Světelný tuning, světla pro denní svícení, LED diody apod.
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Automatické vypínání

GP 1,3 MJET 75k 5D Magnetico Blu
Re: Automatické vypínání
Proboha, světla pro denní svícené nemají nic s napojením na obrysovky společného .pendy píše:No ty normální světla, jak pí?e?, svítí v?dycky s obrysovkou, proto se to dává na ní. On to i Jirka v tomto vláknu asi o 5 stránek dříve (18.3.2009) pí?e, ale nepí?e, kde se na tu obrysovku napojil, resp. jakou barvu má plus vodič pro obrysovku.
Svítí samostatně bez jakýchkoliv jiných světel a při rozsvícení obrysovek musí automaticky zhasnout .
Jirka Ti poradí, jak je zapojoval. Já jsem to nechal montovat je?tě v záruce v autoelektrice.
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
zapojení
Du?ane, nic ve zlým, ale buď jsi můj příspěvek nepochopil, nebo s prominutím nevidí? moc do elektriky.
Dovolil bych si poznamenat, ?e u? jsem jedny SPDS zapojoval (oválné Helly s 2xH6W) před rokem a půl na svém UNU a kupodivu dodnes fungují (samozřejmě automaticky). Tam bylo součástí relátko, tady je to černá krabička, která u? toho umí víc, ale princip je stejný: to relé (dnes krabička) má toti? v klidovém stavu přiveden na jeden z kontaktů cívky kostru (mínus pól) z obrysové ?árovky přes její zhasnuté vlákno (to znamená na jejím plusovém přívodu od vypínače resp. u GP od počítače). Pokud obrys. světlo nesvítí, tzn. není k ní přivedeno plusové napětí, silové kontakty relé jsou v tomto případě průchozí pro přívod plusu k SPDS a ty svítí. Pokud rozsvítí? obrysová světla nebo i tlumená nebo dálková (i ta svítí s obrysovými), tak se na cívku dostane to plusové napětí, které rozsvěcí obrysovku a relé se na silových kontaktech stane neprůchozí pro přívod napájení k SPDS a ty zhasnou).
K UNU mám velice zdařilou kní?ku s el. schématy, tak?e nebyl pro mě problém si barvu vodiče najít. Ke GP pokud vím, nic takového neexistuje, tak?e se obracím na zku?eněj?í.
Du?ane, promiň, jsi sice asi první, kdo měl světla namontována na GP, ale vidím, ?e mi asi taky neporadí?. Budu muset počkat na Jirku, jestli sem do toho vlákna někdy je?tě zabloudí anebo si vodič najdu zkou?ečkou.
Díky za tvůj pokus mi pomoci, ale kdy? do toho moc nevidí?, tak jako zapřisáhlý ateista ti radím, abys aspoň nebral jedno jméno nadarmo do úst
.
Omlouvám se za únavný výklad principu zhasínání (rozsvěcení) SPDS.

Dovolil bych si poznamenat, ?e u? jsem jedny SPDS zapojoval (oválné Helly s 2xH6W) před rokem a půl na svém UNU a kupodivu dodnes fungují (samozřejmě automaticky). Tam bylo součástí relátko, tady je to černá krabička, která u? toho umí víc, ale princip je stejný: to relé (dnes krabička) má toti? v klidovém stavu přiveden na jeden z kontaktů cívky kostru (mínus pól) z obrysové ?árovky přes její zhasnuté vlákno (to znamená na jejím plusovém přívodu od vypínače resp. u GP od počítače). Pokud obrys. světlo nesvítí, tzn. není k ní přivedeno plusové napětí, silové kontakty relé jsou v tomto případě průchozí pro přívod plusu k SPDS a ty svítí. Pokud rozsvítí? obrysová světla nebo i tlumená nebo dálková (i ta svítí s obrysovými), tak se na cívku dostane to plusové napětí, které rozsvěcí obrysovku a relé se na silových kontaktech stane neprůchozí pro přívod napájení k SPDS a ty zhasnou).

Du?ane, promiň, jsi sice asi první, kdo měl světla namontována na GP, ale vidím, ?e mi asi taky neporadí?. Budu muset počkat na Jirku, jestli sem do toho vlákna někdy je?tě zabloudí anebo si vodič najdu zkou?ečkou.
Díky za tvůj pokus mi pomoci, ale kdy? do toho moc nevidí?, tak jako zapřisáhlý ateista ti radím, abys aspoň nebral jedno jméno nadarmo do úst

Omlouvám se za únavný výklad principu zhasínání (rozsvěcení) SPDS.
Naposledy upravil(a) pendy dne stř kvě 13, 2009 4:20, celkem upraveno 1 x.
Jestli to jsou tyhle světla na poslednim příspěvku tak se zapojením není co ře?it je to stra?ně jednoduchý jenom zapojit 3dráty a je to.
Co se týká toho napojení na obrysovky tak jsem to ře?il naletováním vodiče přímo na patici obrysovek a prota?ení kabelu kolem záslepky světlometu.
Někomu se to bude zdát třeba divné proč jsem nehledal ve světelném svazku ale je to tak schválně jakékoliv poru?ení izolace je do budoucna potencionální místo závady, nikdy u? to tak páskou neutěsní?.
Prostě jsem ?el cestou nejmen?ího odporu a jde to v?dycky dát do původního stavu ?ádná nařezaná izolace a tak podobně.
Co se týká toho napojení na obrysovky tak jsem to ře?il naletováním vodiče přímo na patici obrysovek a prota?ení kabelu kolem záslepky světlometu.
Někomu se to bude zdát třeba divné proč jsem nehledal ve světelném svazku ale je to tak schválně jakékoliv poru?ení izolace je do budoucna potencionální místo závady, nikdy u? to tak páskou neutěsní?.
Prostě jsem ?el cestou nejmen?ího odporu a jde to v?dycky dát do původního stavu ?ádná nařezaná izolace a tak podobně.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
vodič

Tak?e tebe ten přívodní vodič k obrysovce vůbec netrápil, ty sis ho vyrobil sám. To? nezbývá, ne? zkou?et!
Ale i tak ti děkuji.

Re: vodič
Ne protahovat zkrz man?etu světla ale ten vodič normálně tou man?etou připlácnout tim ?ádnou vodotěsnost neporu?í?.pendy píše:Aha. Tak zrovna tomuhle ře?ení jsem se chtěl vyhnout z důvodu poru?ení vodotěsnosti světlometu ze strany motorového prostoru. Na napojení na vodič v kabelu světelného svazku přece existují originál spojky, které jen odstraní izolaci na nezbytně malém místě a průbě?ný vodič ani nepřeru?í. To se mi zdá čist?í metoda, ne? protahování naletovaného kablíku skrz man?etu ze světlometu ven.
![]()
Tak?e tebe ten přívodní vodič k obrysovce vůbec netrápil, ty sis ho vyrobil sám. To? nezbývá, ne? zkou?et!
Ale i tak ti děkuji.
A co se týká těch spojek na kabely tak právě v těch to pěkně oxiduje.
Příslu?ný kabel ve světle si najdi ?árovkovou zkou?ečkou a je to ,má? stejně jen 2mo?nosti uvnitř světla jsou v?echny kabely černý.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
Re: zapojení
pendy píše:Du?ane, nic ve zlým, ale buď jsi můj příspěvek nepochopil,

pendy píše:Mů?e mi někdo z těch, co u? mají světla pro denní svícení, poradit, kde se napíchnu na tu obrysovku?
Nezlob se, ale Tvůj stylu dotazu se jinak, ne? tak, ?e ty deňáky chce? napojit na obrysová světla, pochopit nedal

Renault Captur 130 HP
vodič
Nevím, jestli jsem tě dobře pochopil s tou man?etou, ale kdy? o ten kablík trochu víc zavadí?, tak hrozí i spadnutí (i mo?ná ztráta) té man?ety?
S oxidací těch spojek zatím nemám problémy, měl jsem je u? pou?ity na alarmu, park. senzorech i na SPDS.
Uvnitř světla jsou v?echny kabely černý, tam u? to ale nepotřebuju, proto?e je tam jasně vidět, které vodiče k obrysové ?árovce jdou.
Zkou?ečku nebo spí? voltmetr pou?iju při hledání přívodního vodiče ve světelném svazku. A? ho objevím, dám tady vědět, jakou má barvu, a? u?etřím nějakému následníkovi námahu.

S oxidací těch spojek zatím nemám problémy, měl jsem je u? pou?ity na alarmu, park. senzorech i na SPDS.

Uvnitř světla jsou v?echny kabely černý, tam u? to ale nepotřebuju, proto?e je tam jasně vidět, které vodiče k obrysové ?árovce jdou.
Zkou?ečku nebo spí? voltmetr pou?iju při hledání přívodního vodiče ve světelném svazku. A? ho objevím, dám tady vědět, jakou má barvu, a? u?etřím nějakému následníkovi námahu.

Re: zapojení
Jak u? tady Jirka napsal, na těch světlech se opravdu zapojují jen 3 vodiče, +12 V a kostra od baterie (to hold musí být u ka?dého elektrospotřebiče) a třetí vodič jde právě na tu obrysovku. Já opravdu nevím, jak jinak bych se na to měl zeptat, kdy? je tam mimo napájení jediný vodič a ten se musí zapojit na obrysovku.Du?an píše:pendy píše:Du?ane, nic ve zlým, ale buď jsi můj příspěvek nepochopil,
pendy píše:Mů?e mi někdo z těch, co u? mají světla pro denní svícení, poradit, kde se napíchnu na tu obrysovku?
Nezlob se, ale Tvůj stylu dotazu se jinak, ne? tak, ?e ty deňáky chce? napojit na obrysová světla, pochopit nedal

Naposledy upravil(a) pendy dne stř kvě 13, 2009 5:29, celkem upraveno 1 x.
barva vodiče

Na ukázku sem dávám i snímek z mobilu, jak to svítí. Postavil jsem to schválně tak, aby na čumák svítilo večerní nízké slunce a myslím, ?e SPDS svítí slu?ně. Jinak sorry, kvalita z mobilu nic moc.

popis světel
Tak?e jedná se o diodová kulatá světla pro denní svícení SJ-288E type 2 (s automatickým spínáním) od firmy Mycarr. Homologována jsou Číňany v Anglii (homologace tudí? platí i pro celou EU).
Mě vy?la na aukci na Aukru na 1790,- Kč i s dobírkou. Momentálně tam nejsou, ale vzhledem k tomu, ?e prodejce prodal 2 ze 4 kusů, tak myslím, ?e se tam je?tě objeví (vyhledávaný výraz je "denní svícení").
Jinak se dají i na internetu koupit pod 2 tisíce, např. zde, zde anebo zde, kde jsou i jejich technické popisy a taková ta omáčka k homologaci, kterou sem nebudu zbytečně opisovat.
Schéma zapojení a jejich rozměry jsou na jednom z přilo?ených obrázků, dal?í obrázky jsou pro ilustraci, jak to vypadá zblízka. Pou?il jsem jen fo?ák z kamery, tak to taky není nic moc kvalita, ale je to aspoň zaostřené. Bohu?el bylo dneska zase pro změnu pod mrakem. Na ukázku to snad stačí.
Manuálně nejsem zrovna dvakrát zručnej, určitě se mezi váma najde dost lidí, kteří by to měli mechanicky čistěji přidělané, ale mně to takhle stačí.

Mě vy?la na aukci na Aukru na 1790,- Kč i s dobírkou. Momentálně tam nejsou, ale vzhledem k tomu, ?e prodejce prodal 2 ze 4 kusů, tak myslím, ?e se tam je?tě objeví (vyhledávaný výraz je "denní svícení").
Jinak se dají i na internetu koupit pod 2 tisíce, např. zde, zde anebo zde, kde jsou i jejich technické popisy a taková ta omáčka k homologaci, kterou sem nebudu zbytečně opisovat.
Schéma zapojení a jejich rozměry jsou na jednom z přilo?ených obrázků, dal?í obrázky jsou pro ilustraci, jak to vypadá zblízka. Pou?il jsem jen fo?ák z kamery, tak to taky není nic moc kvalita, ale je to aspoň zaostřené. Bohu?el bylo dneska zase pro změnu pod mrakem. Na ukázku to snad stačí.
Manuálně nejsem zrovna dvakrát zručnej, určitě se mezi váma najde dost lidí, kteří by to měli mechanicky čistěji přidělané, ale mně to takhle stačí.