Pajan píše:Díky v?em. Celé vlákno o spotřebě jsem si samozřejmě pročetl, chtěl jsem spí?e zjistit, jestli majitelům motoru 1,2, kteří zde psali třeba minulý rok a měli vůz chvíli, jak jsou na tom se spotřebou ted po xxxxxkilometrech.Jinak Teddy-při předjí?dění jsem samozřejmě podředil a? na 3.
spotřeba od nového mi klesla asi o 0,5 litru (teď mám najeto 5555km )
Pepův nájezd není berná mince, on to má pořád v záběhu
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Pajan píše:Díky v?em. Celé vlákno o spotřebě jsem si samozřejmě pročetl, chtěl jsem spí?e zjistit, jestli majitelům motoru 1,2, kteří zde psali třeba minulý rok a měli vůz chvíli, jak jsou na tom se spotřebou ted po xxxxxkilometrech.Jinak Teddy-při předjí?dění jsem samozřejmě podředil a? na 3.
spotřeba od nového mi klesla asi o 0,5 litru (teď mám najeto 5555km )
Pepův nájezd není berná mince, on to má pořád v záběhu
bývalé auto - Fiat Bravo 1.6 Mjet, Dynamic 2008 - Techno Grey
bývalé auto - Fiat Grande Punto 5D 1.2 Dynamic 2007 - Underground Grey
Teddy86 píše:No ja mam 1.2 a dneska jsem to trosku prohnal protoze jsem spechal a spotreba jeste klesla z 6,3 na 6,2 a to jsem jel tak v prumeru 120 - 130 otacky kolem 4-tisic.
Zdravím v?echny fanou?ky Puntíka grande. Zrovna ho mám kupovat. tedy 5dvéř 1,2. Dneska jsem absolvoval zku?ební jízdu, abych si vyzkou?el jestli zvládnu přechod ze 115koníků na slab?í motůrek.Jeliko? jsem kdysi vlastnil punto 1generace 1,1, celkem jsem tu?il o co jde. Po malém městě jízda svi?ná, v kopcích strácí, to jsem čekal, ale předjet v 80km-h stejně rychle jedoucí vůz bylo mooc tě?ké. No co, vcelku jsem spokojený. Chlapi, jak je to s tou spotřebou, paní co s tím přijela měla spotřebu 7,7l , to mi bylo divné. Nevynulovala počítač, tak?e během mé jízdy jsem jí spotřebu upravil na 7,5.V?dy? to je stra?ně moc, jezdím za 7l se 115koníky.Auto mělo najeto jen kolem 900km.
No kdyz chces nekoho predjet tak musis podradit nekdy z 5 i na 3 a pak to jde. Motor taha nejlip mezi 3 - 4tisici otackami. Uz jsem si zvyhl. Jezdil jsem v laguna 1.8 16v 110HP a ted mam tohle. Do kopce to chce taky tocit. Ale spotreba je dobra. Mam prumer 6,5l. U Laguny to bylo porad 8 a to jsem mohl jet pomalu jak jsem chtel a zralo to porad stejne. Nevim jak tam dosahla spotreby 7,7 to musela porad stat na krizovkach jinak nevim. I v meste mi to netoupne nad 6,5l. Jsem spokojen.
Já mám 1.4 8v a průměr za 25tis. kilometrů mám 7,9l, tak?e těch 7,7l klidně u 1,2 mů?e být. A nejezdím pořád tak, ?e bych měl nohu na podlaze. Jezdím tak 1/2 na 1/2, jednou podle předpisů, podrůhý zas co to dá
Já si spotřebu neeviduju ani dlouhodobě nepočítám. Mimo město jsem schopný jet podle PP za 5,3 - 5,8 l/100 km, kdy? PP vynuluju a jedu po dálnici 130 - 140 km/h, spotřeba od 7 do 7,5 l/100 km.
Co se týká spotřeby nového auta a nyní po 30 tis. km, podle PP je to pořád stejné, ?ádný pokles jsem nezaznamenal.
Styl jízdy normální (ani pomalu, ani ne závodně), PP mám při jízdě nastavený na ukazování okam?ité spotřeby, povoluji nohu do té doby, ani? by bylo důsledkem sní?ení rychlosti, prostě PP mi slou?í jako ekonoměr. Samozřejmě, ?e na to v určitých situacích dovedu i ?lápnout.
Renault Captur 130 HP Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
Tak u? ho mám.GP 1.2 5dv.Dynamic modrá New Orleans,interiér modrý inox.Včera po noční ?ichtě jsem ho zakoupil a je to. . Jízdní vlastnosti po 200km super. Spotřeba 6,8l jeto podle okam?ité spotřeby, 6,6l jeté podle ucha.Zatím se jen očicháváme
Naposledy upravil(a) Pajan dne ned dub 13, 2008 13:41, celkem upraveno 1 x.
Dnes jsem jel sám trasu Ml.Boleslav - Trutnov a zpět (najeto cca 200 km), ?ádné velké blbnutí, plynulá jízda, v obci 50 - 60 km/h, mimo obec 90 - 110 km/h - výsledná spotřeba dle PP 5,1 l/100 km
Renault Captur 130 HP Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
cesta do Itálie najeto 1200km spotřeba poddle PP 7,6;80%dálnice 20% italsko?výcarské horské cesty (tro?ku jsem si zajel)
cesta zpět najeto 980 km spotřeba podle PP 6,2;85% dálnice
zatí?ení GP:4 osoby,narvany kufr věcima a? po strop,na stře?e rakev tak té? narvaná k prasknutí
Fiat GP 1,4 16v 95k Star-jet sport 3.d r.v.2007Caribbean Orange
Je?tě poznámku ke spotřebě - 3 lidé a plno zavazadel :
1. Bystřice n/O - Bonn
1103 km, průměrná rychlost 97km/h, doba jízdy 11:20 hod,
průměrná spotřeba 6,8 l/100km
2. Bonn - Bystřice n/O
1100 km, průměrná rychlost 108 km/h, doba jízdy 10:09 hod,
průměrná spotřeba 7,1 l/100km
rychlost v Německu bě?ně 160 - 180 km/h
. . . a auto ?lapalo jako hodinky, jízda jedna velká radost
Fiat Grande Punto 1.4 16V Starjet Dynamic Magnetico Blu
Bě?ná spotřeba okolo komína 6.2 - 6.4l. Včera Ostrava-Brno tam 6,2 zapátky 6,6l, asi je to víc dokopce , ale hlavně jsem mu tro?ku ?lápl na krk.150km-h umí, to je pro mě stejně zbytečná rychlost, ale chtěl jsem to vyzkou?et. Vypadalo to ?e je?tě chce.Tak jsem si alespoň sám pro sebe vyvrátil recenzi,kterou jsem četl v nějakém auto magazínu ,?e prý motory 1.2 jsou naprosto nevhodné na dálnici a ?e kdy? chce člověk tro?ku dr?et krok , tak je spotřeba okolo devíti litrů, blbost. Hezky jsem se povozil, u? se tě?ím v létě do chorvatska.
GP 1.2 DYNAMIC 5dv. Modrá New Orleans, int.modrý inox. (Borůvka)