Bixenony

Vše okolo elektropříslušenství, radia, světel, atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Davids
Štamgast

Příspěvek od Davids »

Colin píše:Nemáte někdo z těch, co mají na GP xenony foto, jak vám to svítí v noci do dálky, abych měl s čím porovnat ty moje?

Nechce se mi pořád lítat do Fiatu, aby mi to ?telovali, jsem tam častěji jak doma :)
tet na to nemam cas ani naladu, ale o vikendu ti to nafotim ale stejne se mi zda, ze ty moje sviti tak 5x vic :shock:
julo
Štamgast

Příspěvek od julo »

Neviem ako nakoniec toto téma xenony, bixenony a pod. skončilo lebo som tomu nevenoval vežkú pozornos?, ale včera som si v servise v?imol ?e majú origo na GP angel eyes (e?te aj tak mali napísané). Boli pekné. Predpokladám ?e asi jedno stálo cca 8000 SK. Len nefiem či je to také jednoduché ?e len sa vymontuje to staré a zapojí a nastaví nové. Keby mal nieko zájem tak si skočte do Auto VMV Ko?ice. Majú ho vystavené medzi náhradnými dielmi.
Grande Punto 1.2 8V 5dv Dynamic, červená exotika
Colin
Štamgast

Příspěvek od Colin »

To asi nebudou originál Fiat. To by se přeci o tom vedělo, nikde jsem o tom nic nečetl ani neviděl. Mů?ou mít koupený zvlá?? a jen si je dali na auto. Ty světla tam jdou dát a i udělat dodatečně naklápění, ale musí se rozříznout původní, vyndat motůrek zas rozříznout (nebo jinak rozebrat) a namontovat a zapojit.

p.s. jdou tam rad?i napsat :)
julo
Štamgast

Příspěvek od julo »

Mů?ou mít koupený zvlá?? a jen si je dali na auto.
Neboli na aute ale vo výklade vystavené na predaj medzi ostatnými náhradnými dielmi.
julo
Štamgast

Příspěvek od julo »

V pondelok sa ich skúsim na to spýta? ?e ako to je. Keď nezabudnem, lebo ten nemec je sviňa :D .
Colin
Štamgast

Příspěvek od Colin »

julo píše:
Mů?ou mít koupený zvlá?? a jen si je dali na auto.
Neboli na aute ale vo výklade vystavené na predaj medzi ostatnými náhradnými dielmi.
U? jsem jim před chvilkou psal. Akorát jsem si teda myslel, ?e to mají na autě, ale tak snad to pochopí. Jestli se tam na to pojede? podívat, tak se hlavně zeptej, jestli to má v sobě u? motorek pro naklápění vý?ký světel a cenu.
julo
Štamgast

Příspěvek od julo »

OK zistím ti to.
Colin
Štamgast

Příspěvek od Colin »

Tak nevím, jestli nemám sundat xenony z auta? :? Zdá se mi, ?e mi svití kousek před auto, ale nijak moc do dálky (snad na krat?í vzdálenost, ne? normální halogeny). Pokud bych je se?teloval vý?, tak bych určitě oslňoval, u? takhle mi brácha říkal, ?e kdy? jedu za ním, tak to stra?ně ?ajní. No je vidě?, ?e ty xenony opravdu na GP dělaný nejsou.

Co ostatní, kteří mají namontováno, svítí vám to do dálky a neoslňujete? Neproblikávají vás ostatní?

Nechtěl by někdo udělat nějakou fotku, jak moc mu to v noci svítí do dálky? Byl bych vděčnej.
GP 1.4 8v Emotion - angel eyes pryč, xenony pryč, spodní mří?ka masky od MS Desing rozbitá od Fiatu, ... proč já to jen kupoval, mohl jsem u?etřit takových peněz.
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Se nediv, je to pořád ze stejné paraboly a pokud mo?no, tak i ta výbojka má podobnou ohniskovou vzdálenost. Jiná je jen barva a intenzita světla výbojky, oproti klasické H4. :wink:
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Colin
Štamgast

Příspěvek od Colin »

Pravděpodbně jsem musel být v nějakém deliriu, ?e jsem to na auto dal nebo nevím :) Mě nedo?lo to, ?e abych tolik neoslňoval, tak se ta světla budou muset se?telovat ni?, ne? s normálníma halogenama (stejně s nima víc oslňuju). Auto svítí pěkně, ale k čemu mi to pomů?e, kdy? svítí na krat?í vzdálenost, ne? kdybych tam měl halogeny (no mohl bych je se?telovat vý?,ale to by protijedoucí museli mít sluneční brýle i v noci) :) Asi to sundám, případně počkám, a? odejde výbojka, a? si jich je?tě tro?ku u?iju. Jako dal?í mo?nost je nechat do světel zabudovat čočku, ale nějak si nejsem jistej, jestli do toho jít.

p.s.: mě to při?lo jako dobrej nápad, kdy? jsem tu četl, jak to super svítí a ?e neoslňují ostatní řidíče. Asi ka?dý máme jiný paraboly :)

Trochu Off topic - u? mám konečně zapsaný ty moje elektrony do velkýho TP, po víc jak roce celkem úspěch :)
GP 1.4 8v Emotion - angel eyes pryč, xenony pryč, spodní mří?ka masky od MS Desing rozbitá od Fiatu, ... proč já to jen kupoval, mohl jsem u?etřit takových peněz.
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

To Colin: mo?ná, ?e není výbojka jako výbojka, některé mají třeba ohniskovou vzdálenost men?í ne? H4 a některé vět?í. Zále?í na výrobci. Z vlastní zku?enosti vím, ?e sta?í 1-2 mm rozdílu v podélné ose (vlákno - parabola) a světlo svítí naprosto jinak a jinam. Podařilo se mi kdysi koupit zmetek H4 a nějakou dobu jsem pátral, proč to svítí naprosto jinde ne? druhé světlo.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
carlos
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carlos »

to ja ty svoje muzu jen chvalit. vubec neoslnuji a nastaveny je mam na stejnou vzdalenost jako sem mel s halogenama. je videt 100x lip a auto vypada 200x lip :D 8)
bílej 1.9Mjet Sport, 3dv
Jirka
Profík

Příspěvek od Jirka »

carlos píše:to ja ty svoje muzu jen chvalit. vubec neoslnuji a nastaveny je mam na stejnou vzdalenost jako sem mel s halogenama. je videt 100x lip a auto vypada 200x lip :D 8)
Od jakého jsou výrobce? asi i na tom bude dost zále?et.
Jirka, 1,3 JTD 90PS 6speed azurová psychedelic
Pepa B.
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa B. »

carlos píše:to ja ty svoje muzu jen chvalit. vubec neoslnuji a nastaveny je mam na stejnou vzdalenost jako sem mel s halogenama. je videt 100x lip a auto vypada 200x lip :D 8)
potvrzuju, důkladně jsme to s Carlosem porovnávali a je to nesrovnatelný - a ?e by mě oslňoval, kdy? jel za mnou nebo proti mě - toho jsem si taky nev?imnul :wink:
bývalé auto - Fiat Bravo 1.6 Mjet, Dynamic 2008 - Techno Grey

bývalé auto - Fiat Grande Punto 5D 1.2 Dynamic 2007 - Underground Grey
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

Xenonáři, mů?ete popsat, jak jsou xenony jako náhrada H4 zapojeny?
Není mi jasné, kdy? v klasické H4 svítí v?dy jedno či druhé vlákno, jak je to ře?eno u zapojení xenonů?
Museli jste nějak upravovat elektroinstalaci, či se to "jen nacvakalo" na původní?

http://e-shop.tuning-centrum.cz/news/?newsId=536
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Odpovědět