Spotřeba benzínu nebo nafty

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

1) to samé (má? pravdu spotřeba je nula)
2) taky (PC mi ukazuje a? od respektive do nějáké rychlosti, jinak ----)
3) ne.
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
Ladin
Návštěvník

Příspěvek od Ladin »

Pepa B. píše:..mám dotaz, co Vám ukazuje palubní počítač, kdy? třeba jedete z kopce se zařazenou 5kou, bez plynu, mělo by to jet za 0, je to tak? Mě to stále ukazuje 2L/100km. Jiná situace, stojíte na kři?ovatce, máte vyřazeno, neměl by počítač ukazovat cca 1,5L? Mě ukazuje nic, samé čárky, tedy ----. A poslední věc, kdy? dojí?díte ke kři?ovatce se zařazenou rychlostí, zastavíte, vyřadíte, stane se Vám někdy, ?e PC ukazuje je?tě chvíli spotřebu jako by narůstala do cca 5L/100km, a? po chvíli to klesne na ---- ? :shock:
No pri jazde dole kopcom bez plynu mi to ukazuje tiez 2l/100km vsak motor zerie nieco aj ked nepridavas, na krizovatke mi to z aktualnej spotreby plynule klesa az na ---- .
Punto Grande, modrá metalíza, 1.3Mjet 90koní 6 rýchlostné.
Pepa B.
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa B. »

díky, tak?e tohle je v pohodě :)
bývalé auto - Fiat Bravo 1.6 Mjet, Dynamic 2008 - Techno Grey

bývalé auto - Fiat Grande Punto 5D 1.2 Dynamic 2007 - Underground Grey
radoel
Návštěvník

Příspěvek od radoel »

rovnako ako Ladin

O tej nule dole s kopca so zaradenou 5 ma presviedcal kamos s C3. Mne sa to nezda. Nejaka spotreba tam musi byt. Takze tie 2l su pre mna prijatelnejsie.
Fiat Grande Punto 5D 1.2 Active, farba: Azuro Psychedelic, SONY CDX-GT210
Obrázek
Pepa B.
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa B. »

radoel píše:rovnako ako Ladin

O tej nule dole s kopca so zaradenou 5 ma presviedcal kamos s C3. Mne sa to nezda. Nejaka spotreba tam musi byt. Takze tie 2l su pre mna prijatelnejsie.
..skutečně by to nemělo brát nic, mělo by se vypnout vstřikování..Navíc, ve firemním autě to pozoruju, na kři?ovatce na volnoběh cca 1L, z kopce br?dění motorem okam?itá spotřeba 0L ..

radoel
Návštěvník

Příspěvek od radoel »

takze motor ide naprazdno? nehadze iskry a tak?
Obrázek
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Pepa B. píše:

..skutečně by to nemělo brát nic, mělo by se vypnout vstřikování..Navíc, ve firemním autě to pozoruju, na kři?ovatce na volnoběh cca 1L, z kopce br?dění motorem okam?itá spotřeba 0L ..
Pepo klid, mě to ukazuje taky tak. Ten náběh spotřeby před vyta?ením kvaltu je asi dán snahou řídící jednotky o co nejni??í emise. Dělá mě to taky. A ty 2,0 l při br?dění motorem, asi to taky něco bere.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Pepa B.
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa B. »

Jarou? píše:
Pepa B. píše:

Pepo klid, mě to ukazuje taky tak. Ten náběh spotřeby před vyta?ením kvaltu je asi dán snahou řídící jednotky o co nejni??í emise. Dělá mě to taky. A ty 2,0 l při br?dění motorem, asi to taky něco bere.
OK, tak budu ve Fiatu reklamovat svoji tě?kou nohu :lol:

Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Ono si ta řídící jednotka někdy přidá otáčky sama, třeba pro zaji?tění potřebného napětí v palubní síti.
Barchetta 1.8 16V/130 CV
radoel
Návštěvník

Příspěvek od radoel »

Vlastne co a kde snima spotrebu? Je tam nejaka sonda alebo je to len elektronika - tlak pedalu
Obrázek
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

pokud se brzdí motorem je spotřeba rovna nule. RJ vypíná přívod paliva!
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Tommy píše:pokud se brzdí motorem je spotřeba rovna nule. RJ vypíná přívod paliva!
Zní to logicky, ale mě i jiným ukazuje 2,0 l/100 km :) Tobě ukazuje 0,0 nebo ---- jako u volnoběhu?
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Tommy
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy »

2,0, ale je to chyba firmwaru (softwaru) RJ, nebo jestli je to záměr Fiatu, nevím. Ale spotřeba je opravdu nula, poslední dobou se sna?ím brzdit motorem v?dy, při cestě do Chorvatska sem brzdil jen motorem (a? na pár situací, kdy? se nějáký Chorvat rozhodl předjí?dět přímo proti nám, ikdy? nebylo místo, kam bych mohl uhnout, byli to centimetry, co jsme se vyhli pardon za OT), proto taky ta spotřeba 6,6l/100km /s rakví na stře?e 5 lidí v autě a plný kufr/, dle PP.
rybart
kolemjdoucí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rybart »

Podle mého je tam 2,0 l/100 km pouze proto, ?e se u Fiatu nechtěli programovat s men?ími čísly. Nikdy to neukazuje pod 2,0 l. Proto?e i při jízdě z kopce stovkou s vyřazenou rychlostí to neukazuje méně i kdy? je spotřeba určitě men?í. Stejně to je pokrok od minulé generace punta. Tak PP ukazuje pouze průměrnou spotřebu a to je?tě obráceně - kilometrů na litr - na co? jsem si nikdy nezvykl. Také zbývající dojezd ukazuje staré punto pouze ne? se rozvítí kontrolka paliva. Pak nic, co? mů?e být a? 150km. U GP přestává dojezd ukazovat a? kdy? je méně ne? 50km. ?kodovka i VW ukazuje oboje do 0. Uf, na to, ?e nerad pí?u jsem se nějak rozepsal.
GP 1,4 57kW Emotion - Red Bolero
Punto II 1,2 59kW ELX Speedgear - Sv.modrá
Ford Mustang 3,8 142 kW
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

Třeba to snímá jenom nějaký "pohotovostní průtok" paliva, proto?e vstřikovací li?ta musí být za jízdy pořád pod tlakem. Otázkou je, ?e při br?dění motorem je vstřikování paliva úplně zastaveno, tak pokud v tom válci nemá co hořet a jenom lítá jiskra na svíčce, tak by to mělo být toté?, jako kdy? vypne? za jízdy zapalování. A to by vypadalo a jelo asi trochu jinak. Tak já bych mo?ná věřil, ?e to při 100 km nabr?děných motorem se?ere ty 2 litříky :)
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Odpovědět