Lebo pred necelými 2t tam bolo málo, dolial som takmer po max a dnes bolo u? pod polovicou...
Rozprával som sa jedným mechanikom, ktorý tvrdí, ?e tento motor je náchylný na ?ranie oleja, ?e jeho kamarát skončil a? s opravou motora...
A tom som do prvej výmeny, ktorá bola a? pri 26t nemusel dolia? ani kvapku.. Medzi prvou a druhou mi v servise doliali trochu a teraz... Inak u? som tie? pre?iel na 15t intervaly, teraz mám 10t od poslednej výmeny a za 5 by som to chcel vymeni?, ale pri tomto tempe ako tomu chutí olej

Dal?í věc je, ?e ka?dý motor má "svou" hladinu oleje, tak?e se nedolívá v?dy po maximum. Mě to od maxima taky spadne během 5000 km na polovinu rysky (cca 0,3-0,5 litru) a pak u? dr?í bez problému. Samozřejmě pokud je auto honěno na vysoké točky po dálnicích, tak je spotřeba oleje vy??í.
 Dal?í věc je, ?e ka?dý motor má "svou" hladinu oleje, tak?e se nedolívá v?dy po maximum. Mě to od maxima taky spadne během 5000 km na polovinu rysky (cca 0,3-0,5 litru) a pak u? dr?í bez problému. Samozřejmě pokud je auto honěno na vysoké točky po dálnicích, tak je spotřeba oleje vy??í.   
  topic
topic  tak v?e popí?u tady. dnes jsem si punto dovezl domů a po ujetých 80 km v?e ?lape jak má. diagnostika ukázala přesně to co potkalo i Jarou?e myslím a to ?patný snímač tlaku sacího potrubí. Ale co mě docela překvapilo tak se objevil je?tě jeden problém a to úplně ztrouchnivělá, děravá a popraskaná, uprostřed zů?ená a vevnitř zanesená nečistotami hadice odvětrávání motoru, která se posléze ucpala.nechápu z jakých materiálů jsou vyrobeny tyhle součástky kdy? vydr?í pár let. Ale asi je to dané dobou kdy jsou kladeny nároky na ni??í a ni??í cenu a automobilky se musí podřizovat a pou?ívat méně kvalitní materiály. Ale s autem zatím úplná spokojenost. Motor jede perfektně a musím přiznat bohu?el, ?e taky velice chutná kunám .
  tak v?e popí?u tady. dnes jsem si punto dovezl domů a po ujetých 80 km v?e ?lape jak má. diagnostika ukázala přesně to co potkalo i Jarou?e myslím a to ?patný snímač tlaku sacího potrubí. Ale co mě docela překvapilo tak se objevil je?tě jeden problém a to úplně ztrouchnivělá, děravá a popraskaná, uprostřed zů?ená a vevnitř zanesená nečistotami hadice odvětrávání motoru, která se posléze ucpala.nechápu z jakých materiálů jsou vyrobeny tyhle součástky kdy? vydr?í pár let. Ale asi je to dané dobou kdy jsou kladeny nároky na ni??í a ni??í cenu a automobilky se musí podřizovat a pou?ívat méně kvalitní materiály. Ale s autem zatím úplná spokojenost. Motor jede perfektně a musím přiznat bohu?el, ?e taky velice chutná kunám .