Závady a řešení problémů

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

kuta33 píše:Podobný problém jako Du?an jsem měl s F Uno, motor 1500, jednobodový vstřik. Samozřejmě, ?e motory se nedají srovnávat, ale projevovalo se to podobně.
Nejprve v zimě při studeném motoru ?patné rozjezdy, později i při zahřátém motoru při prudké akceleraci se motor jakoby zadusil, potom motor při rozjezdu ?kytal jako stará ?kodovka bez sytiče. Auto se zhor?ovalo postupně během cca jednoho roku. Prolezl jsem skoro celé auto, nakonec to bylo benzínové čerpadlo, dávalo asi třetinové mno?ství paliva. Tím Du?ana nechci stra?it, ale podíval bych se i na přívod paliva, filtr a sítko před palivovým čerpadlem.
Taky mo?nost, ale myslím, ?e kdyby byl nedostatečný tlak paliva v centrálním potrubí ke vstřikovačům, tak to ŘJ vyhodnotí jako chybu a uvnitř něco rozsvítí. Ka?dopádně filtr je součástí čerpadla, po cestě ke vstřikovací li?tě nic není. Rozhodně bych do toho nehrabal :-)
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

A ten filtr by měl mít nějáký obtok, ne, kdy?tak. Navíc by se asi rozsvítila kontrolka motoru, jak pí?e Jarou?.
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
popo
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo »

no tak?e cez w´end mi u? definitívne doslú?ila klučka na zadných dverách na strane ?oféra. Dvere z vonku neotvorím u? vôbec, a ked ich otvorím z vnútra, tak zase nejdú zavrie?, proste nezacvakáva zámok. Tresnem dverami a oni sa len krepo odrazia a ostávajú otvorené: Zavrie? ich viem len pridr?aním a zamknutím celého auta cez centrál. :( Som zvedavý čo bude tento ?pás stá?, asi dám u? vymeni? celý mechanizmus. :x
Bravo 1,6 MultiJet, 105 sivých koníkov, Dynamic, Sivá digital- perle?ová

Opel Corsa C, 1,0 12v

odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
kubenko
PLYNAŘ
PLYNAŘ

Příspěvek od kubenko »

no tak vela stastia, a uz si neni v zaruke ? Ak nie, tak by som si to vybojoval, nakolko si urcite uz klucky reklamoval.
Fiat Bravo 1,6 mjet 120 k - Dynamic, biela (155 000 km)
Fiat Grande Punto 1.4 16V - Dynamic, tmavomodra r.v. 2007 - predane
Fiat Bravo 1.4 T-Jet 120 k - Emotion, Maranelo Red r.v. 2008 - rozbite
popo
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo »

kubenko píše:no tak vela stastia, a uz si neni v zaruke ? Ak nie, tak by som si to vybojoval, nakolko si urcite uz klucky reklamoval.
yo, presne tak, zaruka skoncila 9/08, ale klučky mi robili u? asi 2-3 krát, to je jediné čo mi ostáva, len si to vybojova?, akurát riesim ze kde, lebo klučky mi robili v dvoch servisoch, asi pôjdem tam, kde ich robili viacej krát.

Opel Corsa C, 1,0 12v

Petr
Návštěvník

Příspěvek od Petr »

Dělali ti jenom servisní úpravu, co? bylo pouze nějaké vybrou?ení, aby klika měla del?í chod, nebo ti je úplně měnili? Já je měl nejprve dvakrát upravované a stále nechodily tak jaj měly. Těď je mám čerstvě vyměněné a je to OK, je?tě uvidím v létě, kdy kliky blbnuly nejvíce, ale myslím, ?e v?ichni komu kliky měnili psali, ?e u? je to OK. Na opravy bývala záruka půl roku, nevím jsetli to stále platí, mohl bys reklamovat provedení záruční opravy.
GP 1.2 Dynamic 2007 (?edá Revival, 5 dv.)
popo
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo »

Petr píše:Dělali ti jenom servisní úpravu, co? bylo pouze nějaké vybrou?ení, aby klika měla del?í chod, nebo ti je úplně měnili? Já je měl nejprve dvakrát upravované a stále nechodily tak jaj měly. Těď je mám čerstvě vyměněné a je to OK, je?tě uvidím v létě, kdy kliky blbnuly nejvíce, ale myslím, ?e v?ichni komu kliky měnili psali, ?e u? je to OK. Na opravy bývala záruka půl roku, nevím jsetli to stále platí, mohl bys reklamovat provedení záruční opravy.
raz mi robili len servisnú úpravu - vybrúsenie, a u? dvakrát to bolo v servise kvôli tomu ?e ne?li zavrie? dvere, ale mám pocit, ?e u? je dávno po uplynutí tej pol ročnej doby od poslednej opravy.

Opel Corsa C, 1,0 12v

Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Já to říkám pořád, zlaté 3D :-)
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
kubenko
PLYNAŘ
PLYNAŘ

Příspěvek od kubenko »

No mne opravovali klucky pred dobrym rokom a pol, ale niekde som cital, ze prislo z talianska nowe know-how, ako to spravit, aby to bolo na 100%. Tak som zvedavy kedy sa aj mne to uplne poserie. 16. marca mi konci zaruka :(
Fiat Bravo 1,6 mjet 120 k - Dynamic, biela (155 000 km)
Fiat Grande Punto 1.4 16V - Dynamic, tmavomodra r.v. 2007 - predane
Fiat Bravo 1.4 T-Jet 120 k - Emotion, Maranelo Red r.v. 2008 - rozbite
Petr
Návštěvník

Příspěvek od Petr »

To Kubenko: Jestli ti blbnou, tak tam jeď znovu, je?tě před koncem záruky, měli by ti je vyměnit, mě je upravovali dvakrát, proto?e jsem změnil servis (správně je ale měli hned napodruhé vyměnit), ve třetím servisu u? je vyměnili.
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

popo píše:yo, presne tak, zaruka skoncila 9/08, ale klučky mi robili u? asi 2-3 krát, to je jediné čo mi ostáva, len si to vybojova?, akurát riesim ze kde, lebo klučky mi robili v dvoch servisoch, asi pôjdem tam, kde ich robili viacej krát.
Přesto bych to zkusil zahrát na bezplatnou opravu, s tím, ?e u? jsi to několikrát reklamoval (půlroční záruka na provedení opravy)
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
lukasbc
kolemjdoucí

Příspěvek od lukasbc »

TAk nějak se děsím jak to tu čtu o klice zadních dveří za ?oférem.Jaká je pravděpodobnost,?e moje GP vyrobené v srpnu 08 bude mít ji? tento problém vyře?en? :? :shock:
Velký Pun?a 1,2 Dynamic
Petr
Návštěvník

Příspěvek od Petr »

Myslím, ?e velká, nebo? při garančce v 05/2008 mi říkali, ?e pokud nepomů?e úprava starých klik, tak je vymění za nové, konstrukčně změněné. Předpokládám, ?e nové kliky montují i do později vyrobených vozů.
tirosk
Návštěvník

Příspěvek od tirosk »

vraj na to maju pracovny postup od vyrobcu. vraj maju vyrezat trocha plastu niekde pre klucke aby sa to lepsie otvaralo, dnes mi to robili v servise v ramci zaruky a uz je to OK, ako to neviem nebol som pri tom
Grande Punto 1.3 MultiJet 16v 75k Dynamic, čierna met. , 5dv., rok vyroby 2007
Petr
Návštěvník

Příspěvek od Petr »

Právě toto vyřezávání, nebo vybru?ování mi také dělali, pak má mít klika del?í chod a fungovat, mně to ale stále nefungovalo správně, mo?ná zále?í i na ?ikovnosti provádějícího mechanika.
Odpovědět