Grande Punto - doplňky
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
Jestli mluvis o Vzduchovem filtru nechej si klidne ORIGINAL. Vzduch si ridi vzduchova vaha a i kdys si das otevrenej vzduchovej racin fiter bude jen na ozdobuColin píše:to se ani neodva?uju pomyslet, na co bych ztratil v?echno záruku, kdybych si to nechal nabarvit, nejspí? by to u? bylo na v?echnoJá to auto nechci jako nějak extra předělat, jen malilinko upravit, abych se tro?ku li?il a je?tě víc se mi to líbilo, ?ádnej extra tunner nejsem. Je?tě ten jinej filtr do motoru, zatmavení zadních skel a mo?ná ta přední maska od ms design, co budou u fiatu nabízet a bude to v?echno. Nějak si to upravit musím, kdy? mám o?klivou barvu
mám takovou tmavě ?edou, holt nic jinýho okam?etě k mání nebylo a já nemohl čekat
Grande 1.2 3d Modra metla
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslí? vzít techničák a zajet s tím na technickou jo?ZUFA píše:Na technice kvuli to mu ze kola v TP nemas maj KECI. Az budes mut technicak skoc si to tam nechatnapsat je to hned a technik ani nechodi ven se na to koukatTommy píše:tak já myslel autorizáky, ale má? pravdu, je to pak časově náročný!
Já mam jiný ET, ne? doporučený, a velkej TP má leasingovka. Není to nutnost to mít zapsaný v TP ne? Bylo by to asi slo?itěj?í...
Naposledy upravil(a) Tommy dne čtv kvě 03, 2007 22:13, celkem upraveno 1 x.
Fiat Grande Punto dynamic 3D - 1,477k (oran?ová merenque)
na technickou určitě s těma kolama bude? muset zajet, ale jestli to tam i zapisujou nebo to dělaj na dopravním nebo jinde to nevím, ale to ti tam určitě řeknou co a jak. Je lep?í mít v?echno zapsaný, a? pak nejsou problémyTommy píše:Myslí? vzít techničák a zajet s tím na technickou jo?ZUFA píše:Na technice kvuli to mu ze kola v TP nemas maj KECI. Az budes mut technicak skoc si to tam nechatnapsat je to hned a technik ani nechodi ven se na to koukatTommy píše:tak já myslel autorizáky, ale má? pravdu, je to pak časově náročný!
Já mam jiný ET, ne? doporučený, a velkej TP má leasingovka. Není to nutnost to mít zapsaný v TP ne? Bylo by to asi slo?itěj?í...
tady jsem ti něco zkopčil z těch stránek, odkud jsem kupoval já ty kola : Je mo?no pou?ít i jiné velikosti a parametry kol, ne? doporučuje výrobce vozidla. Záruka na vozidlo tím není v ?ádném případě dotčena a není třeba souhlas výrobce vozidla. Alternativní velikost kol a pneu je mo?no za určitých podmínek a s pomocí tzv. Typového listu (viz. ní?e) zapsat do velkého technického průkazu (dále jen TP). Jestli?e kupujete jiný rozměr elektronů, ne? máte uveden v TP, a chcete tento nový rozměr zapsat do TP, do poznámky v objednávce prosím napi?te, ?e ?ádáte tzv. Typový list.
Co je Typový list?
Papír, rozsahu jedné strany A4, na kterém je uveden konkrétní prodávaný typ kola, typ vozu pro který je určen, doporučené velikosti pneu a číslo schválení. Musí být potvrzený dovozcem zaregistrovaným na MDČR a prodejcem.
Kdy typový list není třeba?
Pokud ji? máte příslu?ný rozměr kola a pneu zapsaný v TP a nová kola mají české (příp. evropské) schválení, v takovém případě Typový list, TÜV protokol ani kontrolu na STK nepotřebujete.
Lze vystavit typový list na kola zakoupená jinde (u jiné firmy, v minulosti nebo z druhé ruky)?
Bohu?el ne. Typový list lze vystavit na po?ádání pouze při prodeji a pouze na konkrétní sadu kol, kde je na?e firma dovozcem, případně prodejcem.
Co potřebujete pro zápis kol a pneu do TP?
1) Typový list, potvrzený autorizovaným dovozcem zaregistrovaným na MDČR a potvrzený prodejcem. Na?e firma je autorizovaným dovozcem, zaregistrovaným na MDČR.
2) Německý protokol TÜV o zkou?ce na konkrétní typ vozu.
3) Překlad protokolu TÜV (v praxi se obvykle se na dopravním inspektorátu nepo?aduje) - ke sta?ení zde. (Klikněte dole na stránce na Překlad vzoru schválení KBA (ABE) XXX)
4) Potvrzení o kontrole technikem typu "K" (= technikem na kterékoliv stanici STK). Technik na STK porovná kola na autě s Typovým listem.
Mo?né komplikace:
K některým značkám kol nelze Typový list vydat, proto?e výrobce litých kol k tomu nedal souhlas - to je celkem častý případ, proto?e Typové listy jsou český vynález, který výrobci kol neznají. Informace o mo?nosti vystavit na kola Typový list máme uvedeny u ka?dého kola pod odkazem Info o výrobci.
K některým typům aut neexistuje německý protokol TÜV, proto?e jsou např. star?ího roku výroby nebo v Německu neexistují (např. Renault Thalia)
Existuje i jiná cesta zápisu litých kol do TP, ne? Typový list?
Pouze otestovat kola přímo na Va?em autě, na zku?ebně DEKRA nebo TÜV Süd v Praze, za poplatek v řádu tisíců Kč.
Co je Typový list?
Papír, rozsahu jedné strany A4, na kterém je uveden konkrétní prodávaný typ kola, typ vozu pro který je určen, doporučené velikosti pneu a číslo schválení. Musí být potvrzený dovozcem zaregistrovaným na MDČR a prodejcem.
Kdy typový list není třeba?
Pokud ji? máte příslu?ný rozměr kola a pneu zapsaný v TP a nová kola mají české (příp. evropské) schválení, v takovém případě Typový list, TÜV protokol ani kontrolu na STK nepotřebujete.
Lze vystavit typový list na kola zakoupená jinde (u jiné firmy, v minulosti nebo z druhé ruky)?
Bohu?el ne. Typový list lze vystavit na po?ádání pouze při prodeji a pouze na konkrétní sadu kol, kde je na?e firma dovozcem, případně prodejcem.
Co potřebujete pro zápis kol a pneu do TP?
1) Typový list, potvrzený autorizovaným dovozcem zaregistrovaným na MDČR a potvrzený prodejcem. Na?e firma je autorizovaným dovozcem, zaregistrovaným na MDČR.
2) Německý protokol TÜV o zkou?ce na konkrétní typ vozu.
3) Překlad protokolu TÜV (v praxi se obvykle se na dopravním inspektorátu nepo?aduje) - ke sta?ení zde. (Klikněte dole na stránce na Překlad vzoru schválení KBA (ABE) XXX)
4) Potvrzení o kontrole technikem typu "K" (= technikem na kterékoliv stanici STK). Technik na STK porovná kola na autě s Typovým listem.
Mo?né komplikace:
K některým značkám kol nelze Typový list vydat, proto?e výrobce litých kol k tomu nedal souhlas - to je celkem častý případ, proto?e Typové listy jsou český vynález, který výrobci kol neznají. Informace o mo?nosti vystavit na kola Typový list máme uvedeny u ka?dého kola pod odkazem Info o výrobci.
K některým typům aut neexistuje německý protokol TÜV, proto?e jsou např. star?ího roku výroby nebo v Německu neexistují (např. Renault Thalia)
Existuje i jiná cesta zápisu litých kol do TP, ne? Typový list?
Pouze otestovat kola přímo na Va?em autě, na zku?ebně DEKRA nebo TÜV Süd v Praze, za poplatek v řádu tisíců Kč.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
pomohlo by toto? Včera sem psal ten mail a při?la mi tato odpověď
ke kolum výrobce Artec dodáváme standartně certifikát TUV. Jinak jsme
schopni dodat Typový list na parametrově toto?né kolo ale od jiného
výrobce. Dopravní inspektorát výrobce kol neře?í a zapisuje pouze
parametry tak?e v?e funguje bez problémů. V případě ?e budete chtít
zaslat tuto variantu, potřebuji upřesnit motorizaci a karosářskou
variantu va?eho vozu.
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Alu Kola
Tommy, tak já u? mám vybráno na své auto kolečka, ale kdy uskutečním jejich koupi, je?tě nevím. To ví? jak se říká, kde brát a nekrást. Jedná se o model DOTZ Brands Hatch dark. Jsou to patnáctky, tak?e bych nemusel ani měnit gumy no a na technické bych byl v poho a k mé černé metle by seděly jak hrnec na (_._).
http://www.pneustiskala.cz/info/DOTZ-Br ... erne-pap-/
http://www.alcar.cz/AlcarKonfigurator/p ... language=1
http://www.pneustiskala.cz/info/DOTZ-Br ... erne-pap-/
http://www.alcar.cz/AlcarKonfigurator/p ... language=1
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
a díval si se i na ty toory? Trochu lituju, ?e sem ne?el do nich!

http://www.lita-kola.cz/toora-r790/

http://www.lita-kola.cz/toora-r790/