Spotřeba oleje

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
micheo

Re: Odhlučnění motoru

Příspěvek od micheo »

Prohlídl sem motor a kapaliny a zjistil sem že na kontrolní rysce od oleje není žádnej olej.... sem netušil že by se z motoru mohl olej jen tak vytratit, ale chlap ze servisu fiat mi řekl že je to po 20 000km možné, tak už mám objednáno 5L za 1500kč :-( ....problém z hučením motoru snad vyřešen to se dovím až příjde olej ale hlavně že sem nezadřel motor :( žádná kontrolka mi ani nesvítí..
Zdenda
Abarthář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda »

Kontrolka začne svítit, většinou když u je pozdě :( Náplň i s filtrem je 2,6 l tak proč jsi objednal 5l. :shock:
AprГЁs les processus d'extraction, la teneur en sildГ©nafil a Г©tГ© dГ©terminГ©e en utilisant l'efficacitГ© liquide haute performance du mГ©dicament mais Г©galement h aprГЁs dans ces articles publiГ©s rГ©fГ©rences 8 18.
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

ja tiez objednavam 5l problem s olejom uz mam ... fuha... olej tecie okolo ojnice, cez poloosy (samozrejme ten s prevodovky na to ale davajte pozor)dalej to tecie cez viko ventilou, olejovy snimac prepustal a este niekde ale neviem zistit kde ale mam zleho tusaka ze cez tesnenie okolo hlavy.... takze nic noveho a keby ste si vsetci kukli na svoje motory s boku alebo zo spodu urcite dam najdete nieco olejove...
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
micheo

Příspěvek od micheo »

Zdenda píše:Kontrolka začne svítit, většinou když u je pozdě :( Náplň i s filtrem je 2,6 l tak proč jsi objednal 5l. :shock:
protože 3L balení neprodávaj, tak sem koupil 5L abych mohl dolejt kdyby zase zmizel a zbytek tam naleju při příští výměně oleje.. koupil sem tenhle olej (doporučen přímo Fiatem) http://www.olejmarket.cz/olejmarket/esh ... y-5W-40-5l a filtr http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... Sfw+BG9Y8=
micheo

Příspěvek od micheo »

1nekros1 píše:ja tiez objednavam 5l problem s olejom uz mam ... fuha... olej tecie okolo ojnice, cez poloosy (samozrejme ten s prevodovky na to ale davajte pozor)dalej to tecie cez viko ventilou, olejovy snimac prepustal a este niekde ale neviem zistit kde ale mam zleho tusaka ze cez tesnenie okolo hlavy.... takze nic noveho a keby ste si vsetci kukli na svoje motory s boku alebo zo spodu urcite dam najdete nieco olejove...

Já sem auto koupil tedkon s 39000km a olej byl měněn při 19000km. motor sem prohlížel a nikde nic nekape ani nic není od oleje tak sem se na to ptal ve fiatu a řekl mi že je to po 20000km možné že zmizel.
Maco
kolemjdoucí

Re: Spotřeba oleje

Příspěvek od Maco »

Ahoj, Fiat doporučuje do Punta olej specifikace 5W-40 ACEA C3, oleje Selenia jsou zbytečně předražené, proto raději kupuji levnější, které splní požadovanou specifikaci např. Castrol Magnatec 5W-40 C3 za 136kč/l http://www.eshop-car.cz/cz-detail-41689 ... 3-1-l.html

Jinak co se týče té spotřeby oleje, pokud Ti chybělo třebas jen 0,5l tak budiž, ale pokud většina náplně (což bude pravděpodobnější pokud motor už hučel) tak se vykašli na kupování drahého oleje a auto radši vrať... protože už můžeš mít vydřené kroužky apod. a motor Ti bude žrát olej dál... :(
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

Jasneeeeeeee taketo naivky mam rad a hlavne ked este pocuvaju keci podobnych ako AAA auto.v motori sa straca bezne olej len tak lusknutim prsta.
Inak aj uviest motor si mohol.
Asi tak ako vravi maco , naco to dalej rozoberat
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
jeník1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeník1 »

Maco píše:Ahoj, Fiat doporučuje do Punta olej specifikace 5W-40 ACEA C3, oleje Selenia jsou zbytečně předražené, proto raději kupuji levnější, které splní požadovanou specifikaci např. Castrol Magnatec 5W-40 C3 za 136kč/l http://www.eshop-car.cz/cz-detail-41689 ... 3-1-l.html

Jinak co se týče té spotřeby oleje, pokud Ti chybělo třebas jen 0,5l tak budiž, ale pokud většina náplně (což bude pravděpodobnější pokud motor už hučel) tak se vykašli na kupování drahého oleje a auto radši vrať... protože už můžeš mít vydřené kroužky apod. a motor Ti bude žrát olej dál... :(
Tenhle olej je taky C3
http://maziva.heureka.cz/eni-i-sint-ms- ... e/#section
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
micheo

Příspěvek od micheo »

Včera sem vypustil zbytek oleje z motoru co tam zbyl a bylo ho cca 1l. olej sem si uz obednal v pondeli, tak uz to stornovat stejne nemuzu abych si koupil levnejsi. aspon ze ten olej tam vydrzi aspon dva roky
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

1 litr z původní náplně 2,6 l..., nechat hnít olej v autě 2 roky.... kup si šalinkartu a jezdi radši mastnou tyčí.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Maco
kolemjdoucí

Příspěvek od Maco »

micheo píše:Včera sem vypustil zbytek oleje z motoru co tam zbyl a bylo ho cca 1l. olej sem si uz obednal v pondeli, tak uz to stornovat stejne nemuzu abych si koupil levnejsi. aspon ze ten olej tam vydrzi aspon dva roky
Ahoj, pokud jsi tam měl jen 1 litr oleje a kdoví jak dlouho to takhle jezdilo tak máš zřejmě zaděláno na problémy :(
micheo

Příspěvek od micheo »

ahoj, tak už ten olej tam je přez měsíc a motor neřve a olej neutiká. Byl sem s tím i v servisu aby mi prohlídli motor a vše je v pořádku, takže mám štěstí a můžu jezdit :) ale ta 1.2 je hrozně líná a hrozně mě to štve... :(
Jarous1
Návštěvník

Příspěvek od Jarous1 »

No uvidíš časem...to že je motor slabší jsi přeci ale mohl poznat už při koupi.
jeník1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeník1 »

micheo píše:ahoj, tak už ten olej tam je přez měsíc a motor neřve a olej neutiká. Byl sem s tím i v servisu aby mi prohlídli motor a vše je v pořádku, takže mám štěstí a můžu jezdit :) ale ta 1.2 je hrozně líná a hrozně mě to štve... :(
kolik máš najeto? Já mám 44 tisíc a Punto 1,2 jezdí jako víno. Krátký převody mu dodávají slušnou dynamiku a spolu s plochou křivkou točivého momentu je motor návykový jako kdyby měl turbo. Jsem s tím motorem naprosto spokojen. Jen kdyby při vyšších otáčkách to tolik nežralo. :lol:
Grande Punto 1.2
Fiat Panda 1.1
Mara87
Štamgast

Příspěvek od Mara87 »

jeník1 píše:
micheo píše:ahoj, tak už ten olej tam je přez měsíc a motor neřve a olej neutiká. Byl sem s tím i v servisu aby mi prohlídli motor a vše je v pořádku, takže mám štěstí a můžu jezdit :) ale ta 1.2 je hrozně líná a hrozně mě to štve... :(
kolik máš najeto? Já mám 44 tisíc a Punto 1,2 jezdí jako víno. Krátký převody mu dodávají slušnou dynamiku a spolu s plochou křivkou točivého momentu je motor návykový jako kdyby měl turbo. Jsem s tím motorem naprosto spokojen. Jen kdyby při vyšších otáčkách to tolik nežralo. :lol:
Proto když jedu po daálnici (třeba 400km tak jezdím kolem 100km/h) aby to nežralo moc
Fiat Grande Punto 1,2i, r.v. 2008
Jezdím tak jak mi moje černá střela dovolí, někdy i rychleji!
Odpovědět