Bohu?el je tomu tak, to vidím i na mé 1,4 , dálničnímu tempu tento motor také nevyhovuje, repsektive je pak rozpapaný, co? ta 1,2 musí logicky být více. Teď je to my?leno spí?e v obecné logice. Prostě vět?í objem (výkon) = vět?í vhodnost pro vy??í rychlosti men?í objem (výkon) = naopak...toto platí pro benzinové motoryPajan píše:...Tak jsem si alespoň sám pro sebe vyvrátil recenzi,kterou jsem četl v nějakém auto magazínu ,?e prý motory 1.2 jsou naprosto nevhodné na dálnici a ?e kdy? chce člověk tro?ku dr?et krok , tak je spotřeba okolo devíti litrů, blbost...
Spotřeba benzínu nebo nafty
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
Tak to ti zavidim, ja tak proste jezdit neumim a u meho auta to proste ani nejde nevim, mozna trosku delaji kola, ale ja se pod 5,2 l/100 km na rychlostce nedostanu, je to mozna i proto, protoze nevydrzim jezdit slusne a mozna proto, protoze to tady ma nekdo chiple,ze?Jirka píše:Dneska jízda na sraz na Rozko? a zpět ve 4 lidech spotřeba 4,6l a najeto 220 km

-
- kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě s tebou souhlasím, ale jezdím převá?ně do 130km/h a pokud naměřím průměr 6.5l jsem spokojený.Pokud tvá 1.4 bere po dálnici okolo 9l, to musí? jet pořád na max. Pře?el jsem ze 120koníků, tak?e mů?u srovnávat.Samozřejmě vy??í výkon =vět?í rychlost zrychlení pohodlí. Ale GP 1.2 umí vklidu dálnice za 6.5l při rychlosti okolo 130km/h.To, ?e v kopcích ztrácí , to je fakt, se kterým musí ka?dý počítat.Tommy píše:Bohu?el je tomu tak, to vidím i na mé 1,4 , dálničnímu tempu tento motor také nevyhovuje, repsektive je pak rozpapaný, co? ta 1,2 musí logicky být více. Teď je to my?leno spí?e v obecné logice. Prostě vět?í objem (výkon) = vět?í vhodnost pro vy??í rychlosti men?í objem (výkon) = naopak...toto platí pro benzinové motoryPajan píše:...Tak jsem si alespoň sám pro sebe vyvrátil recenzi,kterou jsem četl v nějakém auto magazínu ,?e prý motory 1.2 jsou naprosto nevhodné na dálnici a ?e kdy? chce člověk tro?ku dr?et krok , tak je spotřeba okolo devíti litrů, blbost...

GP 1.2 DYNAMIC 5dv. Modrá New Orleans, int.modrý inox. (Borůvka)
Taky jízda jen tak do těch 130 a samozřejmě svuj podíl má ten chip předtím jsem se na takovou spotřebu dostal jen s hodně lehkou nohou.Davids píše:Tak to ti zavidim, ja tak proste jezdit neumim a u meho auta to proste ani nejde nevim, mozna trosku delaji kola, ale ja se pod 5,2 l/100 km na rychlostce nedostanu, je to mozna i proto, protoze nevydrzim jezdit slusne a mozna proto, protoze to tady ma nekdo chiple,ze?Jirka píše:Dneska jízda na sraz na Rozko? a zpět ve 4 lidech spotřeba 4,6l a najeto 220 km

Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
V jakych rychlostech a otackach radite? ja si vcera vyzkousel ekonomickou jizdu _75 kilaku, 25 okresky, 25 dalnice,25 Praha, spotreba 5,1,ale vyuzival jsem kazdy sjezd na neutral,dalnice,max 120.Na plyn skoro neslapnuto:)Najeto zatim cca 2000km
Pri jake rychlosti ma to male ziznive 1,2/48 jet delsi trasu nejekonomicteji?:)
Pri jake rychlosti ma to male ziznive 1,2/48 jet delsi trasu nejekonomicteji?:)
Naposledy upravil(a) Haberas dne pát kvě 23, 2008 12:45, celkem upraveno 1 x.
Len upozornujem, ze moderne motory maju najnizsiu (nulovu) spotrebu, ked brzdis motorom, tj nie pri jazde z kopca na neutral, ale so zaradenym stupnom. Na neutrale to stale este nieco zerie...Haberas píše:... vyuzival jsem kazdy sjezd na neutral...
Ak som to poplietol, opravte ma

GP 1.2 Dynamic 5D (2007), Bolero Red
no me to taky mate,ale ukazuje to tak palubni pocitac, kdyz je neutral zere 2,0, kdyz brzdi motorem tak taky 2,0 a ja nechci brzdit motorem:)to na to pak zase musim slapat, protoze zpomaluji:)Juro píše:Len upozornujem, ze moderne motory maju najnizsiu (nulovu) spotrebu, ked brzdis motorom, tj nie pri jazde z kopca na neutral, ale so zaradenym stupnom. Na neutrale to stale este nieco zerie...Haberas píše:... vyuzival jsem kazdy sjezd na neutral...
Ak som to poplietol, opravte ma