Benzin alebo diesel?

Sekce týkající se tohoto vozu obecně

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
Macek
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek »

taky se připojuju k 1,4 16V, spotreba kombinace kolem 6 a dá se i za mín :wink: ...ikdy? s 1,3 16V se bude taky jezdit pěkně
GP 1,4 16V SPORT
Honzus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzus »

Macek píše:taky se připojuju k 1,4 16V, spotreba kombinace kolem 6 a dá se i za mín :wink: ...ikdy? s 1,3 16V se bude taky jezdit pěkně
Macku, ty jsi optimista :-) s 1.4 16V se jezdí tak kolem 7 l kombinace ;-) ale jinak mohu potvrdit, ?e po 20 000 km je to zcela jiný motor ne? na začátku z hlediska dynamiky.....
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...

Moto Guzzi Griso 850 Rosso

Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
benja
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benja »

tak tak... kombi kolem 7.litříků.. já osobně jezdím ted za 7.2,ale je třeba říct ?e nejezdím uplně jako kloboučník...... sice mám najetých zatím jen trapných (+-7800km),ale je to úplně jiné ne? na začátku.... myslím ?e to byl jarou? kdo psal.... ?e tuzemský koncern odpovídající motorizace se vzdaluje víc a víc(v zrdcátku...)
"Grande Punto Sport 1,4 16V 95 ponykoníků
"Nafta patří na pole,plyn do sporáku a baterka do vibratoru"
"Chcete pocítit mocný zátah dieselu? jezděte vlakem"
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoní?.....
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

ja by som si tiez bral bud tento 95 konovy motor alebo tjet a s tou spotrebou asi tak ze ked bol benziin drahy tak som maval spotrebuokolo 5,2-5,4 a teraz mam 6,8 a to mu uz riadnejsie davam papat. ked s tym jazdis na spotrebu ten motor zacne byt casom taky lenivy ale potom ho treba strasne dlho prehovarat na sviznu jazdu.
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
benja
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benja »

přesně tak... za doby kdy stal benzín přes třicet jsem také jezdil kolem ?esti... ov?em ted' je radost tankovat.... a s úsměvem na rtu...
"Grande Punto Sport 1,4 16V 95 ponykoníků
"Nafta patří na pole,plyn do sporáku a baterka do vibratoru"
"Chcete pocítit mocný zátah dieselu? jezděte vlakem"
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoní?.....
popo
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo »

1nekros1 píše:ja by som si tiez bral bud tento 95 konovy motor alebo tjet a s tou spotrebou asi tak ze ked bol benziin drahy tak som maval spotrebuokolo 5,2-5,4 a teraz mam 6,8 a to mu uz riadnejsie davam papat. ked s tym jazdis na spotrebu ten motor zacne byt casom taky lenivy ale potom ho treba strasne dlho prehovarat na sviznu jazdu.
plne s tebou súhlasím, aj čo sa týka čísiel
Bravo 1,6 MultiJet, 105 sivých koníkov, Dynamic, Sivá digital- perle?ová

Opel Corsa C, 1,0 12v

odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
Macek
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek »

optimista nejsem, ale já mám průměr 5,6 kdy? se mi chce tak nejdu přes 5 (:oops: )...pravda ?e s tím jezdím vylo?eně na spotřebu a je mo?né ?e to chcíplo, bohu?el to nemám s čím srovnat proto?e na zábavu mám pe?oo se 116kW a tomu se to jaksi nevyrovná ani kdyby foukal vítr do zad tak?e asi tak :)
GP 1,4 16V SPORT
tomisoft
kolemjdoucí

Příspěvek od tomisoft »

No, takze som si prestudoval vase odpovede + som trosku pohladal v starsich prispevkoch a musim povedat ze moja dilema je este vacsia ako ked som pisal tento prispevok :D
Jazdim denne do prace cca 60km hore dole priemernou rychlostou cca 70km/h (sama dedina) cize som predpokladal ze ten 1,3MJ (75k) sa mi oplati kvoli spotrebe. Ale podla toho co citam tak s dieslom to zajazdim zhruba za 5l/100km a s benzinom za 6. cize to je prakticky zanedbatelne. Nikdy som diesla nemal takze je to fakt tazke rozhodovanie.
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

tomisoft píše:No, takze som si prestudoval vase odpovede + som trosku pohladal v starsich prispevkoch a musim povedat ze moja dilema je este vacsia ako ked som pisal tento prispevok :D
Jazdim denne do prace cca 60km hore dole priemernou rychlostou cca 70km/h (sama dedina) cize som predpokladal ze ten 1,3MJ (75k) sa mi oplati kvoli spotrebe. Ale podla toho co citam tak s dieslom to zajazdim zhruba za 5l/100km a s benzinom za 6. cize to je prakticky zanedbatelne. Nikdy som diesla nemal takze je to fakt tazke rozhodovanie.
Z toho co jsi napsal, je to rozhodování právě jednoduché: Rozdíl ve spotřebě zanedbatelný, cena benzínu ni??í ne? nafty (a tak to u? nejspí? zůstane), v?dycky jsi měl benzín, mnohem vět?í kultura chodu motoru pro benzín, benzín líp a dřív topí, náklady na servis ni??í ne? pro naftu.... mě z toho vyplývá naprosto jednoznačně benzín.... :wink:
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

este si zabudol ze ten motor je trosku drahsi a za to by som si radsi vybavu zobral a mimochodom na tvojom mieste by som zobral benzin ja tiez chodim 56KM do prace a nemenil by som ...
zostalo v rodine
aktualne
tomisoft
kolemjdoucí

Příspěvek od tomisoft »

No tiez som uz uvazoval aj nad tym ze vezmem 1,2 benzin a radsej si za tie prachy co by stal diesel doplatim nejaku vybavu. No uvidim este. Mimochodom pozeram ze si z Palarikova? ja som zo Surian. :wink:
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

tomisoft píše:No tiez som uz uvazoval aj nad tym ze vezmem 1,2 benzin a radsej si za tie prachy co by stal diesel doplatim nejaku vybavu.
Skoro po 3 leté zku?enosti bych dnes ?el určitě do 1,4-ky
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
shiver
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shiver »

tomisoft píše:No, takze som si prestudoval vase odpovede + som trosku pohladal v starsich prispevkoch a musim povedat ze moja dilema je este vacsia ako ked som pisal tento prispevok :D
Hele s tvým průběhem kilometrů se ti ten diesel nevyplatí. Já najezdím ročně 60 000km a tak jsem ?el do 1.3JTD a jsem spokojený. Jezdím na spotřebu, tak?e průměr 4.6 litru. Dále motor 1.3JTD má rozvodový řetěz co? byl dal?í důvod proč jsem chtěl tuhle motorizaci z důvodu úspor proti řemenu a kladkám. Ale jak bylo napsáno vý?e a mohu jen potvrdit tak 1.3 JTD v mrazech ?patně topí a teď se v těchto vysokých mrazech je to zoufalí. Jen pro příklad při cestě dlouhé 160km v minus 12 stupních se motor ohřál zhruba na polovinu bě?né teploty a v autě bylo spí? chladno ne? teplo. Ale jakmile teplota poskoči kolem minus 5 tak u? je to v pohodě. To benzin bude hřát bez problémů. Vět?inou si diesel kupují ti co fakt hodně najedou a nebo jezděj třeba s kamionem a maj nějaký přístup k naftě. Pro bě?ného člověka je diesel mrtvý motor
www.shiver.blog.cz Aktuálně Fiat GP 1.3 MultiJet 95CV-230Nm Chip. Arancio Capriccioso Metallizzato + ko?ený paket, loketku a el. bederní opěrku. Doporučuji :-)
tomisoft
kolemjdoucí

Příspěvek od tomisoft »

shiver píše:
Hele s tvým průběhem kilometrů se ti ten diesel nevyplatí. Já najezdím ročně 60 000km a tak jsem ?el do 1.3JTD a jsem spokojený. Jezdím na spotřebu, tak?e průměr 4.6 litru. Dále motor 1.3JTD má rozvodový řetěz co? byl dal?í důvod proč jsem chtěl tuhle motorizaci z důvodu úspor proti řemenu a kladkám. Ale jak bylo napsáno vý?e a mohu jen potvrdit tak 1.3 JTD v mrazech ?patně topí a teď se v těchto vysokých mrazech je to zoufalí. Jen pro příklad při cestě dlouhé 160km v minus 12 stupních se motor ohřál zhruba na polovinu bě?né teploty a v autě bylo spí? chladno ne? teplo. Ale jakmile teplota poskoči kolem minus 5 tak u? je to v pohodě. To benzin bude hřát bez problémů. Vět?inou si diesel kupují ti co fakt hodně najedou a nebo jezděj třeba s kamionem a maj nějaký přístup k naftě. Pro bě?ného člověka je diesel mrtvý motor
No rocne najazdim asi 30 000km. No ale po vasich radach sa asi fakt radsej priklonim k tomu benzinu. A za cenu diesla si radsej priplatim nejaku vybavu.
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

tomisoft píše:No tiez som uz uvazoval aj nad tym ze vezmem 1,2 benzin a radsej si za tie prachy co by stal diesel doplatim nejaku vybavu. No uvidim este. Mimochodom pozeram ze si z Palarikova? ja som zo Surian. :wink:
jeeehe konecne nekto tu s okolia :-D potom mozme dat dake stretko ale ja by som si kupil 1,4 ale sak ako chces to je na tebe ze na co sa citis.alebo ak chces mozem ti ukazat moje auto a podla toho si vyberes co chce a co nie. bud mi napis na ICQ alebo ti poslem cislo a mozes si to najprv pozriet.
zostalo v rodine
aktualne
Odpovědět