Asi je Norimberk do kopca alebo proti vetrucarlos píše:Zpatky uplne stejne ale spotreba nepochopitelne 9,4.
Spotřeba benzínu nebo nafty
Moderátoři: Tommy, Honzus, Teddy86, Dušan
1,4 16v 3door StarJet Sport
Ahojte,
mam teraz nejakych 17500 km a spotreba sa ustaluje na 6,5 l na 100 km dialnicnej rychlosti 130 km/h. Palubak pritom ukazuje 6,1 l/100 km. V meste, vacsinou kratke presuny na studeny motor, okolo 5 km maximalne a vypinam, mam spotrebu teraz v zime okolo 8,6 l/100km, pricom palubak ukazuje 7,8 l/100km. Mam pocit, ze terajsia 50tka spotrebu tiez trochu zvisila.
Sice nikdy neviem kolko ktora pipa natankuje benzinu, ako peni (ak peni:-)), kedy "cukne", ale vacsinou sa snazim tankovat len na tej istej pumpe a pri tom istom stojane. Takto som zistil, ze palubny pocitac ma odrbava pri dialnicnom cestovani na trati MT - BA tak o 3 - 4 deci a pri BA mestskej prevadzke tak o 6 - 8 deci.
Ale inac som zo spotrebov pokojny.
mam teraz nejakych 17500 km a spotreba sa ustaluje na 6,5 l na 100 km dialnicnej rychlosti 130 km/h. Palubak pritom ukazuje 6,1 l/100 km. V meste, vacsinou kratke presuny na studeny motor, okolo 5 km maximalne a vypinam, mam spotrebu teraz v zime okolo 8,6 l/100km, pricom palubak ukazuje 7,8 l/100km. Mam pocit, ze terajsia 50tka spotrebu tiez trochu zvisila.
Sice nikdy neviem kolko ktora pipa natankuje benzinu, ako peni (ak peni:-)), kedy "cukne", ale vacsinou sa snazim tankovat len na tej istej pumpe a pri tom istom stojane. Takto som zistil, ze palubny pocitac ma odrbava pri dialnicnom cestovani na trati MT - BA tak o 3 - 4 deci a pri BA mestskej prevadzke tak o 6 - 8 deci.
Re: 1,4 16v 3door StarJet Sport
ahoj, bylo by dobré dodat jaký má? motordmbiker píše:Ahojte,
GP 1,4 16V SPORT
Vcerajsie vysledky...
Este dodam...
Akurat vcera som tankoval. Palubak ukazal 7,7l priemer, na pumpe to vyslo na 8,57 litrov. Presiel som nejakych 155 km cislo len v meste.
Akurat vcera som tankoval. Palubak ukazal 7,7l priemer, na pumpe to vyslo na 8,57 litrov. Presiel som nejakych 155 km cislo len v meste.
-
matus
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Pre telefony s OS Symbian
Caute, na jednom fore som nasiel zaujimavy program. Ten sa instaluje do telefonov s OS Symbian. Je to soft na zaznamy zo servisov, o spotrebe, kniha jazd atď. Tu je link ak by mal niekto záujem: http://symbianmania.sk/index.php?option ... &Itemid=59
GP Dynamic 1.2 5D Merenque
pred chvili jsem se vratil z Brna a mam nekolik zazitku....z Brna jsem vyjizdel s presvedcenim, ze cerstve natankovanou nadrz od Shellu s V-powerem projedu stylem Ecorun.....kdyz me ale za Brnem ve stoupani predjela Skoda Fabia junior (tzn. motor 1.0 37kW!!!!), tak mne bouchly saze a na Ecorun jsem se velice rychle vykaslal...
trocha jsem t-jeta protahl, na to, ze jsem mel zapnutou klimu a pedal nebyl na podlaze, tak musim rict, ze ten motor je fakt skvelej, s jakou lehkosti ta rychlost leze nahoru...
...jen skoda, ze nevi videt otackomer, ale verte mi, do cerveneho pole jeste bylo daleko....samozrejme tato rychlost neni pro T-jet limitni, normalne jsem citil, ze se motoru porad chce, ale zkuste fotit za jizdy, kdyz jsem v aute sam, iphonem (kdo ma iphona, tak vim, jak blbe se pri foceni drzi)...no a pak tu byl taky jiny problem v prekonavani rychlostnich rekordu...ehm....

jen BTW, cele scena se odehrala primo prede mnou, kdy me pan v te stribrne astre s viteznym vyrazem predjel no a ja se potom pobavene dival, jak si ho na vyjezdu odvadeji kluc v Passatu R36....

ale abych zustal pri tematu, tak t-jet je supr motor, ale spotreba teda taky....

trocha jsem t-jeta protahl, na to, ze jsem mel zapnutou klimu a pedal nebyl na podlaze, tak musim rict, ze ten motor je fakt skvelej, s jakou lehkosti ta rychlost leze nahoru...

...jen skoda, ze nevi videt otackomer, ale verte mi, do cerveneho pole jeste bylo daleko....samozrejme tato rychlost neni pro T-jet limitni, normalne jsem citil, ze se motoru porad chce, ale zkuste fotit za jizdy, kdyz jsem v aute sam, iphonem (kdo ma iphona, tak vim, jak blbe se pri foceni drzi)...no a pak tu byl taky jiny problem v prekonavani rychlostnich rekordu...ehm....

jen BTW, cele scena se odehrala primo prede mnou, kdy me pan v te stribrne astre s viteznym vyrazem predjel no a ja se potom pobavene dival, jak si ho na vyjezdu odvadeji kluc v Passatu R36....
ale abych zustal pri tematu, tak t-jet je supr motor, ale spotreba teda taky....
Já jsem teď najel přes 1100 km na spotřebu a dosáhl jsem hodnoty dle PP 5,6 l/100 km. Podle dotankování to bylo 690 km na 38 litrů, tak?e 5,51 l/100 km.
Takhle to vypadá, kdy? striktně dodr?uju maximální povolenou rychlost a na dálnici nechodím nad 120 km/h.
Mo?né příčiny? 1. ?ere to míň jak 1.2
2. Kit sání s KN filtrem
3. lehká noha na plynu....
Takhle to vypadá, kdy? striktně dodr?uju maximální povolenou rychlost a na dálnici nechodím nad 120 km/h.
Mo?né příčiny? 1. ?ere to míň jak 1.2
2. Kit sání s KN filtrem
3. lehká noha na plynu....
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Stilo Abarth 2.4 20V/170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 16V TURBO MultiAir 170 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV
majitelé nafty to nezdůrazňují schválněDu?an píše:Chtělo byv textech výrazněni rozli?ovat spotřebu dieselů a benzíňáků.
Někteří si nemusí v?imnout o jaký motor se v daném případu jednalo.
Tak?e navrhuji: benzín - zelený text, nafta - červený
GP dynamic 1.4/77 CV černá crossover 3D - ex
Barchetta 1.8 16V/130 CV
Barchetta 1.8 16V/130 CV