Benzin alebo diesel?

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
tomisoft
kolemjdoucí

Příspěvek od tomisoft »

1nekros1 píše:
tomisoft píše:No tiez som uz uvazoval aj nad tym ze vezmem 1,2 benzin a radsej si za tie prachy co by stal diesel doplatim nejaku vybavu. No uvidim este. Mimochodom pozeram ze si z Palarikova? ja som zo Surian. :wink:
jeeehe konecne nekto tu s okolia :-D potom mozme dat dake stretko ale ja by som si kupil 1,4 ale sak ako chces to je na tebe ze na co sa citis.alebo ak chces mozem ti ukazat moje auto a podla toho si vyberes co chce a co nie. bud mi napis na ICQ alebo ti poslem cislo a mozes si to najprv pozriet.
No rad by som ho popozeral ak by sa dalo. aspon by som si nazivo omrkol aj farbu. Lebo tiez by som chcel cervenu exotiku. ICQ 256193153
Pandora
Návštěvník

Příspěvek od Pandora »

Du?an - čím to, ?e po 3 letech u? bys 1,2 nekupoval? Jen kvůli malému výkonu?
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Pandora píše:Du?an - čím to, ?e po 3 letech u? bys 1,2 nekupoval? Jen kvůli malému výkonu?
Občas bych si při plném autě přál, aby to lépe táhlo. Ale vět?inou u? jezdím pouze s man?elkou, tak to jde.
Jel jsem kousek s Jarou?ovou 1,4-kou a ten vy??í objem motoru je znát.
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

Já na svou 1,4 nemohu říct křivého slova. Jak u? jsem tu psal, dokonce si jeden člověk myslel, ?e tam je 1,6. Po dvou dovolených s plným autem a rakví na stře?e při průměrné spotřebě pod 6l/100km...Neměnil bych. Silněj?í by se samozřejmě hodil, ale zas k čemu..
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
kuta33
Štamgast

Příspěvek od kuta33 »

Vidím, ?e otázka benzín- nafta je u? vyře?en.
1,4-ka je určitě silněj?í a svi?něj?í. Já jsem se svojí 1,2-kou zatím ujel ostudných 230 km :oops: , tak?e nemám co hodnotit, ale počítám, ?e v kopcích nebo při předjí?dění kamiónů mi bude pár koníků určitě chybět.
Fiat Grande Punto 5D - 1.2 Dynamic (?edá Chemical)
Davids
Štamgast

Příspěvek od Davids »

tak jsem byl dneska se svym dieselem zklamany teplota -8*C a topilo to teda kulove, a hlavne to co jsem zahral po ceste jsem z kopce zase ztratil :-D ale spis me prekvapilo nastartovani po cca 14 dnech kde se z autem nejezdilo nastartuju zvuk jak na dva valce, ale to jsem ocekaval, nejaky piskot asi altik nebo neco, ale spis se mi rozla zluta kontrolka s vykricnikem nekde uprostred pristrojovky za chvili zhasla, zhasl jsem motor nastartoval po druhe auto zapipalo, a na displayi jsem stihle precist "......turn of engine" tak jsem motor vypl a na po treti uz v klidu ale co se to delo nechapu to je poprve kdy mi autko nejak blblo :-/ a celkem me stve ze nevim proc. Nema nekdo podobne zkusenosti?
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

no ako to je ako zme uz davnejsie dedukovali vybita baterka a ani sa inak tej baterke necudujem ked stala 2tyzdne na mrazoch. trochu som o tom cital ze ked je vonku -20 tak baterka sama od seba strati az 50-60percent svojej kapacity. takze kolkokrat bolo za 2 tyzdne okolo 20tky? okrem toho ze permanentne mrzlo? :roll:

a tomisoft si bol kuknut moje uz okritizovane spinave auto a neviem asi sa mu aj zapacilo sak nech sa vyjadri ked dojde....
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Davids
Štamgast

Příspěvek od Davids »

1nekros1 píše:no ako to je ako zme uz davnejsie dedukovali vybita baterka a ani sa inak tej baterke necudujem ked stala 2tyzdne na mrazoch. trochu som o tom cital ze ked je vonku -20 tak baterka sama od seba strati az 50-60percent svojej kapacity. takze kolkokrat bolo za 2 tyzdne okolo 20tky? okrem toho ze permanentne mrzlo? :roll:

a tomisoft si bol kuknut moje uz okritizovane spinave auto a neviem asi sa mu aj zapacilo sak nech sa vyjadri ked dojde....
No je to mozne, v noci byva tech -14 az -18 pres den kolem tech -8 takze by to mohlo byt tim, a ja jezdim tet jenom kratke useky cca 3 km takze by to i sedelo navic radio si papa nez nebo spis subwofer ;-)
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Renault Captur 130 HP
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

Davids píše:
1nekros1 píše:no ako to je ako zme uz davnejsie dedukovali vybita baterka a ani sa inak tej baterke necudujem ked stala 2tyzdne na mrazoch. trochu som o tom cital ze ked je vonku -20 tak baterka sama od seba strati az 50-60percent svojej kapacity. takze kolkokrat bolo za 2 tyzdne okolo 20tky? okrem toho ze permanentne mrzlo? :roll:

No je to mozne, v noci byva tech -14 az -18 pres den kolem tech -8 takze by to mohlo byt tim, a ja jezdim tet jenom kratke useky cca 3 km takze by to i sedelo navic radio si papa nez nebo spis subwofer ;-)
no tak to urcite bude v tom
p.s- prepac ze sa to pytam ale neda mi to ale na 3km si si kupoval disel?

duso teraz plyn ked rusi/ukrajinci nepustaju plyn? :twisted: :P
inak LPG si mozes dat stale (aspon u nas na slovensku) namontovat jeden na grande punte chodi do tej istej prace ako ja a ma normalne nalepku LPG som sa ho pytal a on mi povedal ze ty co montuju plyn normalne vybavuju aby si dostal na krajskom inspektorate povolenie na dane auto cize GP na pouzivane alternativneho pohonu. on ma 1,2 a stalo ho to 48000sk a to povolenie vsetko vybavia oni len na aute nemozes tyzden jazdit. mi vravel ze nemohol. ale potesi ze fiat bude mat normalne povolenie ako skodofka. i ked je ten splynovac strasne drahy.
Naposledy upravil(a) 1nekros1 dne úte led 13, 2009 22:12, celkem upraveno 1 x.
zostalo v rodine
aktualne
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

1nekros1 píše:duso teraz plyn ked rusi/ukrajinci nepustaju plyn? :twisted: :P
V Česku plyn máme z Norska :wink:
Renault Captur 130 HP
Davids
Štamgast

Příspěvek od Davids »

1nekros1 píše:
Davids píše:

no tak to urcite bude v tom
p.s- prepac ze sa to pytam ale neda mi to ale na 3km si si kupoval disel?

duso teraz plyn ked rusi/ukrajinci nepustaju plyn? :twisted: :P
Uz jsem to tu vysvetloval, v dobe kdy jsem kupoval tohle auto sem mel mit zamestnani kde bych rocne najezdil tech 30 000 km, uz to bylo dohodnuto, ale nakonec mi to nevyslo no ale puntidlo uz jsem mel doma, a zbavovat jsem se ho nechtel a ani nechci 8) tet me alespon tesi nizka pojistka silny vykon mala spotreba, ale puvodne bych ho vyuzil vic. Tet treba pres zimu skoro nejezdim, protoze ho nechci mordovat 8) v tech mrazech. Po zime pujdu na chip a bude 85kw/116k a to mi staci ikdyz tet bych sel jasne do T-JET.
tomisoft
kolemjdoucí

Příspěvek od tomisoft »

Jasne jasne. Lubilo sa mi.vyzera to perfektne. Budem musiet tu kupu GPcka urychlit lebo dnes som prisiel o mojho Lanosa. Mal som buracku.
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

tomisoft píše:

Jasne jasne. Lubilo sa mi.vyzera to perfektne. Budem musiet tu kupu GPcka urychlit lebo dnes som prisiel o mojho Lanosa. Mal som buracku.
ty vole tak to si nemal tedy moc stastia ale hlavne ze sa ti nic nestalo... no skoda sak sa ozvy keby si nahodou potreboval poradit alebo ist pozriet dake do fiatu...
zostalo v rodine
aktualne
tomisoft
kolemjdoucí

Příspěvek od tomisoft »

No tak som bol dnes vo fiate. Informoval som sa na 1,2 benzin vybava Dynamic. Ponukli mi akciovu cenu na model vystaveny v predajni. Ale podla farby (cervena Bolero - metaliza) som usudil ze sa jedna o GP prvej serie. Co vy na to? Oplati sa zobrat tento model? (lepsia cena) Alebo radsej GP druhej serie? Boli nejake zasadne rozdiely medzi seriami?
Odpovědět