Motor 1,4 16V (dotazy, rady, závady,...)

Vše okolo motoru, převodovky,sání, výfuku,atd.

Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan

Odpovědět
benja
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benja »

za chvíli jdu vyjí?dět nádr? tak?e pokud se naskytne mo?nost také provedu měření...
"Grande Punto Sport 1,4 16V 95 ponykoníků
"Nafta patří na pole,plyn do sporáku a baterka do vibratoru"
"Chcete pocítit mocný zátah dieselu? jezděte vlakem"
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoní?.....
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misha »

dnes jsem tachometrove pokoril hranici 190km/h na 5.stupen, na dalnici po rovince, mozna lehce do kopecka, ale jakym zpusobem se sraka rychlost nahoru, to je katastrofa, jel jsem za kamosem co ma GP 1.2 a mel jsem pocit, ze auto nezrychluje nijak extra vic, nez jeho. Kdyby auto nemelo vykon, asi tak rychle by nejelo, ale pruznost motoru je otresna...
Davids
Štamgast

Příspěvek od Davids »

misha píše:dnes jsem tachometrove pokoril hranici 190km/h na 5.stupen, na dalnici po rovince, mozna lehce do kopecka, ale jakym zpusobem se sraka rychlost nahoru, to je katastrofa, jel jsem za kamosem co ma GP 1.2 a mel jsem pocit, ze auto nezrychluje nijak extra vic, nez jeho. Kdyby auto nemelo vykon, asi tak rychle by nejelo, ale pruznost motoru je otresna...
A co cekas, ze te to pri 150 km/h a prudkem seslapnuti plynu zabori do sedacky? :-D
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misha »

cekam, ze to bude pruzneji zrychlovat, jak 1.2! to cekam ...
Dušan
PR Manažer

Příspěvek od Dušan »

misha píše:dnes jsem tachometrove pokoril hranici 190km/h na 5.stupen, na dalnici po rovince, mozna lehce do kopecka, ale jakym zpusobem se sraka rychlost nahoru, to je katastrofa, jel jsem za kamosem co ma GP 1.2 ..
To jako ta 1,2-ka jela 190 km/h? :wink:
Renault Captur 130 HP
Nic netrvá věčně .... Puntíku, prožil jsem s tebou pěkné roky
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misha »

Du?an píše:
misha píše:dnes jsem tachometrove pokoril hranici 190km/h na 5.stupen, na dalnici po rovince, mozna lehce do kopecka, ale jakym zpusobem se sraka rychlost nahoru, to je katastrofa, jel jsem za kamosem co ma GP 1.2 ..
To jako ta 1,2-ka jela 190 km/h? :wink:
Ne, tak rychle mu to nejede, max cca 170 myslim, ale ze 100 na 160 jsem zrychloval temer shodne ... je to opravdu divny.
AGiNiGA
Návštěvník

:(

Příspěvek od AGiNiGA »

Neře?il bych to, podobné problémy mají v?ichni, co přesednou např. z TD do GP (1.2, 1.4) a pocitově to nejede, není sly?et motor, nemá to onen "turbo-efeft" atd. atd., vím o čem mluvím, sám jsem to absolvoval.

A zrychlení je takové, jaké uvádí výrobce....., ale stejně je to o pocitu, ?e to nejede :).
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Re: :(

Příspěvek od misha »

AGiNiGA píše:Neře?il bych to, podobné problémy mají v?ichni, co přesednou např. z TD do GP (1.2, 1.4) a pocitově to nejede, není sly?et motor, nemá to onen "turbo-efeft" atd. atd., vím o čem mluvím, sám jsem to absolvoval.

A zrychlení je takové, jaké uvádí výrobce....., ale stejně je to o pocitu, ?e to nejede :).
Ano, to mas pravdu, ale me to opravdu nejelo ...
Problem zda se byt vyresen tankovanim benzinu u znackovych stanic. Motor drzi plynule volnobeh, je kultivovanejsi, neskube, rapidne narostla dynamika motoru, maximalka narostla ze 175 na 190, zrychleni 0-100 z 12,8 spadlo na 10,8s ...atd atd. Nic lepsiho bez zasahu do motoru uz od auta necekam. Respektive cekam ... ze auto bude slouzit aspon 6 let bez potreby servisu(vyjma pravidelne udrzby) :)

:!: Pokud k tomuto tematu nic dalsiho nemate, doporucuji uzamcit, problem solved. ;/ :!:

Ponauceni pro vsechny: tankujte jen kvalitni benzin,lepsi zaplatit o par kacek na litru vic, nez pak resit drahe opravy.
AGiNiGA
Návštěvník

Hurá :)

Příspěvek od AGiNiGA »

To jsme za Tebe v?ichni rádi :) (to zase dostala če?tina na zadek), teda za Tebe a GP :). Kdy? kvalitu, zkus např. palivo Hiperflo 250 (RON102).
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

To misha: tak?e v?e vyře?il konec tankování sraček u noname pump????

Nemá? pocit, ?e po tom v?em, co se v tomto tématu ře?ilo (od zmetku z výroby přes skoro soud s Fiatem ohledně garantovaných údajů a? po neschopnost autorizovaného servisu identifikovat problém) by se teď minimálně hodilo podat podnět na ČOI, a? prověří kvalitu PHM na tvé bývalé "oblíbené" čerpačce ????
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misha »

uz se stalo!! ale dik za upozorneni...
1nekros1
Profík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1nekros1 »

jako cudujem sa ja osobne ze ma odvahu niekto tankovat srakotu do svojho auta. a este k tomu NOVEHO
Grande punto 3D 1,4 16v LPG StarJet sport 70KW/95HP cierna crossover
zostalo v rodine
aktualne
Bravo 2.0Mjet 121kw SPORT + xenony,parkovacie senzory,atd modra masseraty farba
Jarouš
Profík

Příspěvek od Jarouš »

misha píše:uz se stalo!! ale dik za upozorneni...
Nezapomeň nám potom napsat výsledky a název pumpy. Pokud jsi podal oficiální podnět na ČOI, tak má? podle správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb. ) právo znát výsledek ?etření. A tím pádem se konečně dozvíme, kterým pumpám se vyhnout zdaleka.
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
dmbiker
kolemjdoucí

Moje meranie...

Příspěvek od dmbiker »

Ahojte,

tusim sa tu vyssie pisalo nech skusime test z 30 kmh na 100 kmh na 3 rychlostny stupen. Mal som dnes v nadrzi asi tak "tesne" na rezervou, tak som bol skusit. Hmm, nic moc.

Aj ked to meranie "vodicom", nie je uplne presne, myslim, ze ani sekundu rozdielu to nespravi. Moj cas sa pohyboval okolo 13,90 - 14,30s. O nejakych 10 sekundach mozem len snivat. Podotykam, ze netankujem lacny benzin. Ale mozno ten V-Power nie je az taky ako o nom tvrdi vyrobca. Moj Fiat zatial iny benzin nevidel.

Mam v povodnom air boxe sportovy filter vzduchu, takze by to teoreticky malo ist lepsie. Ako vsak sami vidite, nejde.

Ja som na vykon tejto pohonnej jednotky rezignoval. Je to tak 50 % z toho co som cakal. Nastastie, ma to cele netrapi az tak, aby som kvoli tomu podnikal nejake extra kroky. Pokial ma to auto vzdy dovezie az domov, tak mi je to relativne ****.
misha
Štamgast
Kontaktovat uživatele:

Re: Moje meranie...

Příspěvek od misha »

dmbiker píše:Ahojte,

tusim sa tu vyssie pisalo nech skusime test z 30 kmh na 100 kmh na 3 rychlostny stupen. Mal som dnes v nadrzi asi tak "tesne" na rezervou, tak som bol skusit. Hmm, nic moc.

Aj ked to meranie "vodicom", nie je uplne presne, myslim, ze ani sekundu rozdielu to nespravi. Moj cas sa pohyboval okolo 13,90 - 14,30s. O nejakych 10 sekundach mozem len snivat. Podotykam, ze netankujem lacny benzin. Ale mozno ten V-Power nie je az taky ako o nom tvrdi vyrobca. Moj Fiat zatial iny benzin nevidel.

Mam v povodnom air boxe sportovy filter vzduchu, takze by to teoreticky malo ist lepsie. Ako vsak sami vidite, nejde.

Ja som na vykon tejto pohonnej jednotky rezignoval. Je to tak 50 % z toho co som cakal. Nastastie, ma to cele netrapi az tak, aby som kvoli tomu podnikal nejake extra kroky. Pokial ma to auto vzdy dovezie az domov, tak mi je to relativne ****.
Hele to zrychleni si zkus s vypnutou klimatizaci a pri zahratem motoru. zkousel jsem to kdyz sem najel 5km(30-100 bylo skoro za 15s), pak jsem to zkousel po ujeti asi 40km a najednou to bylo skoro za 12s. Od toho motoru jsem cekal taky vic, bohuzel jsem asi dostal to co ty :)
Odpovědět