Závady a řešení problémů

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Jarou? píše:
Du?an píše:Chci se s Vámi podělit o záhadu, která mě potkala:

Po koupi AL disků jsem na ně nechal přehodit pneu a disky vyvá?it. Kdy? jsem jel po dálnici, tak se mi cca při 125 km/h začalo chvět řízení. Zajel jsem tedy do pneuservisu, kde zjistili, ?e PP kolo bylo hodně nevyvá?ené a LP trochu "rozhozené". Kola tedy vyvá?ili, nahodili na GP-čko. Dnes jsem jel podruhé po dálnici a stalo se mi znovu to samé. Zajel jsem tedy znovu do pneuservisu - LP kolo hodně nevyvá?ené, PP pouze trochu. Samolepící i nara?ená vyva?ovací tělíska byla na místě. Snad musí mít ?patnou tu vyva?ovačku, uvidíme v sobotu.
Co tak vyzkou?et jiný pneuservis? :wink: Ale je to zvlá?tní, rozvá?ená kola klepou tak kolem 70 - 100 km/h. V takové rychlosti (130) u? by to na volantu nemělo být poznat. Kolik gramů dělal ten zji?těný rozdíl???
Vyvá?ení kol jsem 2x reklamoval, potřetí jsem zajel do jiného pneuservisu a je to v pohodě.
Informace zejména pro Jarou?e: U jednoho kola předního a obou zadních byl rozdíl přes 20 gramů (co? prý je u? velmi ?patné).
Tak se chystám jim v tom původním pneuservise říct pár slov :)
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Du?ane, tak to jsou ?mejdi, ?e není co dodat. 20 gamů ti udělá pěkný bordel i na 13kovém kole a kde je 15. Neskuteční amatéři... :twisted:
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
libor
Návštěvník

Příspěvek od libor »

Minulý týden jsem zjistil ?e mi nejde klima a dneska jsem auto zavezl do servisu.Zjistili ?e tam je jen polovina náplně a je?tě ?patně zastrčený konektor ke kompresoru.Asi to bylo u? od koupě auta a někdo to prostě neskontrolovoval kdy? to prodával.
Fiat Grande punto 1,3Mjet90k sport červená exotika
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

libor píše:Minulý týden jsem zjistil ?e mi nejde klima a dneska jsem auto zavezl do servisu.Zjistili ?e tam je jen polovina náplně a je?tě ?patně zastrčený konektor ke kompresoru.Asi to bylo u? od koupě auta a někdo to prostě neskontrolovoval kdy? to prodával.
Tak to je dobrá zpráva. Doplní klimu a bude pohoda. Je?tě ?e to třeba nebyl vadný kompresor. Tím pádem se v tom nemusí skoro vůbec hrabat :wink:
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
libor
Návštěvník

Příspěvek od libor »

Jarou? píše:
libor píše:Minulý týden jsem zjistil ?e mi nejde klima a dneska jsem auto zavezl do servisu.Zjistili ?e tam je jen polovina náplně a je?tě ?patně zastrčený konektor ke kompresoru.Asi to bylo u? od koupě auta a někdo to prostě neskontrolovoval kdy? to prodával.
Tak to je dobrá zpráva. Doplní klimu a bude pohoda. Je?tě ?e to třeba nebyl vadný kompresor. Tím pádem se v tom nemusí skoro vůbec hrabat :wink:
Jo je to dobrá zpráva.Ale na rozko? jsem se bez klimy dost potil
Fiat Grande punto 1,3Mjet90k sport červená exotika
Kedar
kolemjdoucí

Řízení a oprava

Příspěvek od Kedar »

Včera, při pomalé jízdě po nezpevněné cestě, se z předku mého GP 1.2 ozývalo hrozné soustavné klepání. Toto klepání se na autě občas projevovalo ji? od začátku, ale jak se nyní udělalo teplo, klepání z předku (asi od řízení) je intenzivněj?í a? děsivé a hlavně časté. Při najetých 24.000 km z toho jde doslova strach, ?e něco upadne. Reklamoval jsem to v záruce 5x, ale vyměnili mi pouze tyč řízení a stabilizátory a stále tvrdili, ?e je v?e v pořádku. Nyní mám necelé 2 měsíce po konci záruky a chtěl bych to nějak ře?it. Zkuste poradit (ne?lo by to ře?it jako skrytá vada?).
Teddy86
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teddy86 »

No na skryte vady je prave zaruky ty 2 roky co je ze zakona. No jedine co mne napada je ze na kazdou provedenou opravu se vstahuje taky zaruka ovsem jak dlouho trva to ted nevim. Skus to na ne v servisu ze uz ti to delali 5x a ze se ti to porad vraci a ukaz jim ty papiry z tech oprav. Jinak nevim. Preji hodne stesti
Obrázek
Davids
Štamgast

Re: Řízení a oprava

Příspěvek od Davids »

Kedar píše:Včera, při pomalé jízdě po nezpevněné cestě, se z předku mého GP 1.2 ozývalo hrozné soustavné klepání. Toto klepání se na autě občas projevovalo ji? od začátku, ale jak se nyní udělalo teplo, klepání z předku (asi od řízení) je intenzivněj?í a? děsivé a hlavně časté. Při najetých 24.000 km z toho jde doslova strach, ?e něco upadne. Reklamoval jsem to v záruce 5x, ale vyměnili mi pouze tyč řízení a stabilizátory a stále tvrdili, ?e je v?e v pořádku. Nyní mám necelé 2 měsíce po konci záruky a chtěl bych to nějak ře?it. Zkuste poradit (ne?lo by to ře?it jako skrytá vada?).
Zda se mi, ze zaruka na provadene opravy je 6 mesicu, takze pokud se do toho vlezes, meli by tvou reklamaci prijmout, ale rikam nevim to jiste
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

Pokud Ti to dělali pětkrát a pořád to má? to samé, zkusil bych jim to tak něják nadnést. V podstatě pokud do určité doby závadu neostraní, mů?e? po?adovat vrácení peněz obratem za vrácené zboří. Jen?e...záruka ji? skončila, teď u? to je jen na domluvě, nebo reklamaci práce. Nebo jim nějákým způsobem dokázat, ?e namontované díly jsou vadné, na ty by měla také být záruka 2 roky!
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
Jirka
Profík

Příspěvek od Jirka »

Na práci je záruka pul roku,ale na pou?itý materiál je 2roky.
Mě v záruce měnili komplet celý řízení včetně tyče volantu,ale moc se jim nechtělo musel jsem je k tomu dotlačit,ale ted je po bouchání.
A? kdy? jsem jim ukázal konkrétní místa kde to má vule a řek ?e taky spravuju auta tak to udělali .
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
VAPROKO
kolemjdoucí

Dotaz výměna rozvodového řemene

Příspěvek od VAPROKO »

Mohu se prosím zeptat.nemám kní?ku s návodem k obsluze a chci se zeptat,kdy se mění rozvodový řemen u Fiatu Grande Punto 1.2 r.v. duben 2006,8 ventil a zda se rovnou mění i napínací kladka???
Po kolika kilometrech se mění.Auto mám sice krátkou dobu,ale mám najeto 120 000 km.
Děkuji za informaci

Prokop V
Teddy86
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teddy86 »

No ja myslim ze pokud neni vymeneny tak mas nejvyssi cas to udelat. A jestli i kladku tak asi jo. Jistota je jistota.
Obrázek
Dušan
PR Manažer

Re: Dotaz výměna rozvodového řemene

Příspěvek od Dušan »

VAPROKO píše:Mohu se prosím zeptat.nemám kní?ku s návodem k obsluze a chci se zeptat,kdy se mění rozvodový řemen u Fiatu Grande Punto 1.2 r.v. duben 2006,8 ventil a zda se rovnou mění i napínací kladka???
Po kolika kilometrech se mění.Auto mám sice krátkou dobu,ale mám najeto 120 000 km.
Děkuji za informaci
Prokop V
V plánu údr?by pí?í, ?e se výměna rozvodového řemene provádí po 120 000 km, nebo bez ohledu na kilometrický proběh ka?dé 4 roky v případě provozování vozidla za ztí?ených podmínek, jinak ka?dých 5 let. O kladce nepí?í nic, ale myslím, ?e se to mění komplet (nebo ne?).
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Mira
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz výměna rozvodového řemene

Příspěvek od Mira »

Du?an píše:
VAPROKO píše:Mohu se prosím zeptat.nemám kní?ku s návodem k obsluze a chci se zeptat,kdy se mění rozvodový řemen u Fiatu Grande Punto 1.2 r.v. duben 2006,8 ventil a zda se rovnou mění i napínací kladka???
Děkuji za informaci
Prokop V
V plánu údr?by pí?í, ?e se výměna rozvodového řemene provádí po 120 000 km, nebo bez ohledu na kilometrický proběh ka?dé 4 roky v případě provozování vozidla za ztí?ených podmínek, jinak ka?dých 5 let. O kladce nepí?í nic, ale myslím, ?e se to mění komplet (nebo ne?).
No u 1,2 8V a 1,4 8V není řemen ale řetěz......
GP 1,4 8V Dynamic, černá Crossover,ků?e Elegant
VAPROKO
kolemjdoucí

Dotaz

Příspěvek od VAPROKO »

Děkuji necham to udělat
Odpovědět