Spotřeba benzínu nebo nafty
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
..tak po v?ech ú?asných spotřebách s 1.2kou zase trocha reality
:
Moje 1.2, najeto 10 000km, kola 16" 195/55/16:
spotřeba:
- čistá dálnice, např. jizda 100km (do Ostravy) při sjezdu na okresky dle PP 8.9 litrů (konstatní rychlost 140km/h)
- čisté město (100%) - měřeno na celou nádr? dle PP 7.9-8.2 litrů (naměřeno asi z pěti plných nádr?í)
- kombinace - okresky (normální jízda, ?ádné nesmyslné dojí?dění apod.) - dle PP 5.7-6.1 (rovně? měření z několika nádr?í)
Závěr? 1.2ku nemá z hlediska spotřeby smysl kupovat, ve městě a po dálnici ?ere jako čert, ekonomicky jezdí jen po okreskách cca 90-100km/h (to se dá jet za 5.5 litrů). Navíc, tento motor sice doká?e jet po dálnici nonstop 150km/h, ale se spotřebou nad 9 litrů a pokud Vám v kopci někdo vjede do pruhu, zpět na původní rychlost to rozjedete jen po dlouhé rovince nebo z kopce. Motor je slabý a není vhodný na plné zatí?ení auta, to pak před ka?dým kopcem roztahujete auto, co to dá, a stejně - pokud je kopec del?í, podřazujete nahoře i na 3ku:).
Ale jinak jsem se svojí 1.2kou spokojený
, toto info sem dávám pro nové potencionální majitele GP 

Moje 1.2, najeto 10 000km, kola 16" 195/55/16:
spotřeba:
- čistá dálnice, např. jizda 100km (do Ostravy) při sjezdu na okresky dle PP 8.9 litrů (konstatní rychlost 140km/h)
- čisté město (100%) - měřeno na celou nádr? dle PP 7.9-8.2 litrů (naměřeno asi z pěti plných nádr?í)
- kombinace - okresky (normální jízda, ?ádné nesmyslné dojí?dění apod.) - dle PP 5.7-6.1 (rovně? měření z několika nádr?í)
Závěr? 1.2ku nemá z hlediska spotřeby smysl kupovat, ve městě a po dálnici ?ere jako čert, ekonomicky jezdí jen po okreskách cca 90-100km/h (to se dá jet za 5.5 litrů). Navíc, tento motor sice doká?e jet po dálnici nonstop 150km/h, ale se spotřebou nad 9 litrů a pokud Vám v kopci někdo vjede do pruhu, zpět na původní rychlost to rozjedete jen po dlouhé rovince nebo z kopce. Motor je slabý a není vhodný na plné zatí?ení auta, to pak před ka?dým kopcem roztahujete auto, co to dá, a stejně - pokud je kopec del?í, podřazujete nahoře i na 3ku:).
Ale jinak jsem se svojí 1.2kou spokojený

bývalé auto - Fiat Bravo 1.6 Mjet, Dynamic 2008 - Techno Grey
bývalé auto - Fiat Grande Punto 5D 1.2 Dynamic 2007 - Underground Grey
A já zas přidávám svojí zku?enost z dovolené-najeto 1588 km.Jičín-?umava-Passau-Tyrolské Alpy-Mnichov-Garmisch Partenkirchen-Cheb-Jičín-prům.rychlost 60ka a spotřeba?5,9l.dálnice,hory,okresky města tak?e ryzí kombinovaná.no comment...jo-motor 1,2.

G.P.3dv.1,2 modrá Rock'n'roll.Tečka!-Změna!Punto 2013 1,4 easy bílá radiosso.Změna Jeep renegade.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ne já se té? nechci ani omylem přít!!! Jen říkám, ?e slabý, respektive slab?í, motor je v?dy lep?í ve spotřebě. Je ale také pravda, kdyby se do toho počítal i příplatek za silněj?í motor...Jinak já si na svou 1,4 stě?ovat nemohu ani omylem. Sposta lidí si myslím ?e je to 1,6
A koho svezu (nebo se sveze sám) a trochu rozumí autům, tak pěje na motor jen chválu. Italové uměli motory v?dy dobře, tak?e ona i ta 1,2 bude lep?í ne? u konkurence. No jsem se něják rozepsal a je?tě navíc trochu OT
P.S.: Kdyby jste chtěli v diskuzi pokračovat, zalo?íme nové téma

Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
-
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
absolutní nesouhlas - 1.2 nemá ani omylem men?í spotřebu jak 1.4 - a to ani po městě, ani po dálnici (stačí jen kouknout do tabulek spotřeby)Tommy píše:Ne já se té? nechci ani omylem přít!!! Jen říkám, ?e slabý, respektive slab?í, motor je v?dy lep?í ve spotřebě. Je ale také pravda, kdyby se do toho počítal i příplatek za silněj?í motor...Jinak já si na svou 1,4 stě?ovat nemohu ani omylem. Sposta lidí si myslím ?e je to 1,6A koho svezu (nebo se sveze sám) a trochu rozumí autům, tak pěje na motor jen chválu. Italové uměli motory v?dy dobře, tak?e ona i ta 1,2 bude lep?í ne? u konkurence. No jsem se něják rozepsal a je?tě navíc trochu OT
![]()
bývalé auto - Fiat Bravo 1.6 Mjet, Dynamic 2008 - Techno Grey
No to museli být cyklisti nasraníDu?an píše:Včera se mi podařilo asi na 100 km úseku (Trutnov - Mladá Boleslav) v obsazení 2 osobami za dodr?ování rychlostních limitů dosáhnout prům. spotřeby (dle PP) 4,6 l/100 km.
Můj dosavadní rekord

GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV