Takze sme sa vratili z dovolenky z BG - Pomorie. Sli sme s GP-eckom bez problemeov. Cesta tam - Kosice, Miskolc, Debrecen, Oradea, Sibiu, Bukurest, Constanta, Varna, Pomorie. Cesta spat Pomorie, Varna, Shumen, Ruse, Bukurest, Sibiu, Oradea, Debrecen, Miskolc, Kosice. Tak isto sme pojazdili trosku aj po BG. Celkovo sme najazdili 3270km, natankovali 234,7L, cas jazdy 55hod 28min., priemerna rychlost 72km/h, spotreba podla PP 6,8 L/100km, podla vypoctu 7,18 L/100km.
Co sa tyka cestovania v pohode. Predbiehal som co sa dalo a kde sa dalo. Cestou tam sa velmi rychlo nedalo ist kvoli hustejsej premavke takze cestovna rychlost bola v obciach 50 - 60 km/h, mimo 90 - 100km/h, na dialniciach vacsinou tych 130 - 140km/h (vsetko tachometricke udaje). Celkovo cas jazdy s prestavkami a tankovaniami 20 hod. Cestou spat sme sli v noci cez Rumunsko takze to bolo trosku rychlejsie. Cesta trvala s tankovanim a prestavkami 16,5hod. Kvalita ciest v Rumunsku je na dost vysokej urovni. Hoci niektore useky sa podobali skor nasej druhej triede ale co uz. V Bulharsku to uz bolo trosku horsie. Celkovo po cestach dost vela kamionov, ovela viac ako u nas. Co ma prekvapilo bol most v Ruse cez Dunaj. Myslel som, ze je to trosku na inej kvalitativnej urovni ale bol som dost sklamany. Uzky, rozbita cesta, jeden pruh jednym smerom a druhy druhym. No nic moc a zobrali za prejazd 6? resp. 12BGN.
Cestou som si vsimol malu zaujimavost. Porovnaval som rychlost na tachometri s rychlostou na GPS. Do rychlosti 110km/h je odchylka 5km/h a nad 110km/h je uz odchylka 10km/h, t.j. ak idem tachometrickych 100km/h tak v skutocnosti 95km/h ale ak idem 140km/h tachometrickych tak v reale je to 130km/h.
Teraz zopar fotiek:
Umyvanie auta v Pomori za 6 Leva/ 3? (skoro ako zadarmo):
Po umyti:
Male vykylometrie pocas cesty spat: