi pí?ou se moc nedá jezdit pokud
a) jezdíte hodně po městě
b) jezdíte hodně po dálnici a dr?íte 130 km/h a více reaálných (tzn. 140 km/h tachometricky a více), v tom případě spotřeba roste a to nikoliv lineárně.....
tak?e rekordmanům gratuluji, ale je to dáno hlavně jízdním re?imem
a) jezdíte hodně po městě
b) jezdíte hodně po dálnici a dr?íte 130 km/h a více reaálných (tzn. 140 km/h tachometricky a více), v tom případě spotřeba roste a to nikoliv lineárně.....
tak?e rekordmanům gratuluji, ale je to dáno hlavně jízdním re?imem

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
GP Sport 1.4 16V
... a mě je úplně jedno, jestli mám zrovna průměrnou spotřebu 5,5 nebo 7,5. Prostě jezdím tak, jak mě to v danou chvíli baví
Jo a na palubním počítači mi bě?í RDS info z rádia..... 

GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mám graf tlaku v turbuJarou? píše:... a mě je úplně jedno, jestli mám zrovna průměrnou spotřebu 5,5 nebo 7,5. Prostě jezdím tak, jak mě to v danou chvíli bavíJo a na palubním počítači mi bě?í RDS info z rádia.....

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...
GP Sport 1.4 16V
GP Sport 1.4 16V
Ja si jazdu tie? u?ívam a nesna?ím sa Puntíka nejako ?etri?, on je e?te stále v zábehu, lebo cca 15000 km nie je nič moc. Len ma prekvapuje tá rozprávková potreba, ku ktorej sa mo?no niekedy keď budem vežký dopracujem... a mě je úplně jedno, jestli mám zrovna průměrnou spotřebu 5,5 nebo 7,5. Prostě jezdím tak, jak mě to v danou chvíli baví

Grande Punto 1.2 8V 5dv Dynamic, červená exotika
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Ja meriam spotrebu od kedy som si auto kupil. Vzdy porovnavam spotrebu podla PP a vypocitanu - system plna-plna. Odchylka je vo vacsine pripadov 0,2L (PP ukazuje o 0,2L menej ako vypocet). Raz som mal extremnu odchylku 0,5L ale to bola jazda v zime po velmi zle odhrnutej ceste cca 50km skoro cely cas na 2-ke resp. na 3-ke. Najnizsiu priemernu spotrebu na celu nadrz som dosiahol 5,6 podla PP, 5,7 podla vypoctu. Ale ku koncu nadrze som uz nemal nervy sa vliect. Bezne jazdim okolo 6,1l/100km. Taka normalna sem tam sviznejsia jazda. Celkova priemerna spotreba po prejdeni 56083km je 6,14L/100km podla softu co mam nainstalovany v telefone. Co si myslim pri mojom style jazdy je uplne v poho. Tkze celkovo spokojny. 

GP Dynamic 1.2 5D Merenque
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
myslím ?e jezdit se zařazenou pětkou pod dva tisíce otáček je nehumánníjulo píše:to .bany: V?etci asi okrem mňa s 1.2 sú tu kúzelníci, 4.7 -5 l/100km je u mňa asi nemo?né a to nejazdím ?týlom brzda plyn.
Jazda kochaním sa krajinou, jazda s vyhodenou rýchlos?ou a 50-kou na 5. prevodovom stupni pod 2000 ot/min nie je môj ?týl.
Tak?e 1.2 kúzelníci čarujte ďalej, ja idem k Alici do krajiny zázrakov.

\______
/__|___\___
[(O)_____(O)\
Fiat GP 1.2Ice ->
/__|___\___
[(O)_____(O)\
Fiat GP 1.2Ice ->