Benzin alebo diesel?
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
- Honzus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Macku, ty jsi optimistaMacek píše:taky se připojuju k 1,4 16V, spotreba kombinace kolem 6 a dá se i za mín...ikdy? s 1,3 16V se bude taky jezdit pěkně

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Distinctive, Nová červená Alfa, xenony...
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
Moto Guzzi Griso 850 Rosso
Ex: GP Abarth
GP Sport 1.4 16V
- benja
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
tak tak... kombi kolem 7.litříků.. já osobně jezdím ted za 7.2,ale je třeba říct ?e nejezdím uplně jako kloboučník...... sice mám najetých zatím jen trapných (+-7800km),ale je to úplně jiné ne? na začátku.... myslím ?e to byl jarou? kdo psal.... ?e tuzemský koncern odpovídající motorizace se vzdaluje víc a víc(v zrdcátku...)
"Grande Punto Sport 1,4 16V 95 ponykoníků
"Nafta patří na pole,plyn do sporáku a baterka do vibratoru"
"Chcete pocítit mocný zátah dieselu? jezděte vlakem"
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoní?.....
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
ja by som si tiez bral bud tento 95 konovy motor alebo tjet a s tou spotrebou asi tak ze ked bol benziin drahy tak som maval spotrebuokolo 5,2-5,4 a teraz mam 6,8 a to mu uz riadnejsie davam papat. ked s tym jazdis na spotrebu ten motor zacne byt casom taky lenivy ale potom ho treba strasne dlho prehovarat na sviznu jazdu.
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
zostalo v rodine
aktualne
- benja
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak... za doby kdy stal benzín přes třicet jsem také jezdil kolem ?esti... ov?em ted' je radost tankovat.... a s úsměvem na rtu...
"Grande Punto Sport 1,4 16V 95 ponykoníků
-
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
plne s tebou súhlasím, aj čo sa týka čísiel1nekros1 píše:ja by som si tiez bral bud tento 95 konovy motor alebo tjet a s tou spotrebou asi tak ze ked bol benziin drahy tak som maval spotrebuokolo 5,2-5,4 a teraz mam 6,8 a to mu uz riadnejsie davam papat. ked s tym jazdis na spotrebu ten motor zacne byt casom taky lenivy ale potom ho treba strasne dlho prehovarat na sviznu jazdu.
Bravo 1,6 MultiJet, 105 sivých koníkov, Dynamic, Sivá digital- perle?ová
Opel Corsa C, 1,0 12v
odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
Opel Corsa C, 1,0 12v
odpočíva v pokoji - Grande Punto 1,4 16v 5D Dynamic Sole - Psychadelic Azure
optimista nejsem, ale já mám průměr 5,6 kdy? se mi chce tak nejdu přes 5 (:oops: )...pravda ?e s tím jezdím vylo?eně na spotřebu a je mo?né ?e to chcíplo, bohu?el to nemám s čím srovnat proto?e na zábavu mám pe?oo se 116kW a tomu se to jaksi nevyrovná ani kdyby foukal vítr do zad tak?e asi tak 

GP 1,4 16V SPORT
No, takze som si prestudoval vase odpovede + som trosku pohladal v starsich prispevkoch a musim povedat ze moja dilema je este vacsia ako ked som pisal tento prispevok
Jazdim denne do prace cca 60km hore dole priemernou rychlostou cca 70km/h (sama dedina) cize som predpokladal ze ten 1,3MJ (75k) sa mi oplati kvoli spotrebe. Ale podla toho co citam tak s dieslom to zajazdim zhruba za 5l/100km a s benzinom za 6. cize to je prakticky zanedbatelne. Nikdy som diesla nemal takze je to fakt tazke rozhodovanie.

Jazdim denne do prace cca 60km hore dole priemernou rychlostou cca 70km/h (sama dedina) cize som predpokladal ze ten 1,3MJ (75k) sa mi oplati kvoli spotrebe. Ale podla toho co citam tak s dieslom to zajazdim zhruba za 5l/100km a s benzinom za 6. cize to je prakticky zanedbatelne. Nikdy som diesla nemal takze je to fakt tazke rozhodovanie.
Z toho co jsi napsal, je to rozhodování právě jednoduché: Rozdíl ve spotřebě zanedbatelný, cena benzínu ni??í ne? nafty (a tak to u? nejspí? zůstane), v?dycky jsi měl benzín, mnohem vět?í kultura chodu motoru pro benzín, benzín líp a dřív topí, náklady na servis ni??í ne? pro naftu.... mě z toho vyplývá naprosto jednoznačně benzín....tomisoft píše:No, takze som si prestudoval vase odpovede + som trosku pohladal v starsich prispevkoch a musim povedat ze moja dilema je este vacsia ako ked som pisal tento prispevok![]()

GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
este si zabudol ze ten motor je trosku drahsi a za to by som si radsi vybavu zobral a mimochodom na tvojom mieste by som zobral benzin ja tiez chodim 56KM do prace a nemenil by som ...
zostalo v rodine
aktualne
zostalo v rodine
aktualne
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Hele s tvým průběhem kilometrů se ti ten diesel nevyplatí. Já najezdím ročně 60 000km a tak jsem ?el do 1.3JTD a jsem spokojený. Jezdím na spotřebu, tak?e průměr 4.6 litru. Dále motor 1.3JTD má rozvodový řetěz co? byl dal?í důvod proč jsem chtěl tuhle motorizaci z důvodu úspor proti řemenu a kladkám. Ale jak bylo napsáno vý?e a mohu jen potvrdit tak 1.3 JTD v mrazech ?patně topí a teď se v těchto vysokých mrazech je to zoufalí. Jen pro příklad při cestě dlouhé 160km v minus 12 stupních se motor ohřál zhruba na polovinu bě?né teploty a v autě bylo spí? chladno ne? teplo. Ale jakmile teplota poskoči kolem minus 5 tak u? je to v pohodě. To benzin bude hřát bez problémů. Vět?inou si diesel kupují ti co fakt hodně najedou a nebo jezděj třeba s kamionem a maj nějaký přístup k naftě. Pro bě?ného člověka je diesel mrtvý motortomisoft píše:No, takze som si prestudoval vase odpovede + som trosku pohladal v starsich prispevkoch a musim povedat ze moja dilema je este vacsia ako ked som pisal tento prispevok![]()
www.shiver.blog.cz Aktuálně Fiat GP 1.3 MultiJet 95CV-230Nm Chip. Arancio Capriccioso Metallizzato + ko?ený paket, loketku a el. bederní opěrku. Doporučuji 

No rocne najazdim asi 30 000km. No ale po vasich radach sa asi fakt radsej priklonim k tomu benzinu. A za cenu diesla si radsej priplatim nejaku vybavu.shiver píše:Hele s tvým průběhem kilometrů se ti ten diesel nevyplatí. Já najezdím ročně 60 000km a tak jsem ?el do 1.3JTD a jsem spokojený. Jezdím na spotřebu, tak?e průměr 4.6 litru. Dále motor 1.3JTD má rozvodový řetěz co? byl dal?í důvod proč jsem chtěl tuhle motorizaci z důvodu úspor proti řemenu a kladkám. Ale jak bylo napsáno vý?e a mohu jen potvrdit tak 1.3 JTD v mrazech ?patně topí a teď se v těchto vysokých mrazech je to zoufalí. Jen pro příklad při cestě dlouhé 160km v minus 12 stupních se motor ohřál zhruba na polovinu bě?né teploty a v autě bylo spí? chladno ne? teplo. Ale jakmile teplota poskoči kolem minus 5 tak u? je to v pohodě. To benzin bude hřát bez problémů. Vět?inou si diesel kupují ti co fakt hodně najedou a nebo jezděj třeba s kamionem a maj nějaký přístup k naftě. Pro bě?ného člověka je diesel mrtvý motortomisoft píše:No, takze som si prestudoval vase odpovede + som trosku pohladal v starsich prispevkoch a musim povedat ze moja dilema je este vacsia ako ked som pisal tento prispevok![]()
- 1nekros1
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
jeeehe konecne nekto tu s okoliatomisoft píše:No tiez som uz uvazoval aj nad tym ze vezmem 1,2 benzin a radsej si za tie prachy co by stal diesel doplatim nejaku vybavu. No uvidim este. Mimochodom pozeram ze si z Palarikova? ja som zo Surian.

zostalo v rodine
aktualne
zostalo v rodine
aktualne