Spotřeba benzínu nebo nafty

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

Pajan píše:...Tak jsem si alespoň sám pro sebe vyvrátil recenzi,kterou jsem četl v nějakém auto magazínu ,?e prý motory 1.2 jsou naprosto nevhodné na dálnici a ?e kdy? chce člověk tro?ku dr?et krok , tak je spotřeba okolo devíti litrů, blbost...
Bohu?el je tomu tak, to vidím i na mé 1,4 , dálničnímu tempu tento motor také nevyhovuje, repsektive je pak rozpapaný, co? ta 1,2 musí logicky být více. Teď je to my?leno spí?e v obecné logice. Prostě vět?í objem (výkon) = vět?í vhodnost pro vy??í rychlosti men?í objem (výkon) = naopak...toto platí pro benzinové motory
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
Davids
Štamgast

Příspěvek od Davids »

Jirka píše:Dneska jízda na sraz na Rozko? a zpět ve 4 lidech spotřeba 4,6l a najeto 220 km
Tak to ti zavidim, ja tak proste jezdit neumim a u meho auta to proste ani nejde nevim, mozna trosku delaji kola, ale ja se pod 5,2 l/100 km na rychlostce nedostanu, je to mozna i proto, protoze nevydrzim jezdit slusne a mozna proto, protoze to tady ma nekdo chiple,ze? :D
Pajan
kolemjdoucí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajan »

Tommy píše:
Pajan píše:...Tak jsem si alespoň sám pro sebe vyvrátil recenzi,kterou jsem četl v nějakém auto magazínu ,?e prý motory 1.2 jsou naprosto nevhodné na dálnici a ?e kdy? chce člověk tro?ku dr?et krok , tak je spotřeba okolo devíti litrů, blbost...
Bohu?el je tomu tak, to vidím i na mé 1,4 , dálničnímu tempu tento motor také nevyhovuje, repsektive je pak rozpapaný, co? ta 1,2 musí logicky být více. Teď je to my?leno spí?e v obecné logice. Prostě vět?í objem (výkon) = vět?í vhodnost pro vy??í rychlosti men?í objem (výkon) = naopak...toto platí pro benzinové motory
Samozřejmě s tebou souhlasím, ale jezdím převá?ně do 130km/h a pokud naměřím průměr 6.5l jsem spokojený.Pokud tvá 1.4 bere po dálnici okolo 9l, to musí? jet pořád na max. Pře?el jsem ze 120koníků, tak?e mů?u srovnávat.Samozřejmě vy??í výkon =vět?í rychlost zrychlení pohodlí. Ale GP 1.2 umí vklidu dálnice za 6.5l při rychlosti okolo 130km/h.To, ?e v kopcích ztrácí , to je fakt, se kterým musí ka?dý počítat. :D
GP 1.2 DYNAMIC 5dv. Modrá New Orleans, int.modrý inox. (Borůvka)
Jirka
Profík

Příspěvek od Jirka »

Davids píše:
Jirka píše:Dneska jízda na sraz na Rozko? a zpět ve 4 lidech spotřeba 4,6l a najeto 220 km
Tak to ti zavidim, ja tak proste jezdit neumim a u meho auta to proste ani nejde nevim, mozna trosku delaji kola, ale ja se pod 5,2 l/100 km na rychlostce nedostanu, je to mozna i proto, protoze nevydrzim jezdit slusne a mozna proto, protoze to tady ma nekdo chiple,ze? :D
Taky jízda jen tak do těch 130 a samozřejmě svuj podíl má ten chip předtím jsem se na takovou spotřebu dostal jen s hodně lehkou nohou. :lol:
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Dneska cesta Rozko? - Ostrava, 280 km, celkem podle předpisů, spotřeba 5,5 l/100 km 8)

Pozn: bez klimy
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Přes víkend Ml.Boleslav - Náchod - Rozko? - Náchod - Mladá Boleslav, cca 300 km, dle PP 5,2 l/100 km (podle předpisů) :)
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
libor
Návštěvník

Příspěvek od libor »

Jarou? píše:Dneska cesta Rozko? - Ostrava, 280 km, celkem podle předpisů, spotřeba 5,5 l/100 km 8)

Pozn: bez klimy
Tak to má? super já jsem jel zpátky vrchem přes ?umperk a spotřebu jsem měl 5,4l ale jel jsem dost rychle průměr byl něco kolem 80km/h
Fiat Grande punto 1,3Mjet90k sport červená exotika
Honza°
Štamgast

Příspěvek od Honza° »

První jízda 0-230km 40% dálnice (..německá :lol:, chvílemi o 20 víc ne? se mů?e u nás..), 50% okresky, 10% město za ú?asných 6.8l
GP 1.4 16V Dynamic 5D, šedá Chemical, 16"
lopryba
kolemjdoucí

Příspěvek od lopryba »

Zdravím. Mám také 1.2 spotřeba zatím 5,6-6,2 podle toho jak jezdím.Jezdím krátké vzdálenosti do 30km najeto mám zatím 1864km.Uvidím a? pojedu za měsíc do chorvatska sem hodně zvědav kolik bude papat.

GP 1.2 active fresch modrá new orleans
Haberas
kolemjdoucí

Příspěvek od Haberas »

V jakych rychlostech a otackach radite? ja si vcera vyzkousel ekonomickou jizdu _75 kilaku, 25 okresky, 25 dalnice,25 Praha, spotreba 5,1,ale vyuzival jsem kazdy sjezd na neutral,dalnice,max 120.Na plyn skoro neslapnuto:)Najeto zatim cca 2000km
Pri jake rychlosti ma to male ziznive 1,2/48 jet delsi trasu nejekonomicteji?:)
Naposledy upravil(a) Haberas dne pát kvě 23, 2008 12:45, celkem upraveno 1 x.
Juro
kolemjdoucí

Příspěvek od Juro »

Haberas píše:... vyuzival jsem kazdy sjezd na neutral...
Len upozornujem, ze moderne motory maju najnizsiu (nulovu) spotrebu, ked brzdis motorom, tj nie pri jazde z kopca na neutral, ale so zaradenym stupnom. Na neutrale to stale este nieco zerie...
Ak som to poplietol, opravte ma :)
GP 1.2 Dynamic 5D (2007), Bolero Red
Haberas
kolemjdoucí

Příspěvek od Haberas »

Juro píše:
Haberas píše:... vyuzival jsem kazdy sjezd na neutral...
Len upozornujem, ze moderne motory maju najnizsiu (nulovu) spotrebu, ked brzdis motorom, tj nie pri jazde z kopca na neutral, ale so zaradenym stupnom. Na neutrale to stale este nieco zerie...
Ak som to poplietol, opravte ma :)
no me to taky mate,ale ukazuje to tak palubni pocitac, kdyz je neutral zere 2,0, kdyz brzdi motorem tak taky 2,0 a ja nechci brzdit motorem:)to na to pak zase musim slapat, protoze zpomaluji:)
Teddy86
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teddy86 »

I kdyz palubni pocitac ukazuje nejakou spotrebu pri brzdeni motorem tak si myslim ze to nezere a nebo zere urcite min nez kdyz tam je neutral.
Obrázek
bastaj00
kolemjdoucí

Příspěvek od bastaj00 »

Teddy86 píše:I kdyz palubni pocitac ukazuje nejakou spotrebu pri brzdeni motorem tak si myslim ze to nezere a nebo zere urcite min nez kdyz tam je neutral.
Uz se to tu myslim resilo, je to chyba softwaru :) melo by to ukazovat 0,0...
Davids
Štamgast

Příspěvek od Davids »

Takze tet ja 100% mesto cca 3 km useky 8,6 l/100 km :D co vy na to? takhle najeto cca 500 km prumerna rychlost 33 km :)
Odpovědět