ted o víkendu jsem se dostal do kontaktu s GP Abarth "esseesse"(GPASS). Musím poděkovat Drtikolovi a jeho kamarádovi-vlastníkovi GPASS, Luďkovi.

Začnu venkem
ten je samozřejmě krásný jako ka?dé GP. Spouta lidí se domnívá, ?e dojem ale kazí černé obruby a prahy. No, musím se přiznat byl jsem taky toho názoru, ale kdy? jsem vřera viděl GPASS, můj názor se změnil. Auto vůbec není zohyzďováno cernými plasty ba naopak to k červené slu?í. Samozřejmostí sou jiné přední a zadní lampy... a co kním dodat jsou ú?asné.

Co se týče vnitřku auta, tak jsem byl překvapen i zklamán. Volant je oproti volantu z GP sport dole mírně useknut a má červené pro?ívání jinak je schodný s předlohovou verzí.

Proto?e se jednalo o verzi s paketem "ků?e" byli sedáky i dekor palubní desky pokryté krasnou a příjemnou ků?í. Já sice nejsem zastáncem tohoto doplňku ve sportovním autě, ale co člověk to názor. Jinak je interiér stejný jako v GPS, samozřejmě kromě sedáků.
Oné sedačky jsou pro mne, ale zklamáním. sedí se v ních dobře, nedávají tělu dostatečnou oporu a vodivost. Je to takové sportovní křeslo. Palubní počítac byl obohacen a ukazatem tlaku turba. Jinak na vás nic neznámého nečeká.
Teď se dostávám k motoru a jízdním vlastnostem. Paket "esseesse" zahrnuje prestavbu na tzv. SuperSportivo. Turbo garret, svíčky, vstříky, brzdy, kola, výfuk a mapa motoru udělá z klasického Abarthu... motorovou pilu na řezání zatáček a sprint ďábla. Inu 180koní je dost. Jízda byla neskutečná, akcelerace famózní a brzdy Brembo umí taky svoje. Spotřeba je to co bude spoustu zajímat. No kdy? se jezdí normálně tak cca 9-10l/100km Docela bych si to rád pujčil na víkend a pořádně otestoval.

No na konec jen tolik. Tohle Grande Punto je koníčkem a nebude sedět ka?dému, a to mo?ná také kvůli tomu, ?e v této konfiguraci výjde na necelých 700 000kč. Ale velkou roli hraje euro a to ?e v čr není přímý prodejce.
Jinak si myslím, ?e je to krasavec, plný elánu do ?ivota, který si hravě poradí s tunigovými frajírky na kři?ovatce a nezklame ani ve společnosti dámy.