Spotřeba benzínu nebo nafty
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
pridam sa opätovne aj ja: po prekročeni 20tis km, mi isla spotreba hodne dole, teraz nemam problem ist v poho okolo 6,2-6,5, a je jedno či to je v meste alebo dialnica. Konecne mi to spadlo zo 7 - 7,5. Alebo som sa stým konečne naučil jazdi? ? 

Bravo 1,6 MultiJet, 105 sivých koníkov, Dynamic, Sivá digital- perle?ová
Opel Corsa C, 1,0 12v
odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
Opel Corsa C, 1,0 12v
-
- VIP uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám najeto 5000km a je?tě se mi s tím nad 7l/100km nepovedlo zajet. Asi má? tě?kou nohupopo píše:pridam sa opätovne aj ja: po prekročeni 20tis km, mi isla spotreba hodne dole, teraz nemam problem ist v poho okolo 6,2-6,5, a je jedno či to je v meste alebo dialnica. Konecne mi to spadlo zo 7 - 7,5. Alebo som sa stým konečne naučil jazdi? ?

-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
No mozno to bude aj nohou, ale ked ten 16ventil furt zvádza k dynamickej jazde, a clovek sa len ?a?ko ovláda - tí čo ho majú, vedia o čom hovorimMárty píše:Já mám najeto 5000km a je?tě se mi s tím nad 7l/100km nepovedlo zajet. Asi má? tě?kou nohupopo píše:pridam sa opätovne aj ja: po prekročeni 20tis km, mi isla spotreba hodne dole, teraz nemam problem ist v poho okolo 6,2-6,5, a je jedno či to je v meste alebo dialnica. Konecne mi to spadlo zo 7 - 7,5. Alebo som sa stým konečne naučil jazdi? ?

Opel Corsa C, 1,0 12v
Opel Corsa C, 1,0 12v
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Popo v klidu, já mám na GP Sport 1.4 16V taky dlouhodobou spotřebu kolem 7 l na 100, ale co teda mů?u velmi potvrdit je, ?e po hranici 10 000 km motor o?il, ale ne nějak nepatrně, ale dost razantně, předjí?dění na 4 velmi dobré a kopnu-li tam za tři, tak to je u? vynikající. Hlavní je u 16V nebát se podřazovat 

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
GP Sport 1.4 16V
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
no toho podraďovania sa absolutne nebojim, skôr ho dos? často vyu?ívam - hlavne pri predbiehaní, a ked sa zabudnem tak ma skrotí a? obmedzovač, napr. ked idem 100km/h a potrebujem obieha? tak tam kludne dám za 3 a ?ahám to a? do 120km/h čo je cca 6000otáčok
Opel Corsa C, 1,0 12v
Opel Corsa C, 1,0 12v
Mozem konstatovat ze v tieto dni jazdim ustalenou rychlostou 90km a PP mi ukazuje 4.4az 4.8. Motor sice so zabehnutim [ma cez 30tisic] nejako neozil skor zacal byt hlucny ako kosacka. A mozno pruznejsi.
Ale spotreba klesla asi o 0.5litra [z tych 4.9 na 4.4]
Obiehanie je stale adrenalin, a su situacie ked proste neobehnem ani keby som neviem ako chcel. Napriklad v stupani.
Cize auto je super na spotrebu. Myslim ze 150k TJET v Bravo bude ine cafe
Ale spotreba klesla asi o 0.5litra [z tych 4.9 na 4.4]
Obiehanie je stale adrenalin, a su situacie ked proste neobehnem ani keby som neviem ako chcel. Napriklad v stupani.
Cize auto je super na spotrebu. Myslim ze 150k TJET v Bravo bude ine cafe

popo no to by som chcel videtpopo píše:no toho podraďovania sa absolutne nebojim, skôr ho dos? často vyu?ívam - hlavne pri predbiehaní, a ked sa zabudnem tak ma skrotí a? obmedzovač, napr. ked idem 100km/h a potrebujem obieha? tak tam kludne dám za 3 a ?ahám to a? do 120km/h čo je cca 6000otáčok

pri 100vke zaradis 3ku a ides obiehat?
Spojka ta este neposlala kdesi?Radis s medziplynom?
Asi si myslel ze tam trojku nechas a potiahnes do obmedzovaca,nie ?
Tak ja mam 23 tkm a spotreba mi ciastocne klesla. Poslednu nadrz mam za 6,9l, predtym som mal 7,2 pricom som dost vyuzival klimu a raz som skusal v tomto tankovani merat maximalku. Uvadzam spotreby vypocitane pri tankovani, lebo PP pise minimalne o 0,5l menej. Vzdy si hovorim, ze idem jazdit ekorally, ale nakoniec sa vzdy uchylim k vyuzivaniu vykonoveho potencialu. Jazdil som inac vacsinu (70%) mimo mesto (100-120), zbytok mesto.
P.S. meral som aj zrychlenie z 0-100. Ste zvedavi kolko?
P.S. meral som aj zrychlenie z 0-100. Ste zvedavi kolko?

-
- Štamgast
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tomko: Palubní počítač je opravdu o 0,5 l na 100 km optimističtěj?í, potvrzuji
moje spotřeba vychází dle reálného tankování a programu GasUploader na PDA a je přesně jak pí?e?, s klimou, klidně přes 7 l
jinak kdo má tu ekorelí vydret, kdy? ten motor teď tak krásně jede
ad zrychlení: kolik?
moje spotřeba vychází dle reálného tankování a programu GasUploader na PDA a je přesně jak pí?e?, s klimou, klidně přes 7 l
jinak kdo má tu ekorelí vydret, kdy? ten motor teď tak krásně jede

ad zrychlení: kolik?

GP Sport 1.4 16V
GP Sport 1.4 16V
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
irone, si spočítej rozdíl v ceně, rozdíl ve spotřebě a vyjde ti, kdy by se ti to vyplatiloironlionzion píše:Ladin píše:Zdravím mam najazdených takmer 16 tisíc km a zatiaž mi vychádza priemerna spotreba na posledných 1200km 4.7 litra. Mam 1.3Mjet 90koní.to bych bral

GP Sport 1.4 16V
GP Sport 1.4 16V
-
- Štamgast
jj, já jsem spokojený i se spotřebou kolem 6 litrů, oproti HTP co jsem měl je to lep?í ... BTW já tím multijetem jezdil a zdál se mi velice dobrý i výkonově, oproti třeba 1,4 TDi je to nesrovnatelně lep?í hlavně v kultivovanosti chodu ...Honzus píše:irone, si spočítej rozdíl v ceně, rozdíl ve spotřebě a vyjde ti, kdy by se ti to vyplatiloironlionzion píše:Ladin píše:Zdravím mam najazdených takmer 16 tisíc km a zatiaž mi vychádza priemerna spotreba na posledných 1200km 4.7 litra. Mam 1.3Mjet 90koní.to bych bral
jinak 90 k multijet jede hezky, zpočátku jsem si myslel, ?e líp ne? moje 1.4 16V, ale ta se mrcha rozjezdila tak, ?e u? si to po projetí s Mjetem nemyslím
, navíc jak je 1.3 MJET pod 2000 otáčkami, je absolutně, ale absolutně mrtvý......
... jen ta cena, pro mne je MJ jak říká? moc nevýhodný na pořízení. I kdy? najedu 35000 km ročně ...
GP 3d 1,2 Dynamic